Folk som ber om flytthjälp och använder sig av “vi e ju polare klart du ställer upp” argumentet kombinerat med vagt löfte om att jag hjälper dig när du ska flytta ( jo skracth ma back so i
ai sckratch jor back), borde sakta kölhalas. Gärna baklänges i otempererat vatten.

Man bokar upp sin lördag under ett par timmar för att pusta,frusta och kuta upp o ner för skittrånga jävla trappor under minusgrader. Man blir varm och man blir kall. Man känner sig som värsta polaren. Man har på sig fula slitstarka kläder och har en stadig grötfukost i sig.

Man möter upp polarna utanför porten och går i samlad tropp uppför 8 trappor och kliver in för att mötas av en stirrig flyttande dåre som bara ska…

packa ned kläderna
skruva isär soffan
ta ned taklamporna
tömma kylen
frosta av kylen
stoppa ned barnens leksaker

Vad är det som är så svårt med ordet förberedelse?

I rangordning är följande flyttyper de värsta:
*”oj vad tidigt ni kommer” lallarna
* javisst ja…vi har vinden också
* ja vi hade inga kartonger men det går ju lika bra med coopkassar
* ja vi måste nog åka två rundor
* öh…visst har du en kombi?

fan, jag ska aldrig mer hjälpa någon med flytt!

11 Replies to “Flytthjälp”

 1. öhh…men det finns ju vägar att ta sig ur det…bara “visst ställer jag upp polarn” och sedan fixar man så att frugan slår en signal efter ngn timme när ryggen värker och “ooops..måste dra serru..kört ihop sig hemma”…

  ;-))

  ElLazaro

 2. Hehehe smart drag ElLazaro. Du är verkligen en riktig polare 😉

  Jag kan varmt rekommendera Emma & Andreas som flyttare. Jag & E släpade som fan 1 omgång sen åkte vi och köpte varm korv, bröd, dricka, å andra utfodringstillbehör och lagom tills vi kom tbx var killarna klara. Hepp!!

  Damned it’s good att du är tbx, Steffo!!!

 3. ElLazaro hahahaha…vicket trick. det måsta jag köra någon gång. Säg när ska ni flytta. jag ställer upp…

  mohahahhah

  nini typiskt va. killarna fixar. fan nästa gång jag måste hjälpa någon som jag e skyldig en flytt, ska jag “outa” min transiga sida. Sitta och fila naglar och chillar med girlfriendsen, kanske kan man få några stalltips i raggträsken ( inte för att jag behöver det, utan för att kunna sälja dyrt till singelpolarna som gör allt fel)

  tackar nini – jag var egentligen aldrig borta, bara en smula absient

 4. Tur att du inte känner mig då, för jag flyttar ofta. Fast jag har å andra sidan alltid varit förberedd. Allt är alltid nedpackat och klart flera dagar inna flytten.

 5. Tsss tror du att du får chilla i the girls corner?? Icke sa Nicke, det blir till att bära kartonger som alla andra 🙂

  När jag & C flyttade sist var vi bara 3 st. Jag, C och vår kollega S som kom direkt från ett nattpass på krogen. Vi flyttade alla tunga grejer i ett lass.
  Sen bytte vi ut S mot Krickan och tog ett lass med småstuff. Sen var vi färdiga. Vi har gjort det här ett paaaar gånger….

 6. smultronpaj bara du vet innebörden av förberedd och har en back flyttbira kan du räkna med undertecknads insats. anytime 😉

  nini får jag inte chilla med flickorna får det va.

  jag har sett ut en superfin flytt(a)dress som går i viskos och har söta volanger

  jag vill ha den!!!

 7. Uhhhh det lät ju ifs GALET gulligt!

  Okej, om du toppar med ett par högklackade skor så är jag game, du kan hänga i Girl Corner och skvallra 🙂

 8. I lägen som de du räknar upp ska man bara vända på klacken i dörren utan ett ord.
  Det är så störigt att inte vara klar när flytthjälp kommer att jag vet inte! Nästan lika störigt är det att inte ha dricka och något att käka för de som hjälper till!
  Basta!

 9. Ett bra tips på att göra en gråtrist flyttdag till något magiskt är ju att förvandla det hela till en musikal.. Kom dit med en låtlista där alla låtar har ordet “move” i sig, eller som på annat sätt är halvt om halvt paketrelaterade, såsom “Signed Sealed Delivered I’m Yours”… Den som inte sjunger med, blir nedputtad för trappan… Eller så blir man själv nedputtad och slipper därmed fortsätta flytthjälpa. Either way, you win.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *