Man sitter och petar i sig en skön macka med grönsaker och philadelphiaost. Till det en soft kopp gevalia. Solen lyser som vanligt någon annanstans. Shit liksom.

Tankarna vandrar. Och efter en stund ser jag att ph-osten ägs av Kraftfood. Samma sak med Gevalia. Va fan nu då tänker jag?

Vem/vad/vilka är Kraft? En googling ger vid handen att: Philip Morris köpte upp Kraft, Inc. 1988 “making Philip Morris the world’s largest consumer products company”

…så varje gång jag köper ett paket gevalia eller philadelpihaost – är jag med och sponsrar deras cigarettreklam de skickar till tredjevärlden. Inte så konstigt att gevalia och philadelpiha ALLTID är så mycket billigare än andra konkurrerande produkter. Och varje gång jag varit utomlands i tredje världen i mitt arbete så förundras jag över att alltid se reklam för Marlboro, winston – i små obskyra byar. Hur fan når dom så långt. Inte så konstigt när jag är med och ger dem mina deg.

Fan oxå. Jag som gillar Ph-osten, ska jag behöva gå över till Ica´s jävla andrahandssortering? Och vem äger Ica? Säkert något jävla barnarbeteföretag!

“sida vid sida tillsammans hjälps dom åt
staten och kapitalet dom sitter i samma båt
men det är inte dom som ror, som ror så att svetten lackar
och piskan som kittlar, kittlar inte heller deras feta nackar…”

4 Replies to “Gevalia = ciggarettreklam”

 1. gör dom? FUCK och vi som köpte 3 pack LL idag.

  hur man än vrider och vänder på sig står det alltid någon jävel beredda att sticka in den.

  vänta… spelar inte Jörgen Jönsson i F-stad? Den ende jag har respekt för förutom, foppa, sundin, nyllet, zäta…

 2. joshua tree
  hahha, det måste jag påpeka för min pojkvän!

  jag försöker undvika craft och de andra mongo multistora bolagen så gott det går.

 3. Fan…visst är det jävligt irriterande. Först kan man inte köpa vanlig, sen kan man inte köpa Icas egna, då man vet ju att ICA kör med fuffens metoder för att få in sitt eget märke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *