Fuck.

Varför är det så att när de till slut får till det i Hollywood och lyckas spela in en fett bra rulle, så ska de i alla fall fucka upp det. Med grymma skådisar (fast de flesta är överbetalda dagdrivare), tjock story som håller ( mer sällan än aldrig), skönt ljus, soft dialog och alla de övriga ingredienser som gör en soppa delikat istället bara för varma koppen.

De slutar alltid med att den gode huvudpersonen antingen dör, eller hans/hennes partner/motspelare mm dör. Eller att budskapet de försöker förmedla havererar. Häromdagen visade de “Skicka vidare” Ingen vidare bra översättning på “Pay it forward”, men spöar i alla fall “tjejen som visste…serien”.

En film med en gullig liten kille med fint budskap. Och han d ö r i slutet på filmen. De brassade på med stråkar, levande ljus, blommor och en folkmassa som tributade sin hyllning till den döde lille superhjälten och till morsan och lassomannen. Lassomannen? Han var inte alls med i filmen, jag menar Kevin Spacy.

Jag och frugan bröt ihop över fredagsvinet. Vad är det för ett sätt att sabba två hårt yrkesarbetandes veckoliga mysstämming? Va! Jag skulle vilja tala allvar med manusförfattaren och kanske ge honom – för det är säkert en man – inte fan sklulle en kvinna döda en liten pojke i filmen.

Jag kan se dialogen framför mig

– jag har en bra ide
– shoot
– varför låter vi inte lillkillen dö i slutet
– är det så bra det
– jag tror att det skulle förhöja filmens artistiska kvalite
– men…
– ja ja vet… men i alla bra filmer dör hjälten, det kan vara en kniv, eller ett tåg, eller en bomb ja du fattar.
– hm… kanske det kan funka
– klart att det funkar
– men om vi vill göra en 2.a då
– jag säger bara Bobby Ewing
– ah…
– precis

Jävla puckon. Jag VILL att det ska sluta lyckligt. Jag vill sitta på kvällen och känna mig varm i hjärtat. Jag vill se min fru i ögonen och säga vilken bra film, och hugga in på flaska nummer två – kanske sällskapsflaskan. Inte torka mig i ögonvrån och mumla ngt om att det är fuktigt i rummet eller så.

Vem kan nattmysa efter sådant?

8 Replies to “Filmernas värld”

 1. Yeah life sucks! Jag älskar olyckliga slut, dom speglar verkligheten. Se gärna filmen Dodgeball men se inte dom sista fem patetiska minuterna, tryck på MENU “Alternative ending” och filmen blir helt fantastisk!

 2. Jag såg den ikväll, och den är bra! Jag älskar Haley Joel (den lilla killen) i den här filmen och i A.I. Den senare fick jag faktiskt sluta kolla på för att jag grät så jag inte kunde andas, men sen är jag lite känslig 😀 Jag ser poängen med hans död, men ärligt talat hade det vart bättre om han levt istället, för folk kommer inte paya det forward för han dör, även om dom orkar stå med ljus i några timmar. Äh, nu är jag pessimistisk.

 3. men Josh då… haha. Jag har lite samma feeling när det gäller Persbrandt.

  sturay I hear you bro.

  nathalie winberg…fan oxå, jag hade glömt ai, jag och frugan hulkade ikapp i den filmen. vart det ngt nattmys efter det. I dont think so

 4. stämmer in med joshua , Haley Joel är en katatstrof som sabbar varenda film han är med i.

  ungen fötjänar att dö i varenda film han e med i.

  Han spelar samma stela besserwisser om o om igen , ser ni inte det?

  Haley suger med andra ord 🙂

 5. Hahaha, så härligt att läsa dina Sugiga saker innan man ska ut och Partaja!! Inget går upp mot lite uppfriskande gnäll när det gäller att komma i form. =)

  Tackar hjärtligast för att du fått mig i rätt stämning!!
  Keep it up!

 6. Fy bubblan vad du är rolig! Du klagar ju på precis samma saker som jag och min man. Visst är det jobbigt när man är omgiven av idioter! 😀

  (Förresten lämnade jag stora blöta droppar på kläderna jag strök framför tv:n medan vi tittade på “Skicka vidare”, trots att jag sett den förut och ju VISSTE att han skulle dö….men jag gråter ju visserligen till “Extreme home makeover” också, så jag kanske inte är nån bra jämförelse direkt…)

 7. Håller med. Jag hatar olyckliga slut och skiter fullständigt i om det anses oartistiskt att hjälten lever lycklig i alla sina dagar. För mig är film inte konst utan underhållning och vem f*n mår bra av att se hjälten dö? Inte jag iaf, jag kan sura en hel kväll efter ett sånt slut.. nästan iaf 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *