Jag såsar ut på nätet för att kolla vädret i Helsingfors. Google. Och vad händer?

Man får en massa träffar som ser sköna och informativa ut…och det är det som är kruxet. Viljan att klicka på första bästa länk som säger “klicka här” är så jävla starkt ingrodd i nätbeteendet så innan man vet ordet av är man någonstans som berättar att vädret i helsingfors är ypperligt för svampar. Så här års.

Och innan man vet nästa ord sitter man på någon obskyr klubbsite vars mål är att rädda utrotningshotade svampar som broderligt länkar till sina sponsorer som är en site som berättar om historien bakom fårost.

Innan man vet tredje ordet befinner man sig på någon korkad wikipedia site som undrar om man vill redigera posten om afrikanska ostar.

wtf?

6 Replies to “Hatar länkar som leder bort”

 1. Hahahaha… men ack vad länk-klickar-surfandet kan leda en till förut så oupptäckta skattkistor!!
  Det var så jag hittade HIT ju!!

  Och dom som klickar på min länk, hittar ju till mig!
  Strunt i svamparna så länge… du kanske hittar smaskig tryffel en dag!! 😉

 2. MissPezzimizt så ere ju till en viss grad…men frågan man ska ställa sig är när kommer länkarna säga oss…klicka inte här för du har annat att göra 😉

  mikebike innan man vet ordet av har man klickat bort arbetsdagen och är tvungen att sitta i skymmningen och fixa dagens förvär 🙂

  och frugan undrar vafan gör du på dagarna egentligen…

 3. frollen man tackar! det är alltså det har man kallar internet, hyperlänkar…hmm jag trodde att hyper stod för uppblåsta hemsnickarwebbdesignerwannabees som hoppas att någon ska klicka på just deras länk..;)))

 4. Hmmm… men du! Om en länk säger på det viset, så måste jag vara som ett trotsigt, nyfiket barn och kommer GARANTERAT att klicka ändå!
  Det bästa jag vet är ju att sätta mig på tvären och slösa bort tid på onyttiga ting!!
  ;-P

  *ler*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *