– Ni hörde frågan som Eskil ställde. Alltså vad ska man ta med sig till någon som har allt? Ring in och ge oss ditt bästa presenttips. Och nu spelar vi Sven-Bertil Taubes “Rönnedal…”

Jag kom in i köket och hörde radioprataren vråla detta i kanalen. Riksradio. Den stora kanalen. P1. Seriositet och dignitet som rinner över. Präktighet så det stänker över till de närliggande P2 och i viss mån P3. Det är klart man vill vara med i en sån kanal. Jag kan lätt föreställa mig att gemene svenne i landet över 50 sitter och har nummerskivaskador på fingrarna i kampen att få vara med.

– Ja hej det är Astrid!
– Hej Astrid!
– Hej!

Konstig tystnad.

– Du ringer ifrån?
– Maaalung…
– Nä men vad trevligt! Malung som är en så fin stad. Jag minns de goda bakverken på konditoriet på Storgatan, precis bredvid Domus. Jag antar att du varit där också. Och vilket fantastiskt kaffe de serverar. Men nog om det… du har ett bra tips till Eskil som ringde in och ställde frågan “vad man ska ta med sig till någon som redan har allt” förstår jag?
– Ja…jo när jag…

PA PA PA PA!!!

EXTRA NYTT! TRAFIK OLYCKA PÅ VÄG 318! EN LÅNGTRADARE OCH EN BUSS HAR KOMMIT I LUVEN PÅ VARANN. JA ALLTSÅ INTE FORDONEN I SIG UTAN FÖRARANA AV RESPEKTIVE FORDON STÅR OCH DISKUTERAR HÖGERREGLER OCH STÖRST GÅR FÖRST OCH ANNAT. POLISEN ÄR PÅ VÄG. MEN DET BETYDER ATT TRAFIKEN I BÅDA RIKTNINGARNA PÅVERKAS. SÅ KAN DU TA EN ANNAN VÄG REKOMMENDERAS SMITVÄGEN 264!!!

…och så försvann 87 åriga Astrids 15 sekunder i vrålet av ett meningslöst trafikmeddelande. Hon har förmodligen ringt in de senaste trettio åren och denna gång äntligen lyckats komma fram…

…jaja…vad är väl en bal på slottet…

5 Replies to “Trafik”

  1. Hmm..inte att autentiskt samtal förstår jag, eftersom Domus inte ligger (låg) på Storgatan utan på Lisagatan..sorgligt nog har de nu lagt ner Konsum…
    Å andra sidan…det kan ha legat ett kondis på Storgatan, men det torde varit bra länge sedan i så fall, för den enda möjliga placeringen är i hörnet Moravägen/Storgatan och då är det minst 25 år sedan det var ett kondis där (det har varit skivbutik, pizzeria, frisör & Kontorslandslaget där sedan dess)..
    Numer finns det ett café i Lisellska huset, det caféet låg tidigare efter Grönlandsvägen. Tror också det finns ett fik efter gågatan (Lisagatan)…

  2. Jerk Ah…så radoprataren adlibbade bara. Jag återger alltid allt korrekt och utan minsta egna färgning. Sugbloggens regler där är benhårda.

    😉

  3. Bah, den där Astrid kan ställa sig på scenen i Grönlandsparken i 15 sekunder under dansveckan så får hon sin berömmelse..fast ni kan iofs be TV Malung (http://tvmalung.com) att filma henne för att säkerställa berömmelsen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *