Vad är grejjen med att säga “jaaaa..alltså, egentligen gillar inte jag förbud, men visst är det bra att folk inte röker på krogen”.

Det är bara en jävla pose. Att gå omkring och spela individuell frihetsyrkande liberal “alla ska bestämma själva” så därför gillar inte jag förbud. Nähä då kan du inte heller gilla påbud? Argumentet som ligger till grund för att inte gillla förbud är ju att ingen ska tala om för mig vad jag inte får göra. Det bestämmer jag själv. Då måste det logiskt betyda att du inte gillar påbud. Det är ju också någon som talar om för dig vad du “får” göra.

Vi har trafikskyltar som säger “förbjudet att parkera”. Om man nu ska vara konsekvent sin pose att inte gilla förbud följer det väl att man inte gillar skyltar som säger “parkering”. Eller skyltar som säger “kör på den här sidan så slipper du riskera att smälla med någon som kör på den andra sidan”.

Och om inte rökförbud på krogen infördes, hur fan ska man få folk att inte röka på krogen. Genom att lita till deras intelligens? Deras egen insikt om att “jag röker inte på krogen för det kan drabba andra som inte gillar rök?” Visst tjena. Det lär ju hända.

Vi lever i en värld som består av idioter rent generellt och puckon i allmänhet. Regler och lagar är det enda som gör att vi inte kör över varandra. I dessa regler och lagars natur finns förbud och påbud. Huruvida man gillar det eller inte är rätt så ointressant…

5 Replies to “För bud eller på bud…”

  1. Det enda positiva med rökförbudet är ju att man kan sporta samma kläder dagen efter på ett annat ställe..i övrigt anser jag att det coolaste som finns är att sitta med en cigg i mungipan..ändå röker jag inte..det är ju farligt..

  2. Jerk coolheten uppnås endast med halvslutna ögon parerade med en fuktig halböjd cigg i mungipan. James Woods skulle aldrig va så cool om han inte hade dessa atrialjer back in the day…

  3. Rökförbudet suger

    inte alls. Något som impar på mig är att irländarna och italienarna införde rökförbud före oss och klarade det galant. Next stop Finland och snart har alla länder gjort det utom Holland och Danmark som tävlar om vilket land som är mest frigjort…

  4. Londongirl visst ere. Nu kan man andas in alla andra odörer istället som folks kroppar likt gejisrar puffar ut.

    Studiomannen Ja det är absurt att just D-mark och H-land siktar in sig på “frihetens sista resort” pris – när inte en vettig jävel vi bo i dessa avkrokar.

    🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *