Hur kul är det att upptäcka att man av två personer är den som majoriteten i rummet direkt skulle rösta ut? Att man är pesten och koleran?

Att man är den som går under följande beskrivning är allmänt känt:

– du vet Stefan
– vilken Stefan?
– han som är inte så snygg, inte så smart men ganska schysst
– jasså Steffo
– precis… jo han i alla fall… bla bla..

…och något jag gärna bjuder på. Med tanke på att mitt självförtroende är den bas allting lutar emot spelar inte snack bakom ryggen någon större roll.

Jag är ingen Brad Pitt när det kommer till looks, men slår mig heller inte slätt i ett sällskap av alldagliga män. Skulle jag kontaktannonsa skulle jag beskriva mig med “trevligt utseende“, där det trevliga står för minimal benägenhet att utföra ritualmord och utseende för ett ansikte med ögon näsa och mun.

Häromåret var jag ute med en polare, som enligt en enad tjejkår var “så jävla snygg“. Vi barhoppade och på varenda ställe zoomade tjejjerna in honom. De kom fram i flockar, log, flörtade, kastade med håret och allt. Det var två superpumor som stack ut ur mängden och kollade in oss. Jag ba:

– oh… hörru! kolla alla spanar på oss
– jo jag vet
– men kolla de där två. vilka fjädrar i hatten!
– ja de ser väl okej ut
– men va fan låt oss styra upp
– kan vi inte bara ta en bira
– men schyssta
– ok

Han gav dem ett leende och samtalen kickade igång. Precis som när Jesus gav de spetälska en blick o allt blev bra. Bägge brudarna satt som klistrade vid hans lappar. Jag försökte snacka med en av dem men det var som att snacka med en astralkropp. Jag drog vitsar, log som om jag var definitionen av ett leende, droppade Platon och Hume, bananernas besynnerliga krökningsvinkel och fan o hans faster.

Ingenting funkade, givetvis.

Jag var som en obehaglig odör. De rynkade på pannorna trots att rynkor är fyfy för snygga tjejjer, skrattade ansträngt åt one-liners som skulle gjort Eddie Murphy ekonomiskt oberoende. Jag var som den lilla flugan som knuffades undan av de större flugorna vid en supersnygg skitkorv.

Jag var bara en ful attiralj på en annars okej möbel. Det skeva benet. Det där benet som man ställde innerst mot väggen. Så att ingen ser det defekta. Till och med bartendern visade ovilja för att jag verkade störa sällskapet. Innan han hann komma fram och mumla klassikern “jag tror att det är bäst om du sätter dig där borta och inte stör gästerna…“, reste jag på mig och gick ut ur baren och hur polarens liv.

Vi umgås inte idag av ett enda skäl: Jag vägrar spela den andre fula fiolen.
[tags] ful polare, snygga brudar, bar, Jesus, Eddie Murphy, Brad Pitt [/tags]

9 Replies to “Den fule polaren”

 1. mymlan men mymlan! grejen är ju att polaren är så jävla snygg, och därför blir jag ful.

  nu vet jag hur mina polare har det 😉

  *kollar sig i spegeln och ger sig själv värsta tummen upp*

 2. Men en gång var det några killar som sa till mig att det inte funkar sådär. (fast jag tror dom inte)

  Dom sa att om det kommer in ett gäng tjejer nånstans, och ett par av tjejerna är vrålsnygga, så smittar det liksom av sig på resten, så att de ses som snyggare än de skulle varit i ett mindre glänsande sällskap.

  mymlan’s last blog post..oskuld eller hora – ett fritt val

 3. mymlan det är alkoholens helande och förskönade verkan som kickar in där. inget annat. du gör rätt i att inte tro dessa lögnare till snubbar 😉

 4. he he he “trevligt utseende”, exakt så har jag beskrivit mig i min profil på E-kontakten.
  Har du tjuvläst?

  Jag är inte heller någon bildskön typ precis. Men uppför mig som om jag vore det. Tro det eller inte, men ibland funkar det.

  8)

  Mr Blues’s last blog post..Tanke för dagen

 5. Det är ju egentligen insidan som räknas. Fast utsidan spelar ju roll eftersom det är det första man ser hos en person. Det är ju lite synd faktiskt.. och jag själv umgås med supersnygga kompisar … sucksuck! Men alla dom har pojkvänner nu så ingen killes charm skulle kunna bita på dom längre, hehe =) Fast det är ju inte kul det heller … att ses som en leftover dvs…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *