Häromdagen fick jag för mig att trösthandla bort en feladresserad ångetsladdning. Den skulle inte alls till mig visade det sig senare utan det var grannens som hade kommit fel. Men det hjälpte ju mig inte.

En del människor drar för gardinerna, andra smaskar kanelbullar, vissa joggar medan några andra köper sig lyckliga då de känner sig nere. Till den kategorin känner jag att jag tillhör och vad var mer logiskt än att jag rasslade ned till den lokale djurhandeln och köpte mig ett stycke livs levande känguru?

Wtf, tänker delar av bloggvärlden? Och hur väl delar jag egentligen inte er uppfattning att Steffo en gång för alla mist det?

– Öh…jag skulle vilja ha ett sällskapsdjur!, sade jag till killen i rutig zebratröja.
– Javisst. En kattuggla kanske?
– Mja…något mer kul djur kanske?
– Du är deprimerad va?
– Va ! Hur fan vet du det?
– Det syns. Lång väg. Då vet jag vad det är du behöver. Finns bara en i Sverige. Det är inte en katt och inte en hund. Den kommer att ledsaga dig i livet. Kan du gissa tror du?
– Vandrande Pinne, sade jag håligt.
– Va? Skärp dig nu!
– Älg kanske?
– Vadå…så du menar att det bara finns en älg i Sverige?
– Va fan! Ser jag ut som mitt i naturen eller?
– Skärp dig. Kamma till ryggen och kom med en kvalitativ gissning. Annars säljer jag inte den till dig, sa han och lade armarna i kors. Surrealistiskt som fasen då det såg ut som om armarna bara försvann in i det randiga mönstret.

Jag funderade. Först över försäljarens attityd. Vad gav honom rätten att kaxa emot mig sådär. Inte fan var det den fula jävla zebratröjjan! Å andra sidan kanske han hade det fetaste djuret till salu som jag kunde impa polarna med och då vill man ju inte jiddra med den hand som ger mig det. Och det där med att kamma ryggen vette fan om jag kunde låta passera om inte annat utan en dräpande kommentar om att han inte alls hade fog för att tro att min puckelaktiga böjning på ryggen och framtoning inte alls berodde på en massa hår utan bara en taskig hållning. Jag bet ihop men slutade genast när amalgamet skickade iväg laddningar i käften på mig. Blundade och sa det första osannlika djur jag kunde komma på.

– Svärdfisk!
– Oj oj oj…du måste verkligen vara nere. Nej! Det du behöver är en känguru. Ja ja vet att det verkar vara lite galet, men det är å andra sidan en galen värld vi lever i och varför ska man då inte vara lite galen själv? Ge mig ett enda skäl till varför du inte ska ha en känguru.
– Öh…
– Du tror kanske att det är ett dumt djur med en överdimensionerad svans och en större pung än vad din manliga bekantskapskrets tillsammans har? Men där har du faktiskt fel! Vad tror du att känguru betyder. K. Ä. N. G. U. R. U? Tänk till och du blir medveten om detta djurs betydelse för mänskligheten!
– En känga från uru kanske?
– Jösses. Tycker någon att du är rolig? Det är ju så uppenbart! Kän står för känslor och guru för ledsagare. Med andra ord en känslo-ledsagare. Det är precis vad du behöver. Är det inte genialiskt så säg?
– Mja… känslo-ledsagare. Jag vet inte riktigt om jag tror på detta. Känns jävligt billigt. Påhittat liksom…
– Så naturen har fel och du rätt? Var det Darwin du sa att du hette?
– Nej men…
– Då så. 27000 kalla. Lägre än så kan jag inte gå, men jag skickar med en påse australiensiska ekollon. Värsta pärlan! Vi tar alla kort.

Och…ja nu har jag en känguru som brukar sitta på andra sidan köksbordet och stirra på mig när jag äter frukost. Varje gång jag kliar mig i skrevet så fnyser den till och visste jag inte bättre så skulle jag tro att den anser att jag är ynkligt utrustad när det gäller bärkittet för bären. Det enda vi två är överens om är att vi inte gillar varandra och att Ugly Betty är världens just nu coolaste låtsasperson…

24 Replies to “Kängurun…”

 1. SugBloggen = SurrealistBloggen?

  Vem skulle inte bli uppmuntrad av en gigantisk pungråtta? Och bra beslut att passa på Kattugglan, alldeles för hög Harry Potter-faktor…

  Själv försöker jag bli av med en skunk som flyttade in under huset i helgen. Om någon är intresserad kan ni hämta den här i Silver Lake, men fånga den får ni göra själva.

 2. skulle bara skriva att jag är här, även om jag inte ger ifrån mej nåt livstecken direkt…

  ang. vandrande pinnar har jag ju faktiskt tre såna… det är väl helt normalt att vid 32 års ålder gå till djuraffären och köpa tre vandrande pinnar?
  till sig SJÄLV..?
  ojojoj vad skoj vi har tillsammans!

 3. å hej å hå…jag har tre hermuler som flyttat in i lilltjejens garderob + ett antal nyckelpigor som bor under hennes täcke…vad har anticimex för telefonnummer och täcker hemförsäkringen utrotning av hermuler??

  ElLazaro

 4. Hemuler?!? Låt dom vara för bövelen! Ta inträde vid ytterdörren istället 🙂

  Stefan din fru verkar jäkligt cool. Jag gillar hennes stil.

 5. Nini

  ..är hermuler sällsynta?…kanske skall jag driva upp dem i badkaret och sedan sälja dem till zoologiska i stället? Det värsta är att de inte kan låta bli mitt spritskåp utan de kan bli lite röjiga när jag kommer hem från jobbet..

  ElLazaro

 6. Stefan…jag frågade och de har inte en aning heller vad de är för djur..men lilltjejen tycker att de är kul när de inte har krökat till

 7. Jag utgick ifrån att det var Hemuler du pratade om, men att du sa fel för att du varit på spritskåpet.

  Inte schysst att skylla på Hemulerna, faktiskt…

 8. men va fan..bara ett par pilsner på after-work så nu skall jag och heRmulerna göra stan i kväll…vi drar nog till gröne jägaren och kör lite karaoke..bara jag får in dom i taxin…får nog beställa en stor en…

 9. Los Angeles du vet väl att svamparna på söder knäcker vilken svamp som helst på goabeach?

  skunk är ett annat undeskattat coolt djur. tänk själv att försvara sig genom att lukta illa. så emot evolutionen som tänkas kan…;)

  Anonymous jepp kollade upp. spännande story om stinkande taxichaffisar …;)

  xxara visste inte du att jag har en xxara-indikator kopplade till bloggen. Piper till så fort du smyger i korridorena här.

  snygg bild på Sticky förresten;)

  Nini hon e cool. när jag sa “ja” på tager du denna…så nickade hon bara emot prällen med ett iskallt ” duuu skulle jag stå är om jag hade tänkt säga annat än jepp eller, lallare!”

  ElLazaro göner jägarn? du skojjar va…;)

  elin låt det bli kännt att katter är det coolaste som går på fyra ben av dem alla. Alla andra är bara stressade överlevare medan katten lungt lutar sig tillbaka.

  londongirl silverfiskar är uppblåsta töntar 😉

  Madelene nu är jag inte med igen…vem /vad är en hemul? Låter som något Astrid Lindgren har hittat på

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *