Biffen med BBB är strax över ( läs den kommande posten “BBB Det tar aldrig slut”) och Sugbloggen®, ser sig om efter nya haverier. Men till min skam nödgas jag erkänna att Telia mina nya leverantörer inte har buggat med mig än. Men det hindrar inte mig från att låna någon annans konflikt och internalisera den och göra saken till min.

Telia är ett skitföretag. Punkt. Och det bevisar de genom följande maildialog med polaren Pergo (så heter han ju egentligen inte men va fan…)

Här är ditt svar!
Nedanför kan du se din konversation med kundservice. Det senaste svaret visas överst. Tala gärna om vad du tycker om svaret genom att trycka på någon av knapparna.

Ditt ärende har ärendenummer: xxxxxx.

Fråga 2006-09-04 09:33
Hej!
Jag har haft mitt abonnemang vilande men nu vill jag aktivera det igen. Kan ni fixa det?
Med vänlig hälsning_xxxx

Svar 2006-09-13 09:25
Hej!
Tack för din förfrågan. Jag beklagar det sena svaret. Jag ser att du i kontakt med vår kundtjänst redan fått hjälp med ditt ärende. Återkom gärna om du har ytterligare funderingar.
Med vänlig hälsning
Mattias _Telia Kundservice

——————————————————————————–
Sugbloggarn kommenterar: Shit jag måste ju svara på mailet, sen att det är 10 dagar försent spelar ingen roll. Hoppas ingen märker något. Fan vad sugen jag är att spela flipper på datorn istället för att hålla på med sådant här skit hela dagarna. Fan har folk inget bättre för sig på dagarna?
——————————————————————————–

Fråga 2006-09-13 09:32

Hur är det möjligt att ni behöver så många dagar på er för att svara på ett mail? Över 24 timmar är för mycket. Varför? Poängen med att kunna maila en fråga till er är för att få ett snabbt svar och slippa stå i en telefonkö, förutsatt att man har en telefon. Ett svar 10 dagar senare är inte okey. Inte med de priser ni tar ut för era tjänster. Vilken policy har ni när det gäller kundservice?

Svar 2006-09-20 16:45
Hej!
Just nu har vi långa väntetider både när man ringer till oss eller mailar. Vi vet att detta är oacceptabelt och vi jobbar för fullt för att åtgärda den nuvarande kösitutationen och förhoppningsvis ska detta vara löst inom kort. Vi ber om ursäkt för att det just nu är så svårt att komma i kontakt med oss.
Med vänlig hälsning
Lisa _Telia Kundservice

——————————————————————————–
Sugbloggarn kommenterar: “Långa väntetider”= vi fikar och skiter i samtalen, “oacceptabelt”=men vad kan du göra åt saken, din lallare,” jobbar för fullt”= när vi inte fikar löser vi korsord eller hänger i rökrutan, “åtgärda”=genom att ignorera kanske några tappar orken “kösituationen”=sluta maila eller ring för i helvete, “förhoppningsvis”=håll inte andan, “ber om ursäkt”= genom att fortfarande ta betalt för skiten…

——————————————————————————–

Fråga 2006-09-20 17:15
7 dagar för att svara på detta är ju skrattretande. Ni måste skämta.
//xxxx

Svar 2006-09-26 15:09
Hej!
Jag kan bara hänvisa till föregående kollegas svar.
Med vänlig hälsning
Carina _Telia Kundservice

——————————————————————————–
Sugbloggarn kommenterar: Ja det är väl det enklaste sättet att svara på. Genom att ta någon annans svar. Får du den personens lön också?
——————————————————————————–

Fråga 2006-09-26 15:36
Hej igen.
Ni har fortfarande inte svarat på min fråga om vilken policy ni har när det gäller kundbemötande och servicenivå. Betyder det att ni inte har någon policy eller är det så att ni aldrig uppmärksammade min fråga? Jag skulle vilja ha namn och mailadress till er marknadschef för den fasta telefonin.
Hälsningar_xxxx

Svar 2006-10-04 08:10
Hej!
Du kan läsa om vår policy http://www.teliasonera.com. Angående marknadschef så har vi flera marknadschefer då vi är ett stort företag och vem som är vår marknadschef får vi ej lämna ut.
Med vänlig hälsning
Carina _Telia Kundservice

Är du nöjd med ditt svar?

——————————————————————————–
Sugbloggarn kommenterar: Vadå Nöjd? Vilket jävla svar. Är de ironiska? Eller analfabeter? Och vadå är marknadschefen en hemlig person? Telia=Hemlia?
——————————————————————————–


7 Replies to “Här är ditt svar…”

 1. För några år (typ 6-7) sedan jobbade jag faktiskt inom Telia supporten.
  Vi besvarade *alla* mail inom 48 timmar! Gjorde vi det inte så kan du vara säker på att någon fick ta rejält med skit.
  Att hänvisa till policyn genom att ge någon adressen http://www.teliasonera.com hade troligtvis resulterat i direkt avrättning inför samtliga anställda. Hänvisar man till en hemsida så ger man kunden hela URL’en, kunden ska inte behöva leta sig fram själv!
  Att man inte lämnar ut namnet på chefer är skitsnack, samtliga anställda på höga positioner är allmän person och vem som helst får ringa dom.

  Tyvärr är jag ej längre inblandad i Telias kundservice, då vi gjorde ett alltför bra jobb vilket kostade Telia för mycket pengar vilket resulterade i att dom flyttade supporten till nåt minimi-lön callcenter med papegojor som svarar i telefon istället.

 2. Telia, vilket fantastiskt företag! Har precis flyttat in i nybyggd villa och upplevt Telias förnäma “service”. 4 exakt lika hus byggdes. Våra 3 grannar betalade 550:- för att få telefonen inkopplad. Vad fick lyckliga vi betala? 7000:- Kul! Va sa då Telia när vi påpekade denna lilla skillnad? “-Då ska era grannar vara tacksamma, men för er kostar det 7000:-” Till saken hör att det var 5 minuters jobb när gubben dök upp efter 3 veckors väntetid… Fan, nu är man i fel bransch igen.
  /Poppy

 3. Har med stor glädje följt din dust med BBB men samtidigt som jag skrattat är jag också medveten om att mina kollegor troligen skulle hata dig. Jag sitter som tur är inte och tar samtal så jag slipper tala med idioter hela dagarna men jag är endå en av alla de som jobbar i en callcentre-miljö och dessutom utskickat till Dublin. Vad man nu ska på denna ö att göra.

  Ok. Om man jobbar i ett callcentre så finns det tre saker man starkt föraktar. Dessa är:
  1. Företaget man jobbar för
  2. Det företag man ger support till
  3. De som ringer in.

  Alla följer inte den stegen helt slaviskt. I början så är det vanligt att man gillar de som ringer in och faktiskt försöker ge dem service. Detta tas dock ur dem efter några månader.

  Jag ligger någonstans mitt emellan. Då jag gör saker internt i ett av Sveriges större företag så vet jag att folks jobb är beroende av det jag gör. Jag gör alltså det jag ska men inte mer en så. “kan du fixa detta snabbt” möts ofta av ett “Avtalet säger att detta ska fixas på två dagar”. Finns dock undantag.

  Vill du ställa till trubbel för företaget genom att felskicka modem så varför inte. Varför ska jag bry mig? Som helpdeskagent hatar man företaget! Troligen mycket mer en vad du som kund gör.

  Så här sitter jag på en blåsig, kall och rengmig ö. Jag har nio ärenden som väntar på att jag ska göras men eftersom att jag faktiskt just nu läser och kommenterar bloggar så får det vänta. Utgångstid på de flesta sakerna är åndå imorgon så varför skynda på? Företaget betala bara för att få saker fixade på två dagar så varför ska jag ge dem en gratisdag? Och för övrigt ska jag ändå sitta här till klockan sex ivkäll. Gha!

  Ett tips! Läs: http://contactcentret.blogspot.com/

 4. La Reina je eller hur? Båg…bååååg säger jag!

  😉

  anonymous pappegojjor it is 😉

  poppy shit jag skulle gått i taket om det hade hänt mig. men jag fattar inte det där med fel bransch?

  Fredskronk hahahaha…jag visste det. Det är så va? Jag skulle göra så hela tiden om jag jobbade i callcenter. varande jävla dag.

  hahahah. fan va coolt att få det från “insidan” så att säga.

  callcenterbloggen var grymt skön!

 5. Trams? Ni måste skoja.
  Jobbar själv i kundservice för bbb och 90% av alla kunder som ringer in vet oftast inte ens vad ett modem är. Sen att de resterande 10% bara vill ringa in och klaga för att deras fakturor är för höga är en helt annorlunda grej.

  Har svårt att tänka mig att du fattar vilken process det är att göra felanmälningar. Visst! Det tar tid, men var glad att du får det gjort inom några dagar.
  Visserligen finns det ju fall som ligger och skräpar flera veckor men det är så att man kan räkna dem på fingrarna. Så jag tycker att nästa gång ni ringer in och ska klaga så tänk på en sak. JAG BRYR MIG INTE OM ERA PROBLEM!!!

  lycka till 😉

 6. anonymous så its a win-win för alla?

  “JAG BRYR MIG INTE OM ERA PROBLEM!!!”…och jag som kund bryr mig inte om vilket arbete det är att felanmäla….;) och BBB skiter i vilket eftersom de fortfarande rövknullar alla ( den anställde med taskig lön och kunder med horribelt höga avgifter för något som fungerar lika bra som min mormor skulle kunna byggt…)

  allvarligt: jag är övertygad om att personen på supporten gör sitt bästa, men det är företagets skitprodukter och avtal som är vidriga som jag opponerar mig emot. Men fighten med BBB är slut för min del och om några har skrämts att inte anlita dem genom att läsa här så är ingen gladare än jag;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *