Det där argumentet “jag är så ful i cykelhjälm” är så absurd korkat i sin totala avsaknad av relevans. Vem i hela världen sätter på sig en cykelhjälm för att man blir så snygg i den? Att den matchar ens ögon, tar fram det citychicka eller är det som modemaffian just nu håller som det allra hetaste och senaste.

Tro mig, det finns inte en sunt fungerande käft som stannar upp mitt i en rörelse vid upptäckt att du petat på dig en hjälm som utbrister i ett “fy fan vad du e ful i den där hjälmen. Den passar inte dig. Kanske om du skaffade dig en lite mindre eller inte hade så mycket vattenskallevarning så skulle du vara snyggare…“. Om det är någon som mot all förmodan skulle göra så…skulle du ta den idiotens kommentar på allvar? Om du tar den på allvar, vem av er två är det som behöver söka hjälp? Förutom du då som tydligen har delar av Kaspiska havet i huvudet. Kanske det är förklaringen till vågorna i håret och den något fuktiga blicken?

Däremot var det en man som klev på tunnelbanan häromdagen. Han var närmare två meter som hade på sig en cykelhjälm i storleksordningen badkar som passar i en liten etta. När jag häpet drog efter andan gav han mig en trotsig blick som lovade väldigt mycket. Bland annat att ett ogenomtänkt förfluget ord mellan mina läppar mycket snabbt skulle innebära ett par snabba jabs från hans sida.

Det var inte så mycket att han inte passade i den, inte heller storleken på hjälmen utan konceptet två meter karl i cykelhjälm i tunnelbanevagnen som fick mig och alla andra att reagera.

Att han var ful i den tror jag inte en enda av oss tänkte…

[tags] cykelhjälm, badkar, ful, tunnelbana, kaspiska havet, vågor i håret [/tags]

10 Replies to “Hjälmbärarn´”

 1. Av ovanstående förstår jag att du använder cykelhjälm själv, och ser ful ut. (Det sistnämnda behöver inte nödvändigtvis ha samband med det förstnämnda.)
  Naturligtvis använder alla smarta mäniskor hjälm när de cyklar.

  Har jag rätt, eller har jag rätt?

  Mr Blues’s last blog post..Ge mig en dag extra

 2. Mr Blues Nope! Jag cyklar inte. Jag rollerbladar och då är det handledsskydd, hjälm, solglajjer och hård attityd som skyddar mig från skador och hånfylla fnysningar av ungdomarna som undrar vad den spattiga gamla gubben gör på ett par snabbt rullande små jävla hjul.

  faktum är att jag stundtals undrar det också …vid 40 km i timmen i nedförsbacke som slutar i en grusgång accelerar inte bara jag utan även hjärtat…

  😎

 3. Sen går det ju inte att komma ifrån att cykelhjälmar har en förmåga att sitta något högt upp på skalpen lixom… (behöver varken vara positivt eller negativt, bara ett konstaterande)

  Skaru ha ett samlagshäfte förresten? Då kikar du in hos mig så fixar vi det (apropå hjälmar å sånt)

  Vanja’s last blog post..Samlag till jul?

 4. cykelhjälm är ok så länge man tar av den i exakt samma ögonblick man hoppar av cykeln, och blixtsnabbt smusslar in den i väskan och sen springer skamsetdärifrån. Att gå in i t-banan eller affären med hjälmen kvar på huvudet, det är som nån vonsydoware skulle säga big no-no-no-no-no-no…

  själv brukar jag låta hjälmen hänga på styret, och när jag krockade med en bil hade jag turen att asfalten gjorde mos av armbågen istälelt för huvudet. sen beslutade jag mig för att upphöra med de här dumheterna och börja åka kollektivt som normalt folk.

  geeken’s last blog post..gick jag verkligen på opera?

 5. Mitt personliga argument är att hjälmen förstör frisyren 😀 Så det är inte bara att man är ful medan man cyklar utan man bir ful efteråt också. När folk ser en på bussen med en överkörd bäver på huvet har de ju ingen aning om att man har cycklat.

 6. Tar man av hjälmen, så syns det ut som om man har blivit slickad av en fetto kossa…
  Thats all…
  Och Geeken…hon sa inte allt…
  hur kom det sig att hon krockade med bilen…
  för det fanns inte en enda hand ledig under hela cykelturen..Såg ut som värsta Citymail med stora prylar…typ a la Rinkebymail…(inte med Lidl kassar iallafall)

  Bitchen’s last blog post..Dagens Jag hatar att vara döv!!

 7. Jag är en stolt ägare av en t-shirt med trycket: “Cykelhjälm suger fett”.

  2metersmannen kanske bar den för att inte slå hål i skallen när han kliver runt under “hållräcket” i taket på tuben.. Vem vet? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *