Poliser som stannar upp hela gatan. Är inte det bara en show för galleriet? För att visa att skattepengen går till brottsbekämpning och inte som vissa rykten förtäljer att mumsa kråset på sockrade donutar?

Vi på Sugbloggen® gillar egentligen polisen. Folk som valt att se till att regelverket följs är sugbloggen approvade så att säga. Så att man som ett medelålders presumtivt brottsoffer kan flanera på gatan i lugn förvisning att om en dum jävel kommer då kan man alltid lita på farbror blå. Ett kort gällt rop på hjälp och han kommer ur det blå och frågar vad som står på.

Fast i dessa genuskänsliga tider ser vi egentligen hellre att snygga sexiga polisinnor kommer och räddar oss. Vi skulle heller inte vara helt främmande för en mjuk tillrättavisning medelst smisk av batong över stuss, då det tillhör en av de våtare drömmarna…Det är det skattedegen ska gå till.

Och visst är vi även de första att erkänna behovet av coolt skyltade, snabba bilar, med airkonditoin och skinnsäten. Inga problem där inte.  Faktum är att man ibland funderat att göra något som föranleder påtvingad färd i målad bil. Tyvärr är konsekvenserna för svåra att hantera. Och det pinsamma i att förklara för familjen har hindrat oss från att till exempel “panga en ruta” eller dylikt. Som ni förstår är vi noviser på brottets bana. Till och med när vi stal en cykel i ungdomligt oförstånd lyckades vi med bragdmanövern att stjäla grannens två trappor neds nyinköpta cykel. Gud straffade oss direkt den gången.

Vi tycker också att det är märkligt att lidingösnutarna har en flådig jeep. Vi är å de bestämdaste övertygade om och tror att de fnyser åt svenssonpolisen i Volvon.

Men vi tycker att det är en smula överdrivet (snygga bilar till trots, de snygga uniformerna, rätten att göra lite som man vill) när de stoppar en hel jävla gata bara för att kolla någons körkort eller frånvaron av skattemärke. Ställer bilen på tvären över en och en halv körbana, på med siren, blåljus och sirener. Allt detta skapar enligt en ovanligt enad sugbloggare bara en massa ondiga gloköer.

Vi skulle vilja se lite mer “ursäkta att vi måste stoppa en misstänkt stulen bil men vi ska flytta oss åt sidan så fort som möjligt. Med hopp om att ni överser med detta. Vänligen kvartersplitarna” anda. Och skulle de droppa frasen “får vi erbjuda en donut medan ni sitter i kön?” skulle vi å det bestämdaste ge tummen upp.

Man har ju sett bad boys på zteve och förstår vikten av att kunna närma sig samhällets kufa typer så visst har vi förståelse för vissa saker. Men allvarligt måste man verkligen stoppa hela Valhallavägen för en misstänkt bilskattfuskare under rusningstrafik…?

8 Replies to “Tusse batong”

 1. beerbelly jup. man vill ju hålla sig väl med lagens långa arm. poliser är coola. poliser är fina. poliser finns det för få av. utan poliser skulle allt vara kaos.

  heja polisen

  gogogo!!!

  😎

 2. ja just på Valhallavägen tycker jag att polisen skall uppta en och en halv körbana och orsaka kilometerköer..bratsen skall få känna på lagens långa ibland 😉

 3. Jaså det var DÄR polisen var när en trettonårig tjej ringde och bad om hjälp med att plocka in en pedofil hon stött på inne på Playahead.
  Dom “hade inte tid att komma”

  *fnys*

  SANDRA’s last blog post..Ungefär så ja

 4. Jag tycker annars att Sveavägen är bättre för då kan jag stanna på vägen hem och själv ägna mig åt lite fin-fint spanande i sann polisanda. *flämta*

  Sandra – tror inte riktigt det är samma poliser som stoppar trafiken som jagar pedofiler. 😉

  Nini’s last blog post..Tjyvtitt

 5. Nini: Man vet ju aldrig. För det finns väl inte tretusen poliser som bara jagar fotbillssupportrar vid matcherna.
  och ringer en 13-åring 112 för tat få hjälp så kommer väl första bästa polis.
  Hoppas jag.

  SANDRA’s last blog post..Det där med åldern

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *