Häromdagen blev jag bryskt väckt ur min behöver-minst-13-timmars-sömn-för att -muschen-skall-glänsa, av att det ringde på dörren.

Alla…eller ja…alla är ju en rätt flexibel term. De som känner mig vet hur Steffe är på morgonkvisten. Först ignorerade jag precis allt. En överlevnadstrategi med tanke på den levandedödosande andedräkten min mun signalerade om “was in the house”. Det ringde igen. Jag kastade ett elakt öga åt dörren till i hopp om att det skulle hjälpa. Signalen blev allt mer påträngande.

Med en rossling likt den vargen avger när han ser sitt byte nynnandes “bä bä vita lamm..” , strosa förbi, studsade jag upp ur sängen.

Irriterad! Man skulle kunna säga fly förbannad. Lack är ett annat adjektiv.

På vägen mot dörren råkade jag slå i tårna mot mina hantlar (äckelinfo: det blev ett snyggt hack i dem, dags att klippa tånaglarna), men istället för att hiva ut genom fönstret lyfte jag upp dem och pumpade upp mina biceps och triceps. 133 ggr på en halv minut. Med blank överkropp, pulserande muskler spelandes en jävligt arg melodi och Darth Vader-andning stirrade jag vansinnigt in i spegeln. Spegelbilden slog ned ögonen. Toppa ovan på det ett grin som påminde om en retad lejoninna och man kan bilda sig en rättvis bild av mig när jag slet upp dörren.

– VAD I HELVETE TROR DU ATT KLOCKAN ÄR!, vrålade jag hysteriskt fradgatuggande.

Jag antar att brevbärare i stan måste gå en kurs, typ: Räkna med bråk, Hur man spottar en dåre, Vett o ettiket vid hundbett mm.
– Hon är 13.22, sade han så svalt så att jag trodde att han i själva verket var död.

Detta tog ju onekligen stinget av min ilska. Styrkan i mitt resonemang byggde ju på att klockan var arla och jag vill vara skapt som en bergstorsk om jag skulle kunna få en postiljon att anse att 13.22 är tidigt. För i helvete! Sådana som han går ju upp vid 04.00 och käkar en stadig lunch vid 07.30. Lejonet Steffe försvann med ett svagt gurglande och ersattes av lammet Stoffe. Toalettpappermjuk, blid och allmänt inställd på att göra alla till lags.
– Eh…kan jag hjälpa till med något, kuttrade jag fram.
– Jo jag har ett brev här som jag vill lämna över personligen, gick han på milt. Jag tror ta mig fan att jag hörde en änglakör också. Kan i och för sig vara tinnitusen.
– Jaså ? säger du det, sade jag så duvlikt så att jag befarade att det skulle växa ut fjädrar på mina armar.
– Ja, det är från Bredbandsbolaget. Det står uppsägning på utsidan. Jag tog mig friheten att anse att det måste vara viktigt.
– Och hur rätt har ni inte!
– Oerhört viktigt.
– Så sant, så sant.
– Prioritetsnivå Röd 1!
– Man förvånas ej.

Ja där stod vi. Två själar, vilse i tiden på grund av våra olika uppfattningar om tid och tidigheter, men rörande överens om prioriteringar. Jag klappade honom på axeln och sa att jag beundrar hans kår o han i sin tur klappade mig på axeln o sa att han beundrade min ringklocka för dess klang och stuns, varpå jag sade att jag tyckte att han var underbetald och ej hade den respekt han förtjänade och då svarade han att han tackade mig å kårens vägnar och jag sade asch då, det vet väl alla att utan brevbärare inga brev, varpå han sade att under de långa tråkiga vintermorgonarna så är det en tröst att veta att det finns människor som er som så riktigt förstår svårigheterna i en brevbärares vardag.

Ja så där gick vi på och till slut skildes vi åt under ömsesidiga hedersbetygelser. Vilka brevbärare det finns! En del av dessa blårocksklädda hjältar består av idel hjärtan av guld. Det är nästan så att man vill pantsätta dem.

Och tack vare denna superhjälte kan jag rama in kopian av min uppsägning av det största skitbolaget av dem alla. Bredbandsbolaget. Suger getpung. De har en “just idag gör vi en kundundersökning, så häng inte på efter samtalet…bla bla bla”.

I vanliga fall skiter jag i dessa jävla avarter till jag vet inte vad…vilja att förbättras? I dont think so. Men denna gång hakade jag på. Var med och gav dem sug efter sug efter sug.

“Det verkar som om ni inte är nöjda med oss, kan du lämna ditt telefonnummer så får vi ringa upp dig”.

Era jävla lallare! Titta på kundflykten från ert skitbolag. Det borde väl tala om att ni suger…

7 Replies to “Bredband sägs upp med brev…”

 1. äuhm… vågar jag säga att jag är kund hos dem och nöjd? Dessutom så jobbar jag natt så om någon väcker mig 13:22 så _är_ det verkligen tidigt. Om du också tycker det så kan du ju säga att du jobbar natt =)

 2. la reina det värsta är att om man är en ..öh…haverist rent allmänt så där, så blir alla polare (i bizniz världen vill säga) förr eller senare dumhuven.

  Kolla BBB, jag bytte till dem bara för att det gick, typ fuck you till Telia. Det lirade ett tag, men när problem hopade sig, ingen uppkoppling, telefoni som min mormor kunde driva bättre och en kundtjänst som består utav apskaft o man vill byta lev. Då inser man vilket skitbolag BBB är som med sina ohemula metoder gör allt för att krama ur 3 månaders pengar från mig.

  Men jag lovar att jag ska sänka deras renomme så för 1200:- kommer jag att ge dem negativ reklam värt i bästa fall ett par hundra tusen…

  sen inte sagt att man INTE kan vara nöjd med dem. Det är det som är så smutt med att vi alla är olika;)

  men minns var du läste det först: BBB är tjuvvar 😉

 3. Tyvärr är det väl så att företag som tillhandahåller bredband och telefoni måste inrikta sig så mycket på att pressa priserna vilket gör annan service undermålig… Eftersom det är så lätt att byta leverantör idag är man ju inte direkt lojal som kund heller. Men jag tycker ändå att det är kul att du och brevbäraren har blivit tajta, då kanske han slutar spotta i brevlådan?

 4. Skogan ah… det är han som loskar …hehe. Kruxet är att företag som BBB mfl, måste inse att de kan inte tjäna pengar efter en vecka…det tog Telia massvis med år (iofs var det våra skattepengar som byggde upp hela skiten men i alla fall). De har så jävla kort horizont då pengarna måste generera vinst så då skiter de i sina kunder och då kunderna försvinner måste de pressa priser för att försöka lura en ny sucker och när han/hon försvinner…ja du fattar.

 5. Ge de inte nummret!!! Det finns människor vars enda uppgift är att ‘turna’ folk. Du hade tänkt säga upp abb, och sitter helt plötsligt med ett dyrare abbonnemang och en skiva av Lordi som kompensation!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *