§ 1. Du skall icke icke uppdatera.

§ 2. Du skall icke skriva “analfanfar” anonymt.

§ 3. Du skall icke rss:a.

§ 4. Du skall icke uppskatta en post och inte lämna kommentar.

§ 5. Du skall icke icke kommentera en kommentar.

§ 6. Du skall icke kopiera någon annans post.

Jag bryter emot §2 och § 5. De anonyma kommentarerna brukar jag inte kommentera även om jag uppskattar dem. Analfanafar skriver jag anonymt i en massa olika bloggar…mest för att jag tycker att det är kul, men också för att peta ned min blogg från topp-positonen på google vid sökning på analfanfar.

Vilka bloggsynder begår du?

22 Replies to “De 6 stora bloggsynderna”

 1. Ehm.. jag är ledsen, paragraf 4 har inträffat några gånger då jag varit väldigt trött. Men jag brukar sköta mig, tänka om det hade varit min blogg och sådär..

  Också paragraf 5. Den förstår jag inte ens meningen med.

  Förlåt du store herre. Amen.

 2. paragraf5hurfanmannugörenparagraf är min dödssynd. Du kommenterade på min sida, jag svarade inte. Men jag blev tacksam.
  Förlåt.

 3. Oj.. missförstod paragraf 5. Trodde du menade att man inte ska kommentera någon annans kommentar i någon annans blogg :S

  Bortse då från det jag skrev om paragraf 5.

  Tack.

 4. Ehm.. kände mig dödligt träffad på 4:an. =/

  Har samma skäl som el_pedro, bristande tid, men också lider jag av hjärnstillestånd då och då 😉

  Finns det någon medicin för det tro?

 5. I så fall 4-an! Här tex läser jag varje dag….sugblogoholic som jag är men det händer att jag smyger runt här och inte kommenterar.
  Shame on me! 🙁

  But you know I love to be here! 🙂

 6. Nu kommer jag inte analfanfar ihåg paragraferna (minne guldfisk) men nog borde analfanfar jag kommentera de få kommentarerna som analfanfar infogas mina poster. Annars syndar analfanfar jag nog rätt bra.
  Är det analfanafar bra?

 7. Usch jag har brutit mot både fyran och femman.
  Men ibland känns det som om ens kommentar blir lite… tafatt och spam-ig, när man bara kan klämma ur sig “bra rutet” eller liknande. Som att man måste ha mer att tillägga än att bara hejja på när man läst något bra.

 8. Okej, nu behövs det ju ett klargörande här…

  Angående femman då.

  – Menar du att man ska ge svar om man får kommentarer på sina egna inlägg, eller menar du att man inte ska kommentera andras kommentarer i någon annans blogg?

  Eller menar du nåt annat?

 9. femman är väl rätt tydlig? Att man som “ägare” till en blogg måste svara på de kommentarer man fått? Det är ju vanligt hyfs förresten…

 10. kruxet med sådana här gamla teser är att det inte är uppdaterade och fungerar på 2000 talet. Men jag ska försöka bena upp dem, men allt handlar om tolkningar….vem vet kanske finns det andra som tolkar på annat sätt och det i sin tur kan ju vara helt korrekt…

  elin För mig är 4:an helig. Är jag någonstans och läser en post jag uppskattar, garvar åt, blick lack på…whatever så tar jag de sekunder det tar att lämna en kommentar. En smiley tex…

  §5 betyder att man som bloggägare ALLTID (jag vet mister Helvetet) ska kommentera kommentarerna man får. Själv tycker jag att det är kul att droppa något någonstans och om det oxå kommenteras av ägaren av bloggen så känns det värt mödan – om man däremot behandlas som osynlig vilket några har gjort på mig (inga namn men de vet vilka de är) tycker jag att det är trist. Fuck dem liksom!

  Sen är alla mänskliga och man kan alltid missa någon men principiellt i alla fall bör man ha den approachen för att bli en bra, god samhällsmedbloggare.

  för kom ihåg UTAN läsare, KOMMENTERARE kan ma lika gärna blogga rakt in i WordPad 😉

  gabbise ovan…vi är alla mänskliga…jag däremot är övermänsklig för jag har 15 fingrar…skitskumt men va fan det är ingen som ser det i cyberrymden;)

  elin men va fan! nu skrev jag veckans längsta jävla kommentar på kommentaren och du backar tillbaka.

  Men tack!

  *mässar*

  Ny §7. Du skall ALDRIG backa på en kommentar du lämnat, då det ger bloggägaren onödigt med arbete.

  Vilket leder till §8. Du som äger en blog skall ALLTID läsa innan du kommenterar!

  sen vill jag tillägga att det är fett sjukt att se en del bloggar ( mikebike) tex där kommentatorerna(?) ibland lever ett eget liv. Jag har inget emot att kommentatorerna har en egen dialog, det är bara kul.

  El_Pedro analfanfar är paybacken 😉

  Lunatrixx Hörru du går fri…du är en av mina favvisar och då har man skydd från överstetolkaren.

  – Men lunatriixx har inte…
  – Ap pa pa…Lunatrixx gills inte
  – Men dessa gäller alla
  – Inte Lunatrixx!
  – Men..
  – Nog diskuterat!

  londongirl sugblogoholicen no1 går så fri som man kan. Jag vet att du hänger här…du tror kanske att jag inte hör men du kan inte tassa nog så försiktigt trots min tinnitus hörs dina steg.

  ohh…och Lennart har sett det flera gånger här 😉

  Anonymous I had it comin;)

  frollen oh the revenge to come…;)

  lisa jag vet…speciellt om den som har skrivit det är en riktig snidare…då känns ens egna ord…döda. lindansaren är en riktig snitsa med ord, så fort man postar där känns det som att gå med metallskor i en glasaffär.

  misspingare borde straffas med spam;)

  Andreas öh…nu blev jag orsäker eftersom jag bara förmedlar det som den store BLOGGAREN har planterat i mig. Men jag är böjd att tro att den korrekta tolkningen är att “man ska ge svar om man får kommentarer på sina egna inlägg”.

  Madelene du har fattat det jag menade…blogghyfs!

  😉

 11. Aaaww! Stefan, min nya favoritbloggare! Så mycket plats har ingen ägnat mig i sin blogg ;P Det krävs nästan en länkning till dig från mig ;D Så arbetet var inte helt förgäves.

  Trodde du skulle förstå att första inlägget angående §5 var en missuppfattning med tanke på vad jag gnällde om på sugfesten =)

  Me like små debatt-forums-bloggar =)

 12. Förlåt Stefan för att jag väldigt sällan lämnar kommentarer, men vad ska man säga när man är förbluffad över din skrivskicklighet? Lovar iaf bättring på den punkten, för detta är en blogg som är svår att vara utan…

 13. Elin orden ska användas. jag har hört från en säker källa att de inte slits alls. Funkar i all evighet.

  det goda var att det kom fram två nya § ur ditt inlägg. Det är stort.

  tack för länken 😉

  Micke oj! detta var förbluffande fina ord. Jag tar av mig hatten och bugar och hoppas att du överser med den ofrivilliga bländningen då min begynnande flint är en aning ohyfsad och inte vet när det är läge att flasha eller hålla en låg profil.

  😉

  Nini

  *mässar*

  oh kära överstebloggo…förlåt dem för deras synder

  🙂

  Nini hörru! jag vill också ha en svart ninjaluva. Var får man tag på sådana?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *