Jag fattar inte! Verkligen!!!

Mikebike slängde upp en post om någon skön gubbe som försökte paxa en parkeringsplats enbart klädd i några Willyskassar och fick mental däng av Mike för detta ofog. Läs storyn, en underbar historia. Så slångt så väl men sen tog det hus i helsike i kommentarsträsket där alla försöker överrösta varandra av indignerad harm över något så sunt beteende som paxning.

Först så skrattade jag bara åt de första kommentarerna eftersom jag antog att det handlade om att stå på Mikes sida bara för att.  Men efter 20:e kommentaren började jag se ett mönster. Ett mönster som stör mig som fan. Varenda käft (utom undertecknad då) ställer sig mangrannt  i man-får-inte-paxa lägret (och en del hade väldigt gälla röster might I add) och hytter med nävar och är allmänt unisona i sin iver att fördömma parkeringspaxaren. Buhuh liksom. Jag är inte vän av allt för starka ord men jag säger bara: bloggmob.

Min fråga är:

Varför i helvete får man får inte paxa? Ingen har några vettiga argument. Är det rättvisepatoset som kickar in? Eller är det kom-int-här-och-kom mentaliteten?

– plats i liftkön
– solstol med handuk (internationellt gångbart – anammade nästan intill perfektion av broderfolket i tyskland)
– bord på restaurang (om kötthuvvena som ställer sig i kö är sinneslöa nog att inte först kolla upp att det finns plats så får man väl ta och skylla sig själv)
– sittplats på bussen – när polaren står och jiddrar med sms:et till sl
– paxa skåp på gymmet
– paxa parkeringsplats

Ge mig ett enda vettigt argument till varför man inte får paxa. Ett! Ett enda!

Nä! Paxandet är det enda som skiljer en smart från en korkad lirare. Punkt! Grejjen är nog att folk som blir bortskuffade på grund av att någon som varit lite snabbare och lite smartare nog att paxa egentligen hytter med näven åt sig själva – för att de inte kom på det geniala i att paxa först. Så ere. Om någon paxar upp en p-plats med en Ica-kasse när jag glider in med min folkhemsracer så tar jag bara av mig hatten och säger “respekt broder“. Komma och skrika “att så får man inte göra…jösses vad är det för fel på folk?”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

11 Replies to “Parkeringspaxaren”

 1. Paxning är OK – så länge det inte blir absurt. Gränsen är luddig, men generellt gillar jag paxningmodellen.
  Vaffö stå i lång fikakö på café med vinterkläder, mössa halsduk precis om det var en busskur t ex?

  Apropå parkeringspax har jag fått uppleva en go gubbe som varje morgon lassade upp en fet gummikon ur bagaeluckan och ställde på “sin” ruta. Konen åkte in i bilen varje kväll. Det är på gränsen till överslugt..

 2. MMM ja vet inte om man ska gilla detta med att paxa platser, lite rasistisk tycker jag men kanske jag har fel.
  Exempelvis så skulle ajg kunna paxa en plats på bussen medans plolaren fiflar med sms till sl, men skulle det komma en
  kvinnlig(m i l f, b i l f)gestalt så skulle min polare känna sig blåst på platsen hhahahahahahaha
  ang parkeringsplatser så skulle jag strunta i om någon paxar en plats , själv skulle man ta den och sticka fort som fan innan två meters killen kommer dit o slår skiten i dig o mullar sönder bilen me ditt fejs..

  mmm vad ska man göra paxa eller inte paxa man kanske ska baxa istället

 3. Haha din jävel.

  Jag gillar också paxningsmodellen men vissa saker är fan opaxbara. Luft är ett sådant exempel, parkeringsplatser ett annat exempel. Fråga inte – det bvara är så. 🙂

 4. Paxa är sådant som man slutade med i trean…

  Ett litet minne dök upp:
  Sätter mig ned vid ett ledigt bord på restaurangen då det kommer fram 2 idioter och säger till mig att det här bordet är upptaget!
  Ja, konstaterar jag lugnt det är det nu ja!
  Sedan står de och blänger en stund med sina brickor och hittar sedan ett annat ledigt bord där de sätter sig.
  Sedan kommer de och hämtar en tröja som ligger på en av stolarna vid mitt bord!!!
  Oj va surt de blängde!
  Kunde inte låta bli att flina lite extra elakt åt dem när jag förstod att de ansåg sig ha paxat bordet med att lägga en tröjja på en stol!
  Fucking loosers!

  Ännu har jag inte kört över någon kasse på en ledig p-ruta vad jag vet?

 5. Alltså… jag bara väntar på den dagen någon paxar en ruta framför näsan på mig. Kast med liten gubbe/kärring. Problemet med paxning är i dessa fall att den viktigaste komponenten saknas. Har man inte sin bil där får man skylla sig själv. Skall man bara skicka ut lämplig paxare så fort man ser en ledig ruta? Nä. Detta och snubbar som tränger sig före i kebabhakskön i Kalmar är det värsta jag vet.

 6. Jag förstår inte riktigt vitsen med paxning. Tänker du dagen innan åka till willys och paxa en plats så att du är säker på att få den? Eller bara utifall att du någon gång skulle få för dig att handla där? Och vad krävs för att det ska räknas som en paxning?

  Härmed är alla parkeringsplatser i stockholm som jag någon gång eventuellt skulle vilja parkera på paxade.

  Slut på paxdebatten.
  (ditt tema klarar inte smileys i slutet av kommentarer)
  😉

 7. Paxninga kan accepteras i vissa lägen. Solstolen i din lista ovan är ett sånt. Men inte om du smyger ner i skydd av mörkret och lägger handduken dan innan på din solstol? Nä, där har man överträtt paxningens etiska riktlinjer.
  Plats i liftkön? Kan du kasta staven över liftkön, om du är träffsäker, och träffa en ledig kvadratdecimeter? Är det godkänd paxning?
  Och rörande Mikebikes inlägg så är han inne på helt rätt linje. En massa fotgängare kan inte alls springa runt och paxa parkeringsplatser till höger och vänster. Det är praxis helt enkelt. Elementärt. Sitter i ryggmärgen.
  😉

 8. Ska kolla på arbetsförmedlingen om det finns jobb som paxare, om inte så skall jag starta en sådant jobb. Amn kanske skulle kunna känna big cash. Man anlitar några KGB liknade killar som man ringer till för att de skall paxa en plats nära en restaurang kanske hahaha

  Några intresserad

 9. Klart som fan man får paxa!! Varför ska man annars ta med sig en polare till Ikea om inte för att hon får hoppa ur bilen medans den rullar, gena över 2 rader och ställa sig som ett X på en ledig p-plats?

  Paxa is the shizznitz!!

  Å ja, jag var polaren. Ikea:t låg i Gbg och vi hade cruisat den där jävla parkeringen i 20 minuter. Jag höll på att bli påkörd av en sur jävla kvinna i en liten röd bil men jag höll min plats. Frågor på det??

 10. Det är ohyfsat för det första. Om jag står först i matkön på lunchrestaurangen och det finns ETT ledigt bord, som i turordning ska gå till mig, då ska det inte komma in några och paxa bordet och ställa sig bakom mig i kön. Är tanken att jag ska stå och äta medan “deras” lediga, paxade bord ska vänta på dom då jag hade kunna äta där och varit klar när dom kom fram till kassan ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *