…ämnat för dödansare med trist attiyd.

Jag fattar inte träskallar som går till en fest med syfte att inte festa, glamma och bara ha en trevlig stund i glada vänners lag.

Som värdpar har man stått på Coop och haft hetsiga konferenser huruvida man ska erbjuda onyttigheter som chips eller bara vara grön och bjuda på morötter med dipp, den därpå tryckande tystnaden i familevolvon hem, stressa som fan i duschen, hastigt inse att man inte hunnit ladda ned roliga låter och lekar från nätet, vilket innebär att webbläsaren som normalt surfar i 8 sidor i timmen nu tvingas pressa sig till den ohemula hastigheten av 600 sidor i timmen.

Hur mycket porr kan man få in under sökorden mp3 och lekar? Jag ska skicka ett skarpt hållet mail till Google. Skrivaren står bredvid och ser oroat på för den vet att den måste jobba den med. Papprena har strechtat och är redo. Färgpatronerna har värmt upp de med.

Därefter kickstarta dammsugaren, snabbtorka synliga ytor och kasta in synliga tecken på ett allmänt stökigt hem in i garderoberna, säkerställa att por…öh… äh…vuxenfilmerna är tryggt inlåsta i dokumentskåpet och att webläsarchacen är noggrant rensad.

Och så kommer de, polarna med sin respektive. En del är lite rosiga om kinderna. Det är tydligen kallt ute. Några andra har setts på Centralens pub och tagit en styrkande drink. De skiljer sig från de andra genom att de snabbare når ett högt “hahaha” på ett tunt kraftlöst välkommen-hit-till-söder skämt. Enbart alkohol i den responsen. Jag känner till de adekvata reaktionerna till de flesta av mina putslustigheter.

När så maten ätits upp och man är inne på flaska två eller tre i vinmatematik är det dags för kvällens roligare händelser. Hur länge kan man egentligen prata om vardag, jobb och famlij innan ointresset kickar in? Då är det perfekt med några sköna lekar. Så att man lär känna varandra lite bättre. Bilda nya allianser och ha roligt.

Men så kommer smolkarn i bägarn. Han (oftast en han) sitter i ett hörn och muttrar över en bira. Eftersom det är rätt så sluddrigt mutter kan jag bara återge delar av orden. “ Vadå lekar? Men va fan. Jag är inte 12. Måschte alla va me? Jag ockschå? Jag vägrar schjunga. Nä jag är inte tråkig. Det är ni schoom är shå tråkiga schå ni måshte ha lekar. Vad är det för fel på att shnacka? Det handlar om den inre shtyrkan. Frid i sh..schinnet. Lekar. Bah! Ja men vafan välj in mig i något jävla lag då!” och sätter han sig trumpet i hörnet bredvid lagmedlemmarna.

Han suckar högt när någon svarar fel, himlar med ögonen när någon annan får poäng, skakar på huvudet och är bara trist. Varför går man på fest om man inte ska ha skoj? Är du en tråkig käft så stanna hemma med din begravningsstämning istället för att sprida den på en fest.

En döddansare bland oss festprissar har inget där att göra. Jävla tråko.

9 Replies to “Festliga lekar är inte…”

 1. Mäh… Va fa… Självklart att man ska ha kul när man är på fest. Har du verkligen sådana tråkmånsar i din bekantskapskrets, eller fabulerar du bara?
  Det är ju hur ball som helst med lekar, charader och liknande. Ju högre man kommit på skalan för alkoholintag, ju roligare brukar det bli dessutom. Är man i det stadiet som den sluddrande citatgivande personen var i, så borde man ju för fasiken ge sig hän något otroligt utan några som helst hämningar. Alkoholintag brukar ju göra att gränsen för hämningar hamnar på den lägre sidan, eller hur?
  Du får helt enkelt bjuda in mig på nästa fest. Fan vad vi ska leka!

  8)

  Mr Blues’s last blog post..Vad gör man en ledig lördag

 2. fast alltså.. Det är ju ni lekfarbröder som gör livet surt för oss andra med era “det blir inget roligt om inte alla är med, kom igen nu, var inte så tråååkig” osv. Låt de som vill vara med vara med och låt resten sitta och sura då. Håller man på och tjatar så slutar det ju bara med att alla tappar sugen och surar istället.

  Förutsättningen är ju att man som surdjur håller käften när de andra leker förstås. Finns ingen anledning att förstöra för andra bara för att man själv inte vill vara med.

  (och det där med att man kan stanna hemma funkar ju inte heller, för då blir det ett jävla gnäll om det istället)

  Själv brukar jag agera hejarklack och skiljedomare, det brukar godtas när de inser att tjat leder ingenvart

 3. Jag håller med lite om inlägget men även drottningens svar..
  Ska det bli lekar vill jag veta det innan jag går på festen. När någon drar fram kareoke kittet som glad överaskning och står och tjatar att alla måste sjunga..
  Då är det fajen inte fest.
  Det är tack och hej till den bekanta.
  vet jag lekarna och de är ok samt fått mentalt förbererda mig.. ev träningsläger osv då är det kul.
  Alla överaskningar utom en fet bålskål är ute på tunn is.
  Ha en superfest med dina spontana polare 🙂

  beerbelly’s last blog post..Officespotting

 4. Leka med polarna är ju helt ok men alla dessa jävla teambuildinglekar man måste stå ut med så fort företaget ska göra nåt större än ett vanligt veckomöte – dom lekarna ska fan förbjudas och beläggas med spöstraff och Teletubbiesmaraton.

 5. Drottningen – Ahaaaaa det är därför vi utsätts för sån skit! *fattar nu*

  Steffo – Vad är det här med password på inlägg!? Var är mitt mail med lösenordet? Eller vaddå liksom!?!?

  Nini’s last blog post..Yes!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *