…idioter eller?

Jag har en återkommande finne som poppar upp på höger näsvinge. Min edsvurna fiende som alltid dyker upp när jag som minst behöver det. Spiderman har sin Green Goblin, Steffo sin Superfinne. Efter familjerådslag beslöts det enhälligt 3 mot 1 ( givetvis var finnen av annan åsikt) att jag skulle attackera den med Klorhexidin Fresenius, som enlig frugan is the shit när det gäller enfrontkrig mot akne.

Efter tvagning var det sålunda dags att applicera medlet mot finnen och min vana trogen läser jag på flaskan hur man ska göra. Döm om min förvåning när jag läser:

När ska läkemedelet inte användas:
Skall inte användas på trasiga trumhinnor. Av vårdpersonal ej i leder, ej heller på senor, hjärnan eller hjärnhinnan.

Wtf?

Vem kommer på tanken att blöta upp en bit bomull och använda det på sin hjärna eller för all del någon annans. Eller hjärnhinnan. Måste man inte förbi hjärnhinnan för att komma åt hjärnan förresten? Visserligen är detta riktat till vårdpersonalen…men kalla mig fördomsfull…är inte de utbildade? Ska inte de veta sådant? Vill man ligga inne som patient på en avdelning där personalen kanske får för sig att smeta Klorhexidin Fresenius på ens hjärna?

Om man mot förmodan tar några snabba svep med Klorhexidin Fresenius över hjärnan, vad är det som stryker med? Svordomarna? Eller försvinner hämningarna så att man kliver ut som en ny och ohämmad Steffo.

– tjena steffe!
– fan va ful du är!
– va?
– du passar inte i den frisyren!
– va!
– du passar inte i någon frisyr!
– men?
– enstaviga meningar är det din grej?
– öh…
– far åt helvete!

Jag vet vad jag skulle polera bort. Vetskapen om att Christer Björkman finns.

Det riktigt sköna är att du kan köpa det receptfritt på apoteket.

– Va? Hur det gick med finnen? Inte fan kan man vara så omänsklig så att man smetar Klorhexidin Fresenius på finnen. Nä då, jag tröstade den och sa att det är cool, den får hänga kvar ett tag till och för att riktigt förtydliga att det är ok att den bjuder in några polare så petade jag i mig lite majonäs, gräddtårta och 4 kexchocklad. Jag känner nu hur det bubblar i pannan och på hakan. Det verkar vara en riktig fest på gång…

Slutligen…vem kom på namnet Klorhexidin Fresenius?

8 Replies to “Varningstext för…”

 1. Jag är av den bestämda uppfattningen att man borde ta bort alla varningstexter helt och hållet och låta naturen ha sin gång.. Jag tycker om devisen “Är du dum så dör du!” Lite darwinism såhär på 2000-talet, liksom

 2. Det vore väldigt smidigt med ett sådant där medel. Så man kunde öppna hjärnan lite grand på fredageftermiddagen och tvätta bort eventuella irritationsmoment från arbetsveckan som gått. Och njuta till fullo av helgen. Inte dumt, inte dumt alls…

 3. frollen hehe…det vore något det

  Anonymous och efter lumpen?

  switchbitch du menar en rensning baserad inte på the fittest of survival utan en elegantare lösning – är du kokt nog dör du?

  hahaha

  Moddan grrrr…usch till och med namnet börjar få mig att lacka ur nu

  Elin åh fan. jag såg inte fördelarna med den forman av användning…eller ännu bättre man dissar alla man känner under en hel vecka och sedan bjuder man på drink mix och är polare igen till helgen

  😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *