Man (jag) sitter på e-fyran för att plocka upp polaren på Arlanda. I bilen dunkar Prince’s senaste. Sänker basen en aning eftersom jag tycker att högtalarna låter lite ansträngda. Kollar på uret och inser att söndagskörning är utesluten. Shit jag kommer att bli sen om jag ska såsa så här och pressar plattan i botten, som man säger på bilnördspråk.

Lägger mig i vänsterfilen och glider förbi bil efter bil och känner mig som Ronnie Pettersson. Snabb som fan. Motorn mullrar förtroendeingivande och jag klappar instrumentbrädan kärvänligt. Ser en Saab Aero framför mig som jag prompt ska om. Lutar mig framåt, vrider kepsen bakåt, kramar ratten extra hårt med bilhandskarna och trycker in ett tuggumi i käften. Här ska oms, liksom. Sakta sakta glider jag förbi Saaben, och gubben ger mig en sur blick. Kampen mellan Volvo o Saab vanns återigen av en “nalle-puh-solskydd-smyckad” Volvo stationsvagn.

– Ha där fick du, utbister jag glatt och höll sånär på att sätta tuggumit i halsen. Medelst skickligt utförd konvulsion får jag upp det i gomen igen. Mina ögon tåras och när jag kunde se igen ser jag…

…hur det från ingenstans kommer en lågt hukande jävla Ferrari och bara väser förbi. Utan ansträngning. I innerfilen. Utan att svettas. Från mitt håll ser det fan i mig ut som om den rullar på ett hjul – ungefär som om den ville stajla. Jag har 3 hjul till men fräser förbi dig med ett. Ha! Sug på den din containeråkare. Ligger platt mot vägbanan som en ostskiva på en skiva Skogaholms. Jag tror ta mig fan att bilen visslade en liten glad melodi också.

Att familjens stolthet är Volvo superloaded turbo, deluxe edition special, double engine, dopad dieseldrive, en massa jävla meningslösa siffror bla bla bla…och att jag har skitbråttom till Arlanda skiter den fullkomligt i. Ferrarin alltså. Jag hatar att bli omkörd utan ansträngning och skulle jag få för mig att ta upp kampen med Ferrarin, så skulle väl puckot i bilen göra en handbromsvändning som man ser i coola filmer, vända och backa förbi mig med ett finger pekandes…

… fortfarande utan att svettas…

3 Replies to “Snabb, snabbare men inte snabbast…”

 1. När jag kliver in i Saab-turbon byter jag skepnad och blir Bullit. Alla medtrafikanter är potentiella medtävlare som förtjänar och skall stekas. Sötast smakar victorian över en kjolad och sänkt BEÄMVE med en snorhyvel vid ratten. Att bli förnedrad av en tjock gubbe i en SAAB..va kan vara mer förödande?

  //Norman B Fibbler

 2. Bilar och maktkänslor är extremt primala instinkter, helt klart. Efter att nyligen blivit ägare till en Audi S8 med 340 hästar i en 4,2 liters V8 med sänkt sportchassi så känns det som att man äger vägen när man glider fram. Får man lust så trycker man helt enkelt lite på gasen och så mullrar det lite och man… svischar förbi precis vad man vill. Det är helt sinnesjukt och man kan inte låta bli att le när man sitter där bakom ratten. Mäktighetskänslan är enorm.

  Jag kommer aldrig kunna njuta av en svensson-bil igen. Ever…

 3. //Norman B Fibbler haha…du befinner dig i Betaskuggan va…

  kanske ska du och Andreas ta en repa på stan 😉

  Andreas Jag hötter med en mental näve när du sveper förbi mig på e-fyran…av avundsjuka 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *