blev inspirerad av Bloggfrossa “När Bert lipar har det gått för långt “

Mariah Carey som är typ monster-star ( i dubbel bemärkelse) får typ 6-8 kr per såld CD-Skiva.

Hon säljer väl ett par miljoner album vid varje nedsläpp.

Butikerna köper upp för cirka 70-80 kr av skivbolagen. Skivbolagen gör en vinst på drygt 70 pix per CD – klart att de inte vill att man ska ladda ned. Sen är det enbart skitsnack med produktionskostnader, video etc… trust me de drar det från artisten gage.

Det finns en anledning till varför Prince bytte namn, drog igång eget och sa Fuck you till WB. Även George Michael försökte bryta sig loss, men han var så hårt påspänd så att det tog nästan 3 år innan han fick lämna sugande Sony.

Det riktigt fuck uppiga är att WB tex kommer att tjäna pengar varje gång Princelåtar spelas på radio, tv till och med livekonserter till 70 år E F T E R det att han trillat av. Feta gubbar ÄGER rättigheterna till hans alster som han producerade, skrev och slet ihop under 20 år. The same goes för Micke.

Kolla Beatles – vem äger deras låtar? The weirdo from another planet himself. I princip måste P. Macartney ringa upp MJ och fråga om det är ok att han spelar “help” på en konsert. I princip. Nu är inte MJ så blåst så att han nekar Pålle detta, eftersom han får deg för att Stellas farsa spelar sina egenhändigt komponerade alster. Men någonting är sjukt i lingonskogen.

OCH det riktigt rubbade är att om man köper en låt via iTunes kostar det 1 dollar per låt. Det finns ingen materialkostnad, ingen distrubitionskostnad, inga lagerkostnader osv… och yet skall skivbolagen har 70 -100 kr per album.

So fuck it, ladda hem tills du blöder – stötta independent artisterna genom att köpa deras alster DIREKT ifrån dem. Tips till artisterna – sätt upp ett bg-konto på hemsidan, så lovar jag att jag degar in några kronor per låt jag laddar hem av er.

Alla andra gå och doppa huvudet i en hink.

6 Replies to “Skivbolagens slavkontrakt”

  1. Jag håller totalt med. Det är en sjuk bransch och bolagen är och har alltid varit de som kammar hem mest. Även många nyetablerade artister som blir lurade på livslånga kontrakt som de har svårt att ta sig ur. Exempelvis Robyn, Pandora etc. Jag laddar ner!!!

  2. kapten napalm o el_pedro I hear ya 😉

    voodoowoman Limewire, DC++, Bitorrent program gör susen. Ladda hem installera och sök whateva liksom. Var bara försiktig så du inte får in virus i din dator.

    anonymous man tackar.

    hertzmanann Ju mer vi laddar desto mer blöder ski(v)tbolagen. Sen måste artisterna börja inse att “hey…vänta det är ju JAG som gör musiken, det är den svåra biten…att kränga skiten kan vilken dagdrivare som helst göra” och starta eget och tex näta upp det

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *