Är de ironiska?

Varför har de service i sitt namn? Vad är det som är service hos dem? I dont get it. Jag skulle hämta ut 33 kronor som Fortum de jävla bastarderna hade överchargat mig. De ville dra det på nästa räkning men när jag sade att den dagen skulle helvetet få besök av påven – utan dega upp mina cash inte nu men NU!, så kom det en; hör och häpna…postgiroutbetalning, med en röd jävla stämpel på som sade ej över 50 kr.

Vem fan sitter och stämplar dessa? Stig Helmer? Vilket jävla yrke! Den personen måste vara så grå så att färgen grå känner ett annalkande varumärkesintrång.

Jag går ned till Posten – dvs Icahörnan och får reda på att jag inte kan ta ut degen
– varför inte?
– det där tas ut på sv. kassaservice.
– men för fan ni har ju postloggan uppe och detta är en postgiroutbetalning.
– ja… och de tas ut på sv kassaservice, sade matmånglaren och tittade på mig som om det var jag som hade huvudet löst åtsatt.

På vägen ut snodde jag en vindruva – den lille mannens hämnd.

Hittade sålunda kassaservie och efter en eon av väntan i en kö blev det min tur.
– tjena, katching liksom, hit med degen, sade jag och langade över pg-utb.
– ja det kostar 15 kronor att lösa ut den.
– va? då blir det ju bara 17 spänn över!
– om du inte skaffar postgirokonto och sätter in pengarna på kontot.
– ah.. det var en tanke. hur gör man?
– ja det kostar 200 spänn om året och tar två veckor.
– men va fan! då blir jag ju skyldig 163 spänn ju!
– vi tar inga krediter
– hmm… ok jag löser in det i frimärken då, sade jag som slagen av en snilleblixt.
– då får du gå till posten eller en pressbyrå.

Jag gav henne en blick. Ni vet den där blicken som folk som är med i dolda kameran brukar ge när saker och ting är bortom all sans.

Men jag insåg att jag är i folkhemmer Sverige. Saker och ting är inte på låtsas. Ska man köpa frimärke kan man INTE göra det på sv KassaService – däremot går det bra att ta ut pengar som Postgirot skickat. Ska man ta ut pengar kan man inte göra det på Posten, trots att man har en postgiroutbetalning…vad är det som händer?

epilog: Postgiroutbetalningen sitter på min vägg ovanför min dator – som en påminnelse om att du kan ALDRIG vinna emot systemet.

8 Replies to “Svensk Kassaservice”

  1. Postens Kassaservice. Loggan måste vara ett misstag hel enkelt. Den stackar som forngav den glömde mellanslagstangenten. Det skulle alltså heta Postens Kassa Service, något annat är inte möjligt. Man kan ju dessutom undra hur det går till på anställningsintervjuerna på sagda “företag”. Surast vinner, eller…?
    /Petra

  2. hertzmanann gest?…hade jag haft en yxa hade jag huggit ned stället till grunden 😉

    anonymous 1 ha ha… Kassa Service. Klockrent!!!

    anonymous 2 Banker är inte fett bättre de… ta ut en pg-utb kostar på SEB 50 spänn om man inte är kund… vem fall vill bli kund då?

  3. Jag har alltid varit rädd för svensk kassaservice. (Det är något satanslikt över det stället och personalen har alltid något håglöst men samtidigt galet i blicken.) This proved me right.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *