Jag hatade verkligen min prao back in the day. Bägge gångerna. I det ena idiotfallet fick jag slå in böcker nedpetad i en källare till förbannelse eftersom det var dagarna innan jul. Jag fick endast se dagsljus (dagsljus och dagsljus… i december liksom) på vägen till jobbet och i koman på vägen hem på SL´s gröna förlorarlinje. Att jag fortfarande idag vid pocketreor kliver in i butiken med ett leende och köper böcker istället för att begå massmord är ett mystikum tycker jag själv.

Det andra muntra mentalcaset jag praktiserade hos var en understimulerad ( i verkliga livet i alla fall) och överstimulerad i fantasins värld vad gäller sex. Han sålde teve-apparater och det här var på den tiden då video var det nya svarta. Faktum var att beta hade precis fått stryka på foten i kampen mot vhs. Och sådant förpliktade liksom tycke nog min handledare och gjorde inget annat än kollade på porr dagarna i ända. Och jag? Jag var som vanlig nedkommenderad till källarplanet för att flytta på teveaparater från den ena långsidan till den andra. En trappa upp hörde jag de ystra stönandena och “ahh” och ” more…more”. Delar av mig var blåa av nyfikenhet.

Det enda sätt jag kunde hämnas på var genom att sno batterier som fan till min Luxor freestyle. Men han brydde sig inte. Varje morgon beodrade han ned mig till källaren och sa “flytta nu alla 30 tummare till kortväggen“. Jag bidade min tid. Och vid ett obevakat ögonblick stoppade jag ned Debbie Does Dallas i en oöppnad videospelarkartong. På fodralet skrev jag med skabbiga bokstäver …öh vi kan kalla honom för Lenny…tillhör Lenny och stämplade med butikens fina stämpel.

Hade han bara broderligt erbjudit mig att kolla på porr med honom så hade det aldrig behövt hända…

14 Replies to “Prao”

 1. Jag hänger inte med där vad gäller hämnden. Var själva hämnden att skriva butikkillens namn på ett videofodral och sen lägga i en porrfilm?…

  …. aha.., läste igen :))). Nu snappade jag “videospelarkartong”… tänkte på videokasettfodral först, sicken “bra” hämnd:)

 2. Prao-livet var ett helvete, måste blogga om det nån dag jag också känner jag.
  ps. Stefan, hur är det med gubbigheten egentligen? (se lämnat svar på lämnad kommentar hos övertecknad)

 3. fen Precis. Här på sugbloggen vinnlägger vi oss om att läsa en, två kanske till och med tre gånger. Detta eftersom posterna i en del fall är skitsubtila som fan. Det finns mycket att läsa mellan raderna. Visserligen tar vi inget ansvar för mellanradernaläsningen och den tolkning och impact det medför. Men i alla fall. En disclaimer helt enkelt.

  Och i en del fall (ytterst sällan vill säga) så förstår man ingenting alls. Oavsett antal genomläsningar. Tricket då är att ta en stor kopp kaffe, spalta upp sugbloggesposten på en whiteboard och med färgglada tuschpennor rita en struktur.

  frollen kablam! upptäckt gubbig in action liksom

  fuuuuuuuck!!!

 4. frollen och en annan sak. Whats up med elefantminnet? Komma ihåg något skrivet så länge sedan så att det nästan är hugget i bloggsten…

  😉

 5. DET gör man bara om man är riktigt gammal. Annars ligger det för nära i tiden och då är det fortfarande för pinsamt för att prata om. Hence, kommer du ihåg the good bad days som bad days är du gubbig 😉

 6. hiha 🙂 Vilken talang du har med orden!

  Ja.. hämnden kändes lite tam vid första genomläsningen. Det gav mig en indikation på att jag nog missat nåt; Stefan är nog mer rafinerad än så tänkte jag :). Å se där, hämnden var mer fiffilurig! 🙂

 7. hehe… fjussbloggen 🙂

  vad fjussigt det låter – sen om det är bra eller anus, det är en annan femma.

  (Alltså, nu var jag ju tvungen att använda mig av såna ord nedanför bältet (fot?, höftben?) för att verka lite tuff som kontrast till fjussandet; jobbar på min image 🙂

 8. Nini shuuup! Jag minns inget som är äldre än nyss. Förutom oförätter då 😉

  Keeping myself young liksom 🙂

  fen fiffilurig?

  hahahah…så jävla fjuss. Bara en fjuss kommer på ordet fiffilurig.

  btw: du e den ende som har ..öh glida över länken så att en cool text poppar i snyggt gul chic trendriktig nyans.

 9. Ååååh, trallalalla lalla åt min gula glida över cool-länk *mallig*, så blir det ju förstås när man är en så här cool fjussa (*haha*)

  Men fiffilurig är väl ett känt “ord” iaf?
  Jag har ganska nyligen fått det förklarat för mig att “ingen” hört fjuss annat än från mig, men fiffilurig säger väl Pippi eller nån… visst då? 🙂

 10. Stef-> Elefantminne.. njä, knappast, men får man inte mer kommentarer än vad jag får så, om inte kommer ihåg så, känner jag igen, speciellt när det kommer till musikrelaterat.

  Fi-fi-fi-fi-lura : Karlsson på taket, va?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *