Så fina

ca 25 st

25    g jäst
2    dl kall mjölk
200   g rumstempererat margarin eller smör
1   msk socker
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:

75  g margarin eller smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Pensling:

ägg

Garnering:

1  dl florsocker
1 msk vatten

1. Smula ned jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst.
2. Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta snabbt samman till en smidig deg.
3. Kavla ut den till en stor fyrkant 40×40 cm, på en mjölad arbetsbänk.
4. Skär den i fyrkanter, 8×8 cm.
5. Rör samman ingredienserna till fyllningen. Fördela lite av den mitt på fyrkanterna.
6. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen.
7. Lägg bröden i veckade pappersformar. Ställ dem på plåtar.
8. Låt dem jäsa övertäckta ca 2 tim i rumstemperatur.
9. Pensla bröden med uppvispat ägg.
10. Grädda dem mitt i ugnen i 250 grader, 5-8 min. I varmluftsugn i 200 grader, ca 8 min.
11. Låt bröden kallna utan bakduk på galler. Glasera bröden med florsockerglasyr strax innan de ska serveras.

Tips:
Frys in bröden gräddade utan glasyr eller ogräddade efter jäsningen. Grädda dem enligt ugnstemperatur och tidsangivelsen ovan.
Receptet kom från Inga Bohman.

6 Replies to “Rimbobullar”

  1. Vad kommer härnäst? Husmorstips á la Allers och Svensk Damtidning? Typ klassikern “Om bestickkorgen till diskmaskinen gått sönder kan man klippa till flugsmällebitar i lagom storlek och linda dit…” (?) \o/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *