Inte ens en snus hade jag som tröst. Kollegan lade in värsta dubbelportionen med en darrande upprörd hand.

Man satt på Barcelonas (enligt opålitliga källor eftersom jag aldrig sett puckot som rekommenderade det till det i samma hall gäng jag reser med) finare restaurang med en kypare som hämtad ur Fawlty Towers. Manuel. Men utan den charm som tevespanjoren levererade. Tvärtom, här har vi en kypare som drevs på en del ättika, två delar concentrerad citron och några nypor främmande kulturarv. Rör sedan ihop det till en fast massa och låt jäsa tills det fått en perfekt yta av taskig attityd. Där har ni en bild av vår kypare.

Hela beställningsproceduren var en manual i hur man inte ska vara som kypare eller kund. Två världar som kolliderade. Ett gäng hungriga turister som velade runt i menyen och ifrågasatte alla ingredienser, så till den milda grad att menyn själv fick en inre kris.

En kypare som faktisk fnös högt, när en av samhallarna beställde ett glas vatten med en dissande viftning av handen. Jag säger bara att vi har mycket att lära i Sverige. Jag visste inte att man kunde få in så mycket känsla i en handviftning. Faktum var att till och med jag som satt på andra sidan bordet och inte hade något med denna internationella incident att göra kände mig högst påtagligt förolämpad.

Jag ville lämna en skarp protest någonstans.

Om maten har jag bara en sak att säga. Bara en orgie i brända gomsegelshaverier med medföljande smakkapsejsningar och käftsmällar. Inte ens tandtråden kunde återställa slagfältet i käften. Och den där mesiga Colgaten var bara en irritation.

Det enda som kunde räddat resten av kvällen var en portionskudde under läppen. Stoppa in den i munnen med ett lirkande svep. Lägga den tillrätta med toppen av tungan. Lirka in den så att den hookar upp sig i perfekt läge under läppen. Känna hur den börjar pumpa ut rogivande nikotinströmmar i kroppen. Luta sig tillbaka med ett ahhh…livet är ändå soft.

Men inte ens det hade jag. Det enda som tröstar nu är att jag befinner mig i en miljö där det är 21 grader…

8 Replies to “Kylig kypare”

 1. Shit – du kan verkligen konsten att beskriva en efterlängtad prilla!
  Jag har inte ett minne av kypare och annat tjafs – men jag är jäkligt sugen på en snus TROTS att jag redan har en under läppen!!!!

 2. Märkligt… samma sekund som jag svepte över texten och såg “Barcelona” och “20 grader” så fejjdade resten av texten bort… Myyyycket märkligt 😐

 3. MiMa fy på dig. vad du är elak. sitta där och gotta sig med en prilla under läppen. ingen empati alls med oss stackars snuslösa

  😉

  Mr Blues Jodå. Visst har jag empati med er som fryser. Kolla bara på min medkännande min här

  *lägger upp ett elakt flin*

  så moder teresa va?

  🙂

  NiniHihoihoho

 4. Nehej, om man skulle ta och lägga in en pris snus kanske..värmer skönt i överläppen..va? var det något annat som var andemeningen i inlägget? förstår inte riktigt..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *