Oj oj oj… nu har någon på marknadsavdelningen på Kronkyckling ätit ett ägg för mycket. Lite för mycket kolestrålintag eller andats in en aning för mycket lantluft. För något står inte rätt till där.

Vi coopade upp häromdagen och laddade vårförrådet och lyckades glida förbi färsk kycklingståndet, och eftersom blodsockret av fler faktorer stod lågt där den främsta orsaken härrörde sig till vetskapen om att vi för 10 000 tusende gången befann oss i Coops oglada lokaler vad var naturligare än att vi hookade upp oss på ett kilo färsk kyckling. För folk i farten. Koka bara ris så är ni hemma.

Kommer hem och ska snitsa upp paketet och då ser jag till min förvåning en bild på en svettig jävla gubbe. I blå slaktaruniform. Med ett stelt leende. Jag tänke “wtf är det en bild på en ful snubbe för?” Vad har han med min kyckling att göra?

Jo ser ni. Det är en bild på uppfödare Bo Håkansson. Va fan! Vad har han på paketet att göra? I rättvisans namn borde det väl vara en bild på kycklingen då den lekte livets glada dagar. Som en tyst hyllning. Lite dödsannons-kit sådär. Men nädå, vi sätter in en bild på Bo Håkansson. Vem fan är Bo fucking Håkansson?

De hade mage att ange ett telefonnummer också. Vad är grejjen med det. Förväntar sig Bo Håkansson att jag ska ring upp honom och säga vadå?

*ring*

– Bosse
– Tjena Bosse
– Ja hej
– A…jag ville bara säga att det var en bra kyckling jag åt nyss.
– Åh… vad trevligt.
– Ja jag tycker att man ska kredda de som gjort ett bra jobb.
– Man tackar
– Nä det är jag som ska tacka

Va?

Sedan läser jag lite noggrannare på paketet och får då informationen att det inte är vilken kyckling som helst. Nosiriboba! Inget B-lag här inte. Vi snackar överklasskyckling. Färsk kyckling Klass A. Vänta lite! Finns det färsk kyckling Klass B? Och C… vill man äta dem?. Vill den som uppföder Klass C kycklingar vara med på bild? Och ha sitt telefonnummer på paketet?

*ring*

– Henrik
– Hörru vad är det för jävla kycklingar du föder upp!
– Ja…man kanske inte kan förvänta sig så mycket av C-klass kycklingar…
– Måhända men en smak av kyckling kanske?
– Ja då får du köpa Klass B.
– Ja jag ville bara säga att dina kycklingar suger.
– Jag har förstått det. Du är inte den första som ringt.

Ellllleeeeeer hur liksom?

Vad är bilden på Bo Håkansson till för? Hur jag än vrider och vänder på resonemanget får jag inte ett vettigt svar?

Oh…vänta bara när Scan, Arla och CraftjävlaFood får för sig att vi som konsumenter vill se bilder på varenda jävel i produktkedjan. Vill du bli känd? Rikskänd? Skippa Idol och alla jävla idiotprogram. Du når inte ut till folkhemmet. Satsa på en slaktarkarriär. Få med din bild på en miljon förpackningar. Snacka om att penetrera marknaden. Snart kan inte Bo Håkansson gå anonym på gatorna.

4 Replies to “Uppfödare Bo Håkansson”

 1. Deep: Hur gick det? Har ni fått någon respons?

  Var det egglöst? Eller var det som att gå på äggskal? Tveklöst lätt att skoja om i alla fall.

 2. Bengt haha…man kan fan inte blogga om något och vara ensam om det längre…;)

  deep|ed nämen hallå!

  *bugar djupt och i vördnad*

  vad gör du in mina kvarter;)

  bengt ja ja…egglöst, eggande, egocentrisk, egalt, eg… the list goes on forever 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *