Kollegan kom springande och sa Steffe håller du upp dörren?

*slam*

Glöm det tänkte jag och lade hela min kroppstyngd mot dörren. Byggd på ett gäng sommarpizzor. Calzones extra special. Han stirrade på mig genom dörrglaset som om jag var galen.

– men för fan öppna!!! hördes en burkig upprörd röst på den andra sidan av dörren.
– det skulle du vilja va?
– vad är problemet?, burkade han på. Nu accentruerad med hastig andning. Tecken på ilska.
– du är problemet sa jag

Det blev tyst. Jag tänkte inte fan går jag på att öppna dörren. Världens äldsta trick liksom. Chillade på och petade in en moraliskt stärkande snus, och gladdes åt att se att jag hade så många portioner kvar så att jag lätt skulle kunna stå här fram till lunch. Plötslig hör jag en röst bakom mig:

– Vadå jag är problemet?

Höll på att svälja snuset i ren förvåning. Endast medelest skicklig väjning av tungan slapp jag få bestående skador på tungspetsen då tänderna med ett “klapp” smällde igen. Va fan! Hur gick det här till? Kunde han gå igenom väggar nu också?

– Va fan kom du ifrån?
– Du vet att vi har fler ingångar va?

Visst fan! Det hade jag glömt. Jag slog mig för pannan.

– Va ere frågan om?
– Jag gör bara som man ska.
– ?
– Ja… motar olle i grind!

Ja då vet ni att jag nu siktar på att skriva den sämsta posten i världshistorien. Fast jag har en bit kvar till sugnivåerna som en del andra lyckas gräva ned sig till. Men jag ska dit, banne mig!

*skitpinsam detalj*
kollegan heter inte alls Olle, det visar sig att han heter janne olofsson men kallas för Olle med ursprung från den militära tiden.

9 Replies to “Mota en Olle vid grinden…”

  1. Ja, varför är det just Olle som ska motas i grind? Jag tycker att det var schysst gjort mot alla stackars ollar (!) att du jämnade ut fördelningen av motandet lite grann genom att mota en Janne i grind (eller dörr).

  2. Danne! Enligt susning.nu lär Olle ha varit ett vanligt namn på tjurar (som lämpligen motas redan vid grinden).

    Där ser man!

  3. Ärligt, det där var SKITROLIGT. Det hade kunnat hända på min arbetsplats.:)

    Fast bara hälften av oss hade fattat skämtet. Andra hälften hade blivit sura….

  4. Jag hade nog blivit lätt förvånad om någon hade gjort så… Det bästa hade varit om man hade jobbat på en revisionsbyrå eller nåt annat torrt ställe och chefen hade gjort det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *