Dessa små äckliga jävla lappar som klistras på äpplen, apelsiner, mandariner och så vidare. Vad för funktion har de förutom irritera mig? Det kan väl inte vara så att dessa fruktföretag har en avdelning dedikerad för att se till att reta undertecknad? I och för sig ett rätt så coolt jobb.

På festen då samtal oundvikligen glider in på “åh vad sysslar du med då?”

– Jag jobbar med kundvåld.
– Kundvård?
– Nej kundvåld.
– Som i slåss?
– Yes. Men det är mer sofisitkerat än så. Jag slåss inte.
– Åh fan. Men vad innebär det?
– Jo vi är en avdelning som sysslar med att reta Steffe.
– Avdelning? (här borde egentligen den vakne sagt “vem fan e Steffe” men vi får skylla på alkoholen och det fåfänga hoppet hos idioten att få scora om han spelar intresserad)
– Ja vi är fem heltidsanställda.
– Och det är kul? (jösses vad är det för en jävla kommentar?)
– Oh ja. Visste du att jag kom på iden med klisterlappar på äpplen?
– Fan va smart. Så att man vet vilket märke man käkar menar jag (nu tror korkskallen att han har halva hennes gylf neddragen. Med lite lirk är han och hans partner snart välkomna på en “eftersläckare”)
– Nej inte för den sakens skull, utan för att irritera Steffe.
– Haha hoppas att du fick en fet bonus för denna, om jag får säga briljanta ide (fan visa lite vink om motsatt kön och män säger vad som helst)
– Nä men…thi hi…vad snällt sagt.
– Säg ska vi dra vidare? (betyder på ren svenska: ska vi knulla ikväll?)
– Jag tror inte att min pojkvän tycker att det är ok. Han står därborta. Vill du hälsa? Han jobbar också på min avdelning.
– …

Hahaha. Fuck you!

Var var jag nu? Jo dessa små jävla lappar. Räck upp handen den som står på Coop och ratar äpplen utan märket och jag ska peka ut årets konstigaste prick. Jag har rivit av dessa jävla lappar i hela mitt liv och skulle inte komma ihåg vad som står på dem om så mitt liv var beroende av det.

– livet eller namn på lappen
– inte en suck grabben
– tja då dör du
– big deal. döden kan knappast suga hårdare och de har förmodligen inga jävla klisterlappar dit jag ska.

Och vad är det för ett jobb? Att sitta hela dagarna och klistra på lapparna. Garanterar lapparna att äpplet är maskfritt? Skulle inte tro det. De garanterar bara att någon jävel har meckat med äpplet. Hur fräscht känns det? Och hur vet jag att han verkligen tvättade händerna efter toalettbesöket?

Fy fan!

18 Replies to “Äpplen”

 1. Nini om det är så som du säger betyder det att ekorrar har ett existensberättigande. Annars fattar jag nite vad de gör. Skutta omkring bland grenarna kan ju inte vara meningsfullt….

 2. för att inte tala om alla människor som inte tvättat händerna efter hela dagar av penga-, näs-, hundbajsplocks- och rumppill och sen står i affären och pillar på äpplen, bullar, godis och handtagen till kundvagnar. handtag som sen små bäbisar sitter och suger på. mumma.

 3. 1. Om jag hade haft det samtalet med DEN mannen hade jag redan efter hans första svar/kommentar gjort mig otroligt löjlig på hans bekostnad. Jag gillar inte när människor låtsas att dom vet vad andra pratar om eller ännu värre att dom vet vem man pratar om fast dom inte har en susning.

  2. Jag hade en kompis när jag var liten som samlade på dessa etiketter, hon var lite annorlunda.

  3. Jag är övertygad om att frukten förvisso är meckad med men antagligen av en maskin.

 4. C – blääh!!
  Som om det inte räckte med att jag har handskar på mig hela vägen hem, nu måste jag ha dom i mataffären oxå?!?

  Ja det är klart att det är det enda syftet för en ekorre. Skuttandet bland grenarna är bara en avledningsmanöver…

 5. japps. för tänk vad äckligt det blir inne i handskarna när man pillat på allt detta i affären och sedan stoppar ner fingrarna i handskarna och så dagen efter har man på sig samma handskar och tar efter lite användande fram ett finger ur handsken och pillar bort en salladsbit mellan tänderna. men jag antar att man kan se alla dessa fina fina bakterier som lite extra protein… atkins liksom. ingen har väl dött hittills av att gå i affären.. tror jag.. eller så finns det ett stort mörkertal här.. ICA kanske borde granskas. eller så väljer man saker med skal.

 6. folks bacillskräck upphör aldig att förundra och roa mig. 😀

  jag kan förstå att man kan irritera sig på de små klisterlapparna, de är ju jobbiga att peta bort och inte så mumsiga om man råkat glömma. men att irritera sig på dem för att de på nått sätt är beviset för att någon annan pillat på äpplet och det därför kan vara bakterier på det. *skakar på huvudet och skrattar lite*

  tack för att du roar mig med dina nojjor. :o)

 7. Stefan: vilken kommentar! får jag skriva upp den på min cv? det skulle se ut såhär: “2007 – förfrågan om spökbloggeri för att jag äcklar folk” för annars vill jag inte. 😉

 8. Det finns folk som luktar på äpplena. Och lägger tillbaka. Inte nog med kissochbajsfingrar, snor direkt från näsan också. Har man riktig tur nuddar äpplet de fnasiga lite såriga läpparna innan det åker tillbaka i fruktdisken. Sen ligger äpplet där och gossar sig med den övriga frukten tills någon ovetande stackare köper det och sätter tänderna i..

 9. Men WTF!?!
  Hur äckligt kan det bli egentligen??
  Vilken jääääääla tur att jag är allergisk mot all frukt utom bananen & mandariner.
  Skal = fräsch frukt!

 10. eh…?
  De där små lapparna är ju till för att peta loss o sätta på näsan så att man ser lustig(are) ut…
  eller…
  har jag missuppfattat det hela???

 11. Men du, klisterlapparna är till för att konsumeras. Jag blir inte tillräckligt mätt på bara ett äpple, jag behöver klistret också. Utsökt. Bra för tarmkanalen. Eat it. Do it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *