Drf jagar undertecknad med att be mig fläka upp väl förborgade hemligheter. Read an weap…

1. Servitriser
Jag måste alltid skoja med restaurangpersonal. Det spelar ingen roll om de är kul, har kul eller ser kul ut. Alltså skämten inte personalen. Hur de ser ut skiter jag fullkomligt i. Jag måste dra ett skämt. Gärna ett gäng om tillfälle ges. Hell jag har till och med några gånger vinkat dem till mig för att leverera några sura tråkigheter som i mina öron är generationsskakande roligheter men i den vanlige mannens på gatans öron helt platta och trista. Och att de himlar med ögonen vässar bara min revanschlusta. Många gånger har polarna begravt sina huvuden i händerna då jag drar några riktiga lågkrypare som har lika mycket skrattfaktor i sig som ett lokalt teveprogram eller skämt leverat av Johan Glans.

2. Taxichaffisar
Jag måste alltid snacka med chaffisen om den snabbaste och smidigaste vägen till målet. Ibland är jag så “du vet som gammal budkille så…” pinsam som tror att vi därför är likar på något plan. Det enda gemensamma vi har är att ha suttit i fordon och transporterat saker och förmodligen lika snabba på att leverera eder över korkade medtrafikanters beteende. Nu tänker säkert någon att taxichaffisar transporterar människor och inte saker. Jag säger bara Fredrik Strage. Det är en konstig sak som åker taxi. Han hade aldrig lyckat lirka sig in i min budbil…

3. Tålamod
Jag har världens längsta tålamod och också paradoxalt nog världen kortaste. Jag har inte ork att förklara det för de som inte fattar i alla fall.

4. Daggmaskar
Du kan jaga mig en mil med daggmask. Du kommer inte ikapp!
Det spelar ingen roll vilken hastighet du uppbådar. Du kommer inte ikapp!
Kommer du upp i ljustes hastighet så byter jag sonika rum. Du kommer inte i kapp!

5. Iguanastyle
Jag kan sitta på en stol i en evighet utan att svettas eller behöva röra en muskel. Kliver in i någon form av Nirvanaläge som Buddha hade gett några liv för att uppnå. Med mitt huvud och mina tankar behöver jag inte ens en omvärld. Det har hänt att tiden har knackat mig på axeln och frågat “tänker du sitta länge till sådär? Det börjar nämnligen bli brist på tid så om jag kunde tänka mig att…”

6. Köper kompisar
Jag är skitsnål när det kommer till mig själv men tvekar inte sekund att styra upp vad polare eller familj behöver. En resa, en dator, en ipod, en kamera, ett jobb…whatever jag kan ordna så gör jag det. Men till mig själv så kan jag sitta och snåldra på huruvida jag ska köpa en kexchoklad för 15 spänn när man kan få 2 stycken dajm för 14 spänn vilket alltid resulterar i att jag går lottlös från butik. Och sur med tanke på att anledningen till att jag gick in i butiken i första läget var det annalkande sockerbortfallet…

7. Dålig lyssnare
Jag har en förmåga att efter några sekunders lyssnade på den babbalande idiotens mun framför mig hamna i en annan värld. I en värld där man slutar lyssna på varandra. Min kropp går in i någon form av automode och “um” , “jamenvisst”, “säger du det”, “visst ere så”. Jag vet inte vad det beror på men jag tror att det är på grund av att jag egentligen inte är intresserad av andras historier…

Det mest makabra är att folk refererar till undertecknad som Steffo the superlistener™

Eftersom halva bloggvärlden blivit utmanad främst av Blogge känner jag att denna gren av utmaningen stannar här. Vill man ta den fine, men ring inte mig och sura om du kommer fram till sjuka saker om dig som stör dig… 

9 Replies to “Sju sjuka Steffo sanningar”

 1. Tja Steffo
  Jag läste dina “sanningar” och kom på att jag behöver lite småstuff så här i slutet av fattigjanuari. Så plz kontakta mig så vi kan gå igenom din ekonomi så rättar jag mina behov efter det.

  Schysst som fan av dig!

 2. Haha, känns som man känner igen sig själv i det mesta du skrivit, förutom daggmaskarna, de är fan nice djur. Gillar inte heller att prata med taxichaffisar, seriöst så sätter de på sig en osynlig rånarluva när de ska ta betalt “Ja, då var vi 10 meter längre fram, det blir 200 spänn, cash eller en avbetalningsplan på 10 år?”

 3. Ja, vafan ska man skriva om? Nu har jag fått inspiration (som vanligt av dig) så det ska väl inte vara så svårt att föda en lista på sju. Har man förlöst en på 100 låter det som en bit kaka. Stefan, you rule.

  Fredo’s last blog post..Livet som det är.

 4. Fan också, jag som precis har köpt en dator. Jag skulle ha frågat dig först 😉
  Jag har också förmågan att sluta lyssna och sätta på autopiloten. Det inträffar ofta när jag motvilligt tar emot instruktioner samtidigt som jag försöker luska ut problemet själv, eller om någon berättar valfri ointressant detalj ur sitt liv…

  Andreas’s last blog post..Rauschenbergisk relationsfilosofi

 5. Din daggmaskfobi är faktiskt hysteriskt rolig. Allvarligt. Dom rör sig ju inte ens snabbt!! Vad är det som gör att du tycker att dom är så läskiga?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *