…!

Mina sköra tonår bestod av rostade mackor med ketchup, gitarrknäppande o konstant erektion vid fram till tavlan o visa hur oförberedd en ung man kan vara scenarion. Rätt normalt med andra ord.

Men allt som oftast poppade en finne upp. Som en oinbjuden gäst. Aldrig att den hade den goda smaken att froda till sig på ngt undanskynd plats. Utom vid de fåtal tillfällena då den placerade sig vid röven eller i direkt anslutning till ballarna. Och då endast vid obligatorisk hängning i en simhall, så att man förutom gick konstigt för att spänna ut bröstmuskulaturen även hade en konstig knyck på höften för att inte irritera finnen i onödan.

Nej då! Signalröd. Gigantisk. Mogen som fan. Mitt på näsan eller mitt i pannan tog den plats. Krävde uppmärksamhet. Fick det också. Av de snygga tjejerna. Som aldrig annars såg mig.

– aaahhh…
– vad ere min son?
– kolla!
– vad?
– finnen
– man ser den knappt
– man ser mig knappt
– det går över
– när då
– när du fyller 20…
– då e jag död
– säg inte så
– det är finnen som talar

Varför heter det finne? Varför inte norsk? Och nu när man är en man och o borde vara befriad från påhopp varför envisas de med sin ovälkomna närvaro…

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

7 Replies to “Jag blir fan i mig knäpp…”

 1. Tog och slog upp ordet i Svenska Akademiens Ordbok:

  Mindre rodnad l. upphöjning på huden be­roende på varig inflammation av en talgkörtel.
  The rödha finnar j ansichtet. BOLAVI 27 b (1578; i rättelserna ändrat till blemor). Krama bort finnar. LINNÉ Diet. 1: 118 (c. 1750). At man skyler .. sina finnar med moucher. DALIN Arg. 2: 115 (1754).
  2NF (1907). Jmf SKÄGG-FINNE

  SKÄGG-FINNE. finne i skäggbotten (på ha­kan); i pl. särsk. (numera icke i medicinskt fackspr.) om skäggsvamp l. skäggsvampsliknan­de utslag i skäggbotten. NORDFORSS (1805).
  Skäggfin­nar, en utslagssjukdom, som utbryter på hakan, inom sjelfva skäggstaden. SVALIN Ordl. (1847).
  Gymnasister med skägg­finnar om den ungdomliga hakan. CARLSSON HelaSthm 444 (1912)

  Av detta kan man härleda ordet så långt tillbaks som till 1578. Det måste innebära att även Gutenberg och “redan de gamla grekerna” talade om finnar i ansiktet.

 2. Ja men jaaaa!! Varför i självaste helvete har ingen upplyst dom här jävlarna att jag fyllt 30!?! Va fan, hoppa på min lillebror istället!

 3. Jag brukar skylla på mensen. Att folk inte tycker det är konstigt att jag har men ungefär 28 dagar i månaden är bara bra…. jäkla finnar!

 4. Hehe du har jääämt mens 😉

  Men allvarligt, varför heter det finnar? Nån som vet? Jag & kusinen härstammar ju faktiskt från det grymma landet öster om pölen…

 5. Man ska inte oroa sig för mycket, i synnerhet inte för acne. Det är väldigt få som får bestående men i form av djupa gropar. PS. Det där med konstant erektion kan jag relatera till. Du är klockren! xD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *