Vi bor i ett så trevligt, fint grannskap där grannarna är såååå trevliga. Grannsämja till förbannelse. Jag måste alltid morsa på dem och det spelar ingen roll att jag har veckans värsta dag som sällskap. Nähädå…

– hur är det?
-*mutter*
– var det lilleman jag hörde skrika imorse?
-*mutter*
– han kanske håller på att få tänder?
-*mutter*
– så du är pappaledig nu?
-*mutter*
– och det går bra?
-*mutter*
– vilket fint väder vi har nu
-*mutter*
– har du träffat de nya…

Va fan! Det enda gemensamma vi har är att vi råkar bo i samma jävla hus. Inte fan står det på min jävla hyresavi att jag ska vara trevlig och social till kretit på våningen under mig. För att inte tala om den medicinbollsstudsande jävla tonårsfamiljen i våningen ovanför. Hur många gånger i sträck kan man lyssna på Hardrock Halleluleja?

Men när man vill snacka med den snygga tjejen på våning 1 så är det som att snacka med en mussla bakom en cementerad vägg. Det är fan som att snacka med ett svart hål. Till och med mina fraser som jag av flera säkra källor fått bekräftat är rätt ”smotha” förvandlas till något som avlägset påminner om naglar mot svarta tavlan.

-gnissel!
– *
-gnissel gnissel gnissel?
– *
-gnissel!
– *

Fan det är aldrig bra!

Andra bloggar om: , ,

9 Replies to “Grannsämja till förbannelse”

 1. Eh…grannar är ett djävulskap utan like. Alla grannar suger enorm hästpung och borde avlivas som dom råttorna dom är.

  Alla utom vår söta singelkillegranne som är jättetrevlig 🙂 (men han bor inte i vårt hus. Därför jag gillar honom)

 2. Bäste Bror

  Såsom alltid har Ni lyckats fånga vardagens bekymmer och besvär å ett amusant sätt. Yttermera visso vill man ödmjukt hänvisa till undertecknads så kallade blogg där man har framtagit ett förslag å ett nytt kabinett.

 3. Har testat både grannar i lägenhet och i grannskapet vid huset och kan säga att villa är något bättre om man kan bortse från alla gräsmattemarodörer som ska klippa gräs så fort det vuxit nån millimeter,samt festassugna småbarnsföräldrar som sitter ute o grillar sommarnätterna igenom och du måste ha fönstret öppet för annars så kvävs du i sommarvärmen och tvingas lyssna på dessa fyllskallar fram till 4-5 på morgonen…(och alla vet vi ju hur det låter…;)
  I lägenheten har jag stött på det mesta,från sanitär olägenhet med droppande kattpiss ner i salladen en ljummen sommarkväll på balkongen :/ till stampande så takputsen faller ner i kaffet :/
  hög musik ja det stod även jag för på den goda tiden så det kan jag inte klaga över 😉

  Ha en bra helg!

 4. Nää, jag har inga problem med mina grannar. Om de sen har problem med mig är det inte mitt fel.

  När vi hade hus i Förorten och det var vilt Rock ‘n’ Roll-party med jam i källaren kom de och knackade på dörren, de ville vara med för de tyckte att vi verkade ha så roligt.

 5. Nini Alla grannar? Jag också med andra ord. Det värsta är att det är reflexivt och jag vette fan om jag är en otrevlig granne, måhända en smula tvär och fjärr i blick…men att därifrån behöva avlivas som en råtta…

  hahah

  Eugéne de Beauharnais Väl mött!

  Undertecknad har för avsikt att å det snaraste så kallat “surfa” över och införskaffa sig kunskap om edra, som undertecknad är vida övertygad om korrekta och väl begrundade, förslag 😉

  Garbo Jag har bara än så länge bott i lägenheter…men jag emotser den dag då vi tar pick o pack och blir husägare…då ska grannskapet darra. Du har inte sett en välskött gräsmatta än. Vi snackar pervesion i milimeterklipp när jag ska cutta en matta 😉

  Sir Realistic grejjen med grannar är att man måste vara trevligt tillbaka…vem vet om man behöver låna socker någon dag eller vill bli inbjuden till festen de kickar igång.

 6. Näe inte alla grannar. Jag skulle aldrig dra alla idioter över en å samma grusplan utan urskiljning.

  Jag menar såklart bara dumma grannar. Som mina, som stampar så jävligt i golvet att man skulle kunna tro att dom har ett ständigt pågående träskoparty däruppe.
  Dom ska dö.

 7. Nini puh! då går man fri eftersom man alltid går i mjuka tofflor hemma. Här stampas inte alls 😉

  Lunatrixx det är mitt krav när vi diskuterar husköp. Inte en granne så långt ögat når liksom

 8. Antalet gånger du kan lyssna på hardrock halleluja står i direkt proportion till antalet år du är. Ju yngre desto fler tycks det. Min fyraåring kan lyssna på nämnda låt säkerligen 25 gånger i rad utan att ledsna. Detsamma gäller dock inte hans mor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *