– diklofenak is the shit, sade svärmor.
– ere så?
– slår ut allt. No pain!
– kan du hooka upp mig på lite?
– tyvärr har bara till mig själv, men ring din husläkare och var bara bestämd.

Ok tänkte jag och ringde genast upp pillerlangaren när jag kom hem. Här skulle hemkureras. Mina armar är fucked upp därav mina mesiga inlägg på sistone. Jag är inte mig själv längre. Vem jag e är till och med förvirrande för mig. Schitzo säger en del. Smärta säger jag.

Som vanlig funkar inte de skattebetalda tjänster som man kan förvänta sig med tanke på den höga jävla skatt man betalar och det gick givetvis inte heller att få tag på läkaren. Fick ett insidertips om att det bara var att glida ned på vc och suga tag i lallaren. Sagt och gjort.

Jag fick betala 140 kr och ett varsegodsitt. Efter 40 minuter bland hostande, kranka, ojande och nysande andra medborgare kommer såskoppen ut och mumlar upp mig. Jag lovar från att jag klev in på hans kontor och till att jag var ute igen tog inte mer än 3 minuter. Med ett “så där ja receptet finns på apoteket” tog vi farväl av varandra. När jag susar in på apoteket och ska hämta medicinen får jag höra av damen med ett överdimensionerat förkläde säga:

– läkaren tar 80 spänn i arvode!
– va? vadå arvode?
– ja det står här.

…och mycket riktigt. På receptet stod diklofinak 50 miligram och strax till höger arvode på 80 spänn?

wtf?

Varför betalade jag 140 kr? Är det en värmeavgift de tar, dvs sitta i ett varmt rum och vänta på att döddansarna ska behaga vårda oss? Och på kuppen smittas av allehanda jävla sjukdomar som de andra glatt sprider. Och vadå arvode? Han får väl lön? Av mina skattepengar. För att inte tala om sin jävla utbildning. Den har jag varit med och betalat. Ska han förutom det också brandskatta mig på 80 spänn? För vadå? Att lura på mig medicin som medicinbolagen säkert redan mutat läkaren att lägga överst på sin sälja lista? Sen kan man diskutera själva tariffen. 80 spänn för att trycka på send-knappen?

Eller ville han bara ha extra deg inför julen? Kanske samlar till ett nytt golfset? Raff-set? Man har ju hört om att läkare är lite skruvade.

Men jag måste säga att Diklofenak is the shit. Im back. In prima form, fint tuggandes piller parallellt med bloggandet. Från och med nu kan det bara gå uppåt. Sugbloggen på anabola liksom….

3 Replies to “No pain förutom i plånboken då…”

  1. Uuuuuuh jag har oxå kurat på Diklofenak. Det slog ut mig totalt.
    Ingen smärta, ingen balans, inget blodtryck. Jag svimmade i duschen. =/

  2. Shadow faktiskt värt varenda spänn. Om du vill kan jag hooka upp dig på en laddning;)

    Nini svimma? fan du måste gått på orent diklofenak. är du säker på att du fick ut det från apoteket…du vet väl att plattan inte är riiiiiktigt samma sak va

    ;=

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *