För fan!

Dela ut ert trådlösa nätverk. Endast så kan vi få lallarna på gsm och 3g att fatta att de måste sänka priserna på sitt skit. Med en w-lan tele kan man då surfa gratis, ringa via skype mm.

Jag delar ut mitt nätverk. Är ni på söder i mina kvarter så finns det ett nätverk (BBB_suger) som är öppet. Om ni inte hittar fixar datorn det. Däremot ska man skydda sin dator på samma sätt som man låser sitt hus…
Feel free…

Än sen om en person snålsurfar på nätet? Du kan ju alltid stänga av skiten för den personen. Om man vill vara säker på konstant uppkoppling …nåja inte om man anlitar BBB så ska man ju skaffa eget abonnemang… men dela ut det…

och argumenten som bolagen använder att:
de porrsurfar på ditt abbonemang…so?
de laddar ned olagligt material på din uppkoppling…so?
…det är ju på deras datorer materialet hamnar…visa mig den lag som fäller någon för att ett pucko använder min uppkoppling för att göra skit som sådant.

…det är som om vägverket skull dras inför domstol för att rånaren använder vägnätet, eller bmw för att de kör en stulen bmw, eller ägaren av bmw:n för att de kör hans bil…

19 Replies to “Gratis trådlöst nätverk är melodin”

 1. Har ni hört talas om FON!?

  Jag har själv inte beställt ännu men är precis på gång med det! (OBS! Jag har inget med dem att göra, alltså inget säljdravel) Låter som en bra idé och juste med en Router för 165kr. Nån som har någon erfarenhet av FON eller vet nån som kör det? Man tappar ju funktionerna med sitt lokala WLAN dvs. att koppla ihop sina datorer bakom routern och känna sig hyffsat säker ändå. Eller att ha en server bakom routern med portforwarding för t.ex. ftp eller liknande. Men surfar man bara och vill komma åt Wlan på stan är det ju kanon! Kolla täckningskartan:
  http://se.maps.fon.com/recenter/18.06/59.33/

  Info:
  http://www.blifonero.nu/fon-router-buy.html

  Mer info:
  http://blog.fon.com/se/

  //Johan

 2. Nix ingen säljare! Bara datanörd! Har dessutom kollat med Bredbandsbolaget om det är ok att dela ut sin anslutning till andra med FON. Har inte fått nått svar.

  Men BBB bryr sig inte så mycket om vad vi tycker så varför bry sig om dem!? Men man lär bry sig när de stänger ner anslutningen…

 3. Tänk bara på att det inte bara är så att materialet lagras på deras dator och inte din, utan det är DITT ip-nummer som loggas.

 4. Mamselamsen ahh… en själsfrände 😉

  Fransk Manikyr trådlöst is tha shit…kommer mer o mer. smutt att sitta varsomhelst och accessa allting…

  SixesAndSevens många skyddar sin uppkoppling…men det är så…öh telia på någe vis. ett abbonemang en person…men med trådlöst kan fler dela och varför inte…?

  Johan Andersson fan tack. jag fick den länken för ett par månader sedan och tappade bort det. De har en bra ide.

  Cliff Hanger hehe…och vi tycker om säljare vaddå..?

  Lunatrixx surt för 3g är som lättfilmjölk….varken hackat eller malet. använder det på landet och jag känner hur jag åldras vid varje jävla klick…känner med dig

  maruschka man tackar, visst är det fett?

  Johan Andersson fan vad du var öh…schysst. jag mailade dem att jag delar ut och att de kan göra nada (förutom stänga ned skiten…och det heliga krig det kommer att innebära vill de inte vara med om) vi snackar digital fatwa mot bbb…*grrrr*

  Mattias korrekt. men igen vad kan de göra? de måste bevisa att det är just din burk som gjort just det de påstår under just det ögonblicket…lätt match liksom. Men du har en poäng.

  Fransk Manikyr FOM är en organisation som låter medlemmarna dela ut sina bandbredder med lite olika metoder. Är man med kan man på så vis få access i vissa delar av europa etc…läs på deras hemsida.

  portforwarding är jag lite osäker på, men bla annat innebär tex FTP att datorn du har aktiverat det på kan komma att användas för lagring av filer, hackas in på etc…

  eller…johan…fill in här 😉

 5. Jag tar och fyller i istället… 🙂

  FTP = File Transfer Protocol. Det betyder att du har en filserver där du har diverse saker som du tillåter access till utifrån antingen anonymt eller med hjälp av lösenord.

  Vad som menas med portforwarding är att man har någon sorts funktion på en dator man vill skall vara tillgänglig utifrån. T.ex. om man har en webbserver som visar en hemsida så vill man att port 80 skall vara öppet till den datorn. Har man mailserver vill man gärna öppna port 110 och 25. FTP ligger oftast på port 21. osv osv osv.
  Kör man MSN med webcam så vill man öppna vissa portar för det också.

  Men med fon så stänger man inte den möjligheten utan man kan göra det på sidan av, men det kräver lite kunnande.

 6. Jag har inte fått nått svar från BBB så kanske kör jag bara på.

  Det med att folk kan tanka skit från din IP är såklart en risk. Men enligt FON loggas de maskiner och användare som surfar via ditt WLAN. Så om bengen dyker upp och säger att du tankat 3miljoner filmer borde du kunna bevisa din oskuld om du faktiskt inte tankat alla filmerna och om det loggats. Men jag vet inte vad lagen säger om sånt… kanske är man ansvarig för sin anslutning?

 7. Svar från BBB:

  “Det ligger helt på kundens ansvar hur de använder sin tjänst och det är inte direkt så att vi kan hindra en kund om denne vill ansluta sig till FON. Däremot så är det mot vårt avtal att kunden i sin tur tar betalt för den tjänst som vi tillhandahåller. Det som FON kallar “Bill”.”

  Så då beställer jag min FON Router! Jag är inte ute efter att tjäna några pengar vill bara komma åt WLAN på stan.

 8. Stefan, tack du.. Men har man varit tvingad att sitta på modem ett år och försöka driva ett företag så kändes 3G som rena gräddfilen efter.. 😉
  Väntar bara på deras uppgradering..

 9. Krister man tackar…jag borde veta det där… men du vet det bättre 😉

  Johan Andersson fan du fick svar från dem…STORT, men det är bara att köra på anser jag.

  Lunatrixx från modem till 3g …då fattar jag. Mäktigt att driva firma med den uppkopplingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *