…forts KAPITEL 18 eller Ursula

Fältet var fritt! Jag hade fått ok från den gamle före detta påspännaren och det såg ut som om jag skulle få sex inom en inte allt för avlägsen framtid. Jag log åt folk på gatan när jag promenerade hem och det var en del av dem som skyggade förskrämt och kramade extra hårt om sina väskor eller plastpåsar. En ung man som ler mitt i den smällkalla vintern. Det måste per definition vara någonting skumt med detta tycktes de tänka. Säkert en rånare. Om inte annat en våldsverkare i någon form.

Men dessa tankar kunde inte sänka mig eller mitt soliga humör. Och en nyårsfest var på gång i faggorna. Om jag inte kunde fixa ihop det med henne då så skulle jag döpa om mig till Luther den Tafatte. Ho hum vad jag kände mig grym. Jag kramade en snöboll och kastade den tillgivet efter en bortflyende SL-buss.

På nyårsaftonkvällen mötte jag upp Ursula ett par timmar innan festen och vi käkade och softade omkring i det elektriskt laddade fältet som vi båda insåg fanns emellan oss. Vi kunde säkert ha lyst upp en mindre stad i mellansverige. Typ Örebro eller någon likartad håla. Sen så drog vi bort till festen. Jag har för mig att det var borta i Täby Kyrkby någonstans. Jag minns inte så noga och skall jag vara riktigt ärlig så spelar det ingen roll för historien som sådan. Man fattar att det är av vikt att veta huruvida Jesus föddes i Istanbul eller Jerusalem, men huruvida Luther gick på fest med Urusla i Täby Kyrkby eller Åkersberga gör inte att historien tar en annan vändning. Det gäller att ha koll på perspektiven.

Vi träffade upp Stu, BJ med flickvänner och en massa kompisar till BJ som jag hade mött efter spelningar, någonstans i norra Stockholm. Det dansades och söps som om det var de sista timmarna på året, vilket det i och för sig var. Det som var lite genant och i början i alla fall ett otaktiskt drag var att jag hade berättat för mina bandmedlemmar om de emotionella emotioner gentemot Ursula jag hyste. Vi vet ju alla att in vino kommer det upp en massa jobbiga veritas som någon gammal romare som hade fått för mycket i sig hade kommit på.

Grabbarna och deras flickvänner började bearbeta Ursula och berätta för henne vad jag kände och att jag var torsk på henne och hur såg hon på mig, fanns det möjligtvis en chans för Luther hos henne eller var det helt stängt där, han behövde någon annan för att komma över Fiskmåshistorien och hon hade gett honom ett nytt ljus, han hade börjat skriva bättre texter och sjöng med en helt annan glöd nu för tiden och om det fanns en chans hos henne för honom så skulle de bli överlyckliga allihop. Vi snackar in vino veritas i kvadrat här. Nästan upphöjt i tio. Denna massiva kampanj skulle fått mig att erövra presidentpositionen om vi hade haft presidenter i Sverige. Den spöade fiskmåskampanjen i så motto att medan kampanjen för ”Låt Luther Bli Fiskmåsens Pojkvän” höll på över en period av veckor för att inte säga månader, så koncentrerades kampanjen ”Ursula, Låt Luther Få Trycka På Dig Ikväll” till att gälla endast ett par alkoholflödande timmar.

Jag satt mest i ett hörn och såg äggsjuk ut. Min egen tolkning var den att jag uppvisade bilden av en stark fåordig man, ni vet sådana där starka tysta män med rutiga skjortor och lustiga mössor som klättrar i berg, tampas med bistra grisslybjörnar och hugger skog långt borta i norra Kanada. Jag hade alltid haft en dröm att bli en av dem och det närmaste jag kunde komma dem var att, när jag skulle ragga upp brudar eller bara i allmänhet styra upp dem för en natts sex så körde jag alltid den tvärhuggna hakans stil. Manlig med andra ord. Kisade med outgrundliga ögon. Denny frågade mig alltid vid dessa tillfällen om jag hade börjat se dåligt på gamla dar eftersom jag kisade. Ursula tolkade min tystnad och frånvaron av omedelbar närvaro som att jag mådde illa och skulle spy när som helst.

Som vanligt så befann jag mig på en sida av tolkningen medan alla andra befann sig på andra sidor. Subjektiva tolkningar borde i lag förbjudas. Den motsatta sidan har alltid fel. Vad säger man?

Vid tolvslaget skulle alla ut och kolla på raketer och önska varandra gott nytt år och allt det där. Champagnen kom fram och alla skålade vilt med varandra. Jag stod tätt emot Ursula, när jag hör hur alla med en mun säga till oss att kyssa varandra.

– Kyss henne! Kyss henne! Kyss henne!

Jag blev grymt generad och Ursula fick en fin tomatröd nyans i ansiktet. Jag öhh… ähhade och flackade med blicken och ville sjunka genom jorden. ”Kom igen då” ropade alla och jag ville hoppa av planeten. Typ dra till Pluto eller liknande. Nog för att ett uppmuntrande ord då och då kan vara på sin plats men detta var enbart pinsamt. Man kan inte ta ifrån en man hans prerogativ att ta initiativ och om detta inte var att ta bort en mans prerogativ så vet inte jag vad detta skulle kallas. Ursula hade dock tröttnat och tog en stadig tag om min nacke och gav mig den kyss som alla äskade efter. Det busvisslades och det klappades i händer. Mina knän darrade och Lill-Luther vaknade till liv. Ursula gav mig en djup lång blick och jag var lost. Vi var ihop. Denna kyss förseglade vår relation. Romeo och Julia, jävla amatörer. Mitt hjärta bankade och jag var kär. Fiskmåsen försvann med ett förskrämt litet krax. Hon var glömd och det kändes som om jag hade blivit pånyttfödd.

Festen lyfte från detta ögonblick. Spridda delar av bandet kom fram och började massera mig på axlarna och dunka mig i ryggen på det manliga sättet som är någon form av bekräftelse på att man är en manlig man. Jag tror att man måste ha en pung i sin besittning för att förstå denna yttring. Jag har liksom aldrig sett kvinnor göra det. Stu böjde sig fram emot mig och frågade om jag hade kommit ihåg att ta med mig kondomer, vilket jag givetvis totalt hade glömt hemma i min andra jacka. Jag nämnde detta för Stu och han sade att det är coolt och smög ned ett par stycken i min hand. Gamla vän sade jag och han sade att det var så lite så. Lill Luther var överlycklig för det vankades sex om ett par timmar och detta var den bästa start på ett år som man kunde få, tycktes han tänka. Jag stoppade ned handen i fickan och gav honom en vänlig förtroendeingivande knådning.

Vi hoppade in i en taxi någon timme senare och for hem till henne. Fulla, glada och inte minst kåta.

Följ den rafflande fortsättningen imorgon…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *