Såsade in på Saras blogg och garvade högt och länge åt när hon…äh läs själva förresten. Inte fan är jag någon jävla referator som gör jobbet åt er.

I alla fall det fick mig att minnas en snarlik sak som hände för några år sedan då jag hade vind i seglen, framtidstro, inbillning om att allt är rätt soft i alla fall och en vänskaplig inställning till måsar. Till skillnad från nu då jag har en något ansträngd relation till måsar.

Jag satt på e-fyran på väg hem från något event någonstans söderut i sportbilen jag hade lånat från syrran. Hon hade en Honda Civic, vit, spolers, fartränder, taklucka och allmänt åttitalstouch över det hela. Jag tror ta mig fan att jag spelade soundtracket till Miami Vice på kassetbandspelaren. Bilen hade allt ratt, snabbhet, attityd och en jävligt cool förare i mig. Vi satt där smetade några centimeter från asfalten och vrålade oss uppåt i landet hem till Stockholm. Det enda bilen saknade och även jag efter en stund var aircondition. Trots att jag hade tagit av mig den obligatoriska collegetröjan som alltid var nedstoppad i de midjehöga byxorna satt jag och svettades.

Och det är inte coolt att svettas.

Jag vevade ned rutan men ångrade mig genast då asfaltbullret dränkte de sköna tonerna till soundtracket av mitt låtsasliv. Plötsligt slog det mig att jag kanske kunde hooka av takluckan. Grejjen med takluckan var att det var inte en sådan där cool som man vevar bakåt som försvinner in i taket utan detta var modell något osmidigare. Man var tvungen att plocka isär hela skiten och lägga den i bakluckan. Men inte var det något styvt jobb inte. Jag behövde bara en plats att göra det på. Hos mig är tanke och handlig identiska. Jag tog sikte på den första m-platsen och sladdade in.

Hookade av takluckan och med ett “åh…hej” langade jag in det i bakluckan. Luktade mig omärkligt under armarna, rös till då kombinationen av några delar svett och några delar Brut slog till mitt luktcenter och klev in i bilen igen och körde vidare. Livet var nu jävligt bra. Jag spolade tillbaka bandet för att lyssna på den första låten. Jag tände en cigg och lutade mig tillbaka och sa “ahh…livet är jävligt bra nu” och knappt hade jag sagt det och dragit in en försvalig mängd nikotin i systemet föränn jag kände något blött smaska till på den begynnande delen av flinten dit hårstråna från sidan av huvudet inte riktigt räckte till.

Det här var långt innan jag hade lärt mig att säga “wtf?” så jag sa “vadnudå?” men med samma känsla som jag skulle sagt wtf. I hundrafyrtio kilometer i timmen vickade jag till backspegeln för att kolla om det gått hål på uppsidan av huvudet och huruvida min hjärna höll på att läcka och upptäckte till min grava förvåning en stor jävla hög fågelskit på huvudet. Långt bort hör jag ett “mo ha kra kra kra” och när jag tittade upp genom den öppna takluckan såg jag en skrattande jävla mås fladdra vidare några kilo lättare.

Hur stor är sannolikheten att
1. jag ska vara på e-fyran,
2. jag ska montera loss takluckan på den lånade bilen,
3. sitta i hundrafyrtio kilometer i timmen,
4. få en blaffa måskit
4.1 genom ett litet jävla hål
4.2 i en liten jävla bil
4.3 rakt på huvudet
5. av en skitnödig mås
6. och inte ha en servett tillhands?

Allvarligt vilka variabler måsta jobba övertid för att få något sådant här att överhuvudategt hända? Vad är oddsen? Törs jag säga att jag är ensam i Universum om detta? Och om så är det något att vara stolt över?

21 Replies to “Mitt på huvvet”

 1. hoho.

  Med tanke på att måsar lever för att skita, det är nog fult möjligt. De bygger sina egna öar av bajs ute i vattnet, jag lovar! Jag är från landet och jag vet allt om måsar.

 2. stojg mors mannen! kul att se dig. visst ere så måsarna lever verkligen för att skita till skillnad från oss alla andra mer insiktsfulla varelser som gör något annat mellan dumpningarna 😉

 3. Har läst Saras också och jag förstår inte.är det här någon vanlig åkomma i den här delen av landet..jag är trots allt uppvuxen i skogen och det här har aldrig hänt mig eller någon jag känner..känns iofs inte som om jag missat något 🙂

 4. Jerk kan bero på att ni som växt upp på landet är fredade av någon obskyr ö.k med djuriket som vi betongälskare inte omhuldas utav.

  Saras fågel kan jag inte uttala mig om men min måsjävel är ju rubbad. hur många friska måsar chillar över e-fyran i jakt på en öppen sollucka liksom? det där är en fågeln som inte har alla fjädrarna hemma. något fel på den fågeln är det ju och inte behöver man fuska i ornitologi för att fatta det…

 5. Och jag stör mig på att de envisas med att skita på bilen så man måste putsa rent och ta bort deras skit från lacken med jämna mellanrum för att det inte ska förstöra…

 6. ElLazaro jodåd och min slutstats: universum jobbar övertid för att jävlas med mig.

  🙂

  Andreas de värsta av dem är de med dålig mage så att skiten tar sig in under vaxet på bilen och odlar upp sig – så man får mid sig fripassagerare som sliter på ekonomin

 7. På ett sätt är det ju tragikomiskt. Och på ett sätt uppskattar jag verkligen att någon annan har samma otur som mig. Dock gäller det inte just måsbajs, utan alltid. Nu kommer jag förstås råka ut för det.. attans.

 8. Sara vad ska man säga. Jag har en beef med Universum i allmänhet och fru Fortuna i synnerhet och det kan bara gå i en riktning 😉

  ullis ah…du menar att du oxå har ett ont öga emot makterna. hett stalltips: se alltid till att ha en paket kleenix i närheten

 9. Hehehehehehehe den knäckte till och med kusinens måsskit. Hon var ju ett stillastående objekt just begging for it, men att pricka dig i bilen måste ha krävt skills!!

  Moahahahahahaha kra kra!!

 10. Nini NiiiiiiiniiiIIIIII!!!

  *gör små glädjehopp*

  ja vafan den där måsen ska man ju egentligen beundra. Hade jag varit en mås hade jag oxå gjort exakt samma sak fast med den skillnaden att jag hade siktat in mig på nässpetsen på den drabbade.

  sen had jag oxå varit kallare och svept ned och givit ett galet leende så att man fattar att jag var en galen mås och inte vilken jävla kvartersmås som helst 🙂

  klenix
  klinex
  klunox
  annielennox…

 11. Dessvärre (?) är du inte ensam. En ung dam med lånad Saab inkl taklucka fick en fullträff i skallen. Måsar är ett jävla fördärv.

  Jag gav en mås en ostmacka med snus i för att jag blev förbannad på den. Den hade lite svårt med navigeringen efter snusmackan.

 12. Ahahahahahah! Va härligt. Ja, som Nini sa, jäkla skicklig mås det där. Överste Pooper bland måsar säkerligen. Jag minns när en forna klasskamrat (det här borde varit årskurs 9) kom på skolan fantastiskt bakfull och fick som straff en måssurpris i hårsvallet just när hon parkerade cykeln. I årskurs 9 var det iofs fränt o vara bakfull på skolan, mindre fränt med bajs i håret.

 13. Studiomannen Frågan som genast poppar upp är om u.d med l. saab körde 140 på efyran. Ananrs är jag fortfarande unik. Vilket är jävligt viktigt för mig som posar med att vara så jävla udda 😉

  otack är djurvärldens lön. och vad är grejjen med att sabba snuset med ost?

  Sivan Hmm…skicklig? fan så har jag ju inte alls sett på saken. Ja du det kräver sin mås att pricka en liten flyende flint. Kanske man ska omvärdera… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *