Jag har sår på tungan!

Inte någon liten kvissla här. Vi snackar storlek på blåsan i paritet med Bermudatriangeln. Så ini helvete stor och så gör det ont också. Jag kan inte dricka kaffe (hytter med näven), inte äta kexchoklad (hytter med näven), inte smaska tuggummi (hytter med näven) och ej heller hålla tungan rätt i mun (hytter som fan med näven).

Jag sitter här som en idiot med en halvöppen mun, lite drägel rinnandes ned för hakan, tungan utanför på sniskan och förösker att djupandas och glömma bort att jag hatar det mesta i allmänhet men @comhemab synnerhet. Och eftersom det är fredag idag ska det fredagsmysas med tacos, tacoschips och den starka såsen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

8 Replies to “Tungsår”

 1. Nasty.
  Du har c-vitaminbrist. Köp ett paket Godmorgon och hinka i dej. Eller käka en balja apelsiner. (C-vitaminbrustabletter räknas inte)

 2. Afte heter fanstyget

  Det finns ett antal geléer som man kan sätta på, och som påstås lindra det onda, skynda på läkningen.

  Det första svåra är att applicera gelén. Häng ut tungan, torka blåsan/sårytan torr med en tops, lägg en klickgelé på ny tops och tryck/rulla/vrid den mot blåsa/såryta så klicken lossnar från topsen och stannar där den ska.

  Och så spottar du ut klicken som hamnat i svalget, och börjar om från början…

  Om du har tokont så det är svårt att äta kan du be läkare skriva ut Andolex eller liknande, en munsköljvätska med bedövningsmedel. Mintsmaken förstör förstås smaken på maten, men det går åtminstone att öppna munnen och tugga utan att skrika.

  Mer tips och berättelser från folk med afte hittar du här
  http://aftebloggen.blogspot.com/
  och mer fakta här
  http://www.afte.se/

  Somliga svär att det finns samband med B- eller C-vitamin, andra får afte vid mens eller stress, och självklart vid förkylningar. Somliga får alltid en blåsa exakt där de råkat bita sig i tungan.

  Somliga blir hjälpta av kortisonpreparat, andra av receptfria corsodyl. För en del hjälper bara Oralmed, vilket är dyrt och gör ont som fan, men tycks bäst på att få bukt med blåsan

  http://aftebloggen.blogspot.com/search?updated-max=2010-11-25T02%3A20%3A00-08%3A00&max-results=7

  Krya på dig

 3. @karibien – Haloj i stugan! Long time. Hoppas allt är väl. Min blåsa är på reträtt. Körde chips, rödvin, chillinötter och whiskey på den igår. Den gav upp men som en sista “fuck you” gest lämnade den kvar mig här med en bakfylla av rang.

 4. Haloj,

  din kur lät ju himla mycket roligare än att hoppa och studsa av smärta med Oralmed 😉

  Jag har blivit dålig på att kliva ur rss-läsaren och kommenetera, men jag läser fortfarande

  Hoppas du får en bra helg!

  /K

 5. Whiskeyn was tha shit, såklart. Afte är inte kul, men man kan faktiskt ha ihjäl blåsjävlarna med stark sprit, om man tycker det är trist med vanlig medicin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *