Två dagar i rad har jag lyckats med konststycket att vända ut och in på min snygga slicka adidasmössa. Så att en fet ful stor tvättlapp har hamnat på toppen av skallen.

Första gången var när jag skulle tanka bilen när jag var på väg för att hälsa på en polare långt bort. Sladdar in på macken. Suger tag i mössan, drar den över huvudet och går ut i minusgraderna och fyller på bilen. När jag står där inandades besinångorna ser jag en skylt som säger kaffe o kexchocklad 20 spänn. Ni som hängt med sugbloggens historia vet att kexchocklad står högt i kurs här. Med ett nöjt leende kliver jag in på bensinmacken, fixar kaffe o suger tag i kexchockladen. Släntrar fram till kassan och noterar att tjejen i kassan tittar på mig uppifrån o ner och ger ett litet leende. Jag ler tillbaka. nöjd med att konstatera att jag fortfarande är en Lisa för trötta ögon. Jag ser till att hon ser min vigselring när jag betalar för mig – för man vill ju inte att hon ska trängta förgäves o betalar och går till bilen och drar vidare.

3 kilometer senare kollar jag in i backspegeln av någon anledning och ser att min luva är vänd ut och in. Plötsligt slog dig mig att det var därför hon log så förnöjt. Nät jag kom hem till polaren ondgjorde jag mig över det inträffade och drog en ed folks ovilja att inte påpeka att man har mössan felvänd.

– Va ere för fel på puckona!
– Hon hatar nog sitt jobb
– Skulle det vara en bra ursäkt?
– Nej, bara en förklaring
– En dålig jävla förklaring
– Jag tyckte i alla falla att det var kul
– Glad att det roar dig
– Kom igen,?var är din humor
– Vafan jag trodde hon tyckte jag var snygg
– Jag tycker att du är snygg
– Knappast någon tröst

Dagen efter åker jag hem. Resan är fin och lugn. När jag kommer hem, parkerar jag bilen , lyfter ut alla väskor och sist trycket jag fast mössan på huvet och börjar gå. Jag möter två snygga kvinnor som bär på varsin latte och den snyggaste ger mig en titt och ler. Jag ler tillbaka nöjd över att man still have the touch.

Går in i hissen och upptäcker när jag kolla mig i spegeln at mössjäveln på nytt är felvänd! Vafan! Kunde hon inte sagt något? Slår vad om att hon och hennes polare fnissade skummad mjölk ut näsorna. Enda trösten är att jag hoppas att deras fejkade Gucciväskor är laktosintoleranta…

Gnhhh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *