…tjena, inte fan visste jag det. Att jag sörjer.

Ok, innan någon hoppar på mig för att vara en känslokall jävel – ja visst är det tragiskt med dödskjutningarna i Virignia. Ja jag tycker det. Men att därifrån få det till att bloggosfären sörjer är  sjukt hybriskt. Och att försöka få oss bloggare att hålla käften en hel dag är så rubbat så att jag som oftast inte har problem med att finna ord plötsligt befinner mig i den oangenäma situationen ordlös “öh…ägr..va..ögar..aö?”

Det dör tusentals ungar varje dag i världen i enkla botbara sjukdomar…
HIV sprider sig lavinartat…
Irakierna bombas till döds…
Djur utrotas…
Skogar huggs ned…
…listan goes on forever på saker som verkligen suger.

några skjuts till döds i ett land där man inte riktigt har fattat kopplingen mellan tillgång till vapen och mord och då vill någon jävel att jag ska tysta ned min blogg för att…vadå?

Pleeeeze för fan. Usa är inte världen.

9 Replies to “Bloggosfären sörjer…”

 1. Jo, typ. En bit ner på sidan, “Attack i Bagdad – 178 dödsoffer”, var är pådraget? med risk för att låta överdrivet PC luktar det lite väl mycket som baksidan av en gris, men att engagera sig mot engagemanget känns ju om möjligt ännu mindre konstruktivt än att utlysa fånerier som att “Bloggosfären sörjer”. Bättre då att följa mr Sugs led och avfärda det med en axelryckning, liksom.

  Förresten funkar inte länkarna till de enskilda posterna i firefox, man ser inte texten om man läser via RSS eller vill posta en kommentar… Ska vi datanördar krypa till korset och läsa allt från framsidan, eller?

 2. Ehh vad fan, det har jag tydligen missat. Vad får man för straff om man inte håller tyst denna dag?
  Jag håller med dig Stefan, det var så korkat att jag gärna vill tillskriva det 1:a april med laggning.

 3. fuck det. Ingen skall få bestämma hur jag vill sörja om jag nu vill det.

  30 pers dog i USA samtidigt som det blåstes bort ca 160 i Irak.

  varför bry sig alls?

 4. Det var samma sak efter 11 september 2001. Då skulle det hållas tyst minut i Sverige. Men när det dör tusentals i Bangladesh eller Darfur blir det på sin höd en notis i tidningen som knappt nån bryr sig om.

 5. Saint 😉

  jag vet. jag har ett helvetes sjå med att få bloggen att se snygg och funktionell ut. Fan jag kan knappast kommentera utan att läsa en manual. hatar wp just nu. Det enda smutta med den är att posterna publicerar sig själva.

  Jag behöver bara logga in med taskig attityd så “shoooom” finns de bara där…smutt som fan 😉

 6. Ähhh,jävla trams.
  Ärligt talat, kan man överhuvudtaget känna sorg över människor man ej haft någon som helst relation till?

  Tragiskt. Ja.

  Men, precis som du säjer – Människor dör hela tiden…dygnet runt, pga. mer eller mindre vidriga orsaker. Men kan man påstå att man känner sorg över okända människor, då har man aldrig känt sorg.
  Det gäller att skilja på skit…och skit, liksom.

  Fan – kan jag skriva här? testing testing av Stefan

 7. Det konstiga är att de aldrig lär sig av det som händer. Land of the free, home of the brave. My ass. Störst makt och rädsla är världens farligaste vapen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *