Fan jag ogillar att fylla i sådan här saker men eftersom det är Cliffen som skickat detta kan man ( jag ) inte annat än bistå (?) hanses önskan om ett svar. Men om det suger skiter jag fullkomligt i.

*drar upp ärmarna*

“Den enkät som nu cirkulerar i bloggvärlden, och som sammanställts av författaren och blogg-mogulen Sigge Eklund, har nu även bollats över hit från Cliff…bla bla bla…”

ENKÄT OM BLOGGVÄRLDEN 2006 – 24 frågor och svar

1. Hur länge har du bloggat?
Öh…jag drog igång en kalkonblogg 2004 men insåg att inte en käft ville läsa skiten jag skrev så jag bad bloggandet som fenomen att lämna mig i fred och fara åt helvete. För övrigt ansåg jag att det bara var småtjejjer som skrev om sin ångest över hemläxan då och inte fan ville man beblanda sig med dem.

Men på allvar typ i mars 2006. Då jag hade hittat mitt koncept.

2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut, en månad innan du själv började blogga?
Oppss… kolla ovan. Bloggare var puckon som inte kunde koda upp egna hemsidor typ…Men en kollega var riktigt bloggbiten ( hade värsta märkena på armarna) och kom allt som oftast upp till mitt rum och mumlade drömmande om feeds, blogger, kommentarer och jag lyssnade typ inte alls. Sedan beordrade chefen oss alla att dra igång bloggar – mina kollegor har seriösa bloggar medan jag har törs jag säga en något ansträngd-förhållningssätt-till-omvärlden blogg?

3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Jag anser att älska är ett starkt ord. Men Frossekillen (Mike) fick mig att flera gånger skratta högt och kikna av skratt. En annan är Skogan.

4. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Klockrena. Vad annat? Vad är det för en korkad jävla fråga?

5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet, som läsare?
Förutom de på min länklista så är det kanske 20 tal som jag kollar på med återkommande regelbundenhet. Ibland på veckobasis ibland på månadsbasis. Sen har jag några jag kollar på var femte minut…

6. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
Inte en susning.

7. Nämn bloggare (obs: länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Konstig fråga. Next!

8. Nämn bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Hmm…jag har flera gånger fått mail om att min blogg är lite copycut på MikeBikes frosseri på nätet så det skulle vara den då.

9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Tja…frugan säger att vi är fyra i förhållandet. Ryktesvägen har jag fått höra att många polare är inne skitofta och softar på Sugbloggen. Jag tycker att det är cool.

10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Inte en susning eftersom jag även i det riktiga livet har en hemlig identitet. De tror att de känner Steffo the Real Deal – men om de bara visste att det är Steffo the Fake Face jag leverar över fikor och i samtal så skulle de bli förvånade.

11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Allt jag producerar kan vara sant eller helt påhittat.

12. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Jag har ingen sådan gräns annat än när jag vet att någon riktig varelse som jag känner kan bli lack/arg/ledsen/sårad etc. För övrigt bryr jag mig inte särskilt mycket.

13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Skulle inte en käft hänga här skulle jag stänga ned bloggen ( givetvis med ett klick som skulle ge svallvågor på nätet) annars skulle jag inte skriva. Bekräftelsen att folk läser är motorn som får mig att sätta mig framför skitverkyget Blogger och skriva mina små stårisar.

14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Som sagt jag kan vara en flicka på 13 år som har ett väldigt välutvecklat sinne och fantasi som utger mig för att vara Steffo som tycker att saker suger.

15. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? I sådana fall: Var de som du trodde att de skulle vara, eller blev du förvånad?
Nope och jag är inte speciellt intresserad heller.

16. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Nej.

17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Och i sådana fall: Hur har du hanterat detta?
Nej. Arg ja…men sårad? Av vem… en anonym idiot som inte vågar skriva med namn till en som är halvanonym själv? Get real det är bara siffror och påhittade identiteter med bloggandet.
Hantering är medelst negligering, de är inte värda mina tangentnedtryckningar. Blir jag riktigt förbannad raderar jag kommentaren.

18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Det enda jag ångrar är de gånger jag lämnat kommentarer någonstans ( på någon annans blogg) och det har ignorerats helt. Ok om det är första gången jag är där men när det händer flera gånger så har jag klivit in och raderat mina kommentarer. De är inte värda min tid. Jävla idioter! Ni vet vilka ni är. Jag vet att ni hänger här oxå.

19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Som alltid är det en fråga om tid.

20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I sådana fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då?
Vad är det för en jävla korkad fråga? Jag vet inte ens om jag kommer att blogga om två veckor.
NEKST!

21. Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?
Tja… Det finns över 5 miljoner bloggar i världen. Några är bra de flesta suger mjukost – den påverkan de kan utgöra är väl på nivån smutsa ned nätet. Ska man vara riktigt allvarlig är det väl i länder där yttrandefriheten är en smula begränsad som bloggandet kan ha en större påverkan. Men här i slappa väst, där man inte ens har tid att softa ned framför Kalles jul? I doubt it.

22. Avslutningsvis 1: Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?
Att jag får utlopp för mitt skrivande. Jag minns när jag smög omkring på stadens gator när jag var ung och utgav mig för att vara en författare och att jag höll på med en genrationsroman ( vari det genrationsaktiga i det bestod av att jag var den ende i min generation som kunde formulera mig på mer än ett A4 – där generation innebar kusinerna). Till saken hörde att jag köpte mig en Canon bärbar skrivare för att förstärka det hela. Jag toppade hela lögnen med att bära en trasig i ärmarna kavaj köpt på Smulorna för 50 spänn och runda glasögon med fönsterglas i. Jag tror ta mig fan att jag handrullade ciggen oxå och kisade med ögonen för att se djup ut tills Danne frågade om jag behövde glasögon eftersom jag såg närsynt ut. Än idag träffar jag polare från förr som frågar hur det gick med min bok. Då brukar jag mumla något osammanhängande om att det “är mycket nu men kolla min blogg”…

23. Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?
Det har ändrat mitt nätbeteende. Förr kollade jag hemsidor, programvaror, chattade oxå men det var långt innan 80 procent av er visste vad chatt var, och visst har en och en annan vuxensida glidit förbi skärmen mest av en slump ( för jag är inte en sådan) men idag är det 90 procent koll på bloggar och jävligt lite häng på google och andra skumma sidor.

24. Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten
Denna lista dör här. Men är det någon som känner att de vill svara på dessa frågor shoot! Droppa en kommentar så kan jag och andra läsa erat svar.

Ja ja…då vill jag att SockerDricka och Bengt ska svara på den. Nästa som gnäller blir oxå straffad med att svara på enkäten…

*muttrar*

14 Replies to “Enkäta mig hit och enkäta mig dit…”

 1. Jaa…faattaru inte att du är med klubben för inbördes beundran och stora ryggdunka…

  HALLLÅÅÅÅ…min rygg behöver dunkas…

 2. Hej lilla söta flickan! 😉 Snyggt jobbat! *ryggdunk*

  Jag vet att det mest var ett straff att få den här stora utmaningen. Har inget emot dig, men du var en av få som jag visste pallade med att tackla detta straff. Bra.

  Så detta är den blogg som din chef uppmanade dig till att skriva? Jag tvivlar en aning, men hur ska jag annars tolka dig?

 3. Klart man ska ljuga sig genom den mest pretto av alla kedje-enkäter som bloggvärlden skådat, det är helt rätt mannen!

  Jag tänkte även skriva att det var mest cred att du INTE skickade skiten vidare, men så gör du det ändå… förvisso som straff, men ändå…

 4. El_Pedro eller hur…men jag är avis på din genomsyning av kuggfrågan 😉

  sockerdricka låt mig mynta ett nytt uttryck ” den som gapar mycket får oftast ångra det”

  hahahahaha

  MA$ eller hur. straff är bäst på andra 😉

  Bengt ironi göre sig icke besvär på sugbloggen

  Cliff Hanger ameh…fatta att ja ba ha såååå mycke plugg nu. majjen fattar noll. pucko.

  nej chefen missade en viktig aspekt vid bloggbeodringen och det var att definiera med vattentäta skott det vi skulle blogga om. om jag säger så här…min blogg syns inte bland de officella på vår hemsida 😉

  Andreas ljuga? varfårdudeifrån ( våga vägra mellanslag). men visst är den pretto som fan?

  aktare så jag inte straffar vidare med ett “kull!” och kutar iväg

  😉

 5. Ni kan ju försöka och tro att jag svarar…

  Jag ser snarare det faktum att jag inte blivit “utmanad” som ett tecken på att folk förstår att jag inte är intresserad.

  Ni är alltså ute i ogjort vatten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *