…sade frugan, och ät din broccoli.
– Men för fan! Jag är vuxen och behöver inte äta sådant som buggar!
– Det är bra med broccoli för det innehåller järn och det behöver du!
– Så jag rostar fortare va?
– Ha ha…så rolig man kan kan vara då!

Och där satt jag, med en massa jävla bitar broccoli till fiskgratängen med dillen. I mitt stilla sinne tänkte jag medan jag tog en trotsig tugga, att fan här finns det en massa dolda platser för allehanda kryp att gömma sig i. Knappt hade jag hunnit tänka tanken förrän jag under det största broccolit såg ett par ben ligga gömda. Lite sådär dåligt, som en person som gömmer sig bakom en gardin och glömmer bort att dojjorna syns.

Wtf?

….gled upp och parkerade sig med stora röda lysande bokstäver i min järnberikade hjärna. Blinkade och neonbestrålade hela mitt synfält. Ett par sekunder trodde jag att en porrbutik hade öppnat i mitt huvud. Med en darrig hand skar jag upp biten.

När jag käkar broccoli kör jag principen “minska pinan” genom att ta varje gigantisk bukett och med två snabba tuggor hårt svälja ned det. Men denna gång fick jag för mig att syna och skära upp broccolit och vad finner mitt norra öga.

Ett par ben? Mer än så!

Lägg till en miljon och ni fattar att jag hittade en tusenfoting, lugnt chillandes i min broccoli, bredvid min fisk i dill. Oinbjuden. Ett utav benen gjorde “fuck you” tecken också. Och förmodligen kommer någon håvbärandes jävla insektssamlandes dåre att säga att det är en larv, men det skiter jag i. Mer än fyra ben och man är enligt undertecknad en tusenfoting.

Vafan om man nu ska sälja frusen broccoli är det för mycket begärt att de kollar igenom vartenda broccolihuvud och skiljer ut djuren från grönsakerna? En annan läskig tanke är ju…att jag har käkat broccoli i pajjer, i woks, i soppor säkert en miljon gånger. Hur många kryp har smugit ned. Utan tillsånd?

Bildbevis? Självklart. Man vill ju inte anklagsas för att vara en påhittare av ohejdade mått. Check it out…

28 Replies to “Sluta larva dig…”

 1. Stefan: Sluta sjåpa dig. Larver är insekter och släkt med kräftor. Protein är mat. Det är bara att äta…

  mums mums…

  De där är insekter och de har ALLTID sex ben dock brukar en del larver ha en del fejkben…

 2. Man brukar ju skölja och koka broccoli innan…. och det är godare med färsk 😉

  Jag kan äta det och tycka det är ok, men egentligen en ganska tråkig grönsak. Larver gör ju inte saken bättre.

 3. fan va skabbig din broccoli såg ut 😉

  jag har också börjat mumsa broccoli till lunch varje dag fast min ser mycket mer aptitlig ut.

  Men du kan ge dig på att jag skall spana efter kryp på broccolin imorgon

 4. Bengt haha, som du vet så har jag en beef med kräftorna oxå. vad är grejjen med att krypa på havsbotten egentligen?

  El_Pedro man kan aldrig spana tillräckligt noga på broccoli från och med nu

  Mattias Wirf trust me den var kokt, sköljd, frusen, micrad, kokad och ändå ligger det en larvig jävla larv och spelar död därinne. Fast å andra sidan gjorde det middagen en smula mer spännande. Du skulle sett hoppet jag gjorde. Holmenkollen lallaren skulle gett vad som helst för att få ett par tips på hur man hoppar 2.40 utan ansats från sittande position.

  u.fan som nybliven köttätare kan jag inte annat än hålla med 😉

  londongirlhuh?…man kan INTE, det tål att upprepas INTE gilla dessa ohemula varelser i natur, på bild, i drömmar eller ens i fantasin.

  Att de behövs är en sak. Men gilla dem?…noway;)

 5. När jag läste det här ropade jag glatt och smått upphetsat:

  “Titta, TITTA! Jag SÄGER ju att jag gör rätt som inte äter broccoli!!!”

  Och får till svar (trött): “Ja, jag har redan läst och kommenterat det där…”

  Anyway, om min övertygelse var benhård innan så blev den inte mindre nu…

  Och vadå blinkande text? Jag såg röd text men…

 6. Gaaaaaaaaah! Jag käkade paj med såna där gröna små träd förut och jag har säkert käkat upp den där larvens kusin, morsa och säkerligen även faster. Paniiiiiiiiiiiik!!!!

 7. Andreas hatten av mannen! du har koll på broccolin och dess fasor;)

  men va fan…det blinka som fan i min FF. I Ie funkar inget. Kodade med den fina lilla blinktaggen

  Fialicious Hahahahaha! Äntligen någon som reagerar med reaktion som är påkallat.

  hahahah…nåväl du och jag har nog utrotat den släkten i alla fall. Jag tror nämnligen att jag fick i mig morföräldrarna i borccolit innan jag blev varse benen

 8. Jag sade till mig själv när jag var sur som en citron: “nu går jag in på Stiffes blogg och försöker hitta någonting som gör mig glad.” Men du Stiffe, jag vet inte om detta gjorde mig glad eller bara jäkligt äcklad. Fy för fan! Men min isektsfobi så kan jag inte annat än klökas. Vilken tur du inte åt upp den.

 9. Sen det där med insektsben i snickers och sådant. Ärligt talat, nu får folk vara lite källkritiska annars slutar vi som ultrakommunister hela högen.

  Sen verkar det som att Bengt har stenkoll på läget, det är sådana människor som gör att jag känner mig trygg i min samhällsposition.

 10. Anna Hertzman du vet väl att ett utav mina uttalde mål är att få dig att smila lite 😉

  Sen vill jag bara till protokollet lägga att Bengt inte alls har koll. Andreas har koll. Inte bengt som säger att inseketer är nyttiga och att de alltid har 6 ben. Jag har mött insekter med fler ben än så…

  londongirl jag såg att det var vindruvor efter din kommentar…men jag lovar och svär att min dator fick det att se ut som om det var blåbär.Så kan det gå med en macintosh 😉

  La Reina det är det inte alls. fett, kolhydrater, socker och kolestrol är bra för mig 😉

  maian faktum är att all broccoli åkte ut efetr maskincidenten. Men vi får väl se när glömskan kickat in 😉

 11. hahaha..du e bara för härlig i dina kommentarer, har läst lite här nu om dig…o dina upptåg.
  Jag fortsätter o kolla läget=)

 12. Millan69´s hörna nä men. tackar. kolla på. om det är något du vill ha hjälp med att hitta här på sugbloggen, tveka inte att fråga personalen. Du känner igen dem på den svåra sugande blicken;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *