Jag e så avis på att DRF har en gästbok så jag rippar konceptet just like that (sosueme liksom). Och här pojkar och flickor förväntar jag mig en miljon hälsningar till mig, min hund, min katt, min högra fot som är en smula mindre än den vänstra och därför lider av akut självförtroende, mina grannar, min volvo, mina kranskommunspolare etc…

För att ingen ska lida av plötslig idétorka och skrivkramp så ges här ett par smakprov ( de är autentiska, dvs rippade från några obskyra gästböcker jag råkade snubbla över i jakten på att finna just idio…öh gästkommentarer)

Exempel 1:” Jag vill bara hälsa er och hoppas värkligen att eran dag blir bra.”
Exempel 2: “Hej! Vilken fin sida. Hittade hit via www.frisyrsex.se”
Exempel 3: “jkdlfs”
Exempel 4: “testar”
Exempel 5: “Hej, vilken gullig sida du har, hit kommer jag gärna och kikar fler gånger. Hälsningar Astrid”

Och för att piffa till skiten här (och givetvis dra igång det heliga gästboksskrivandet 2008®) så vinner gästboksskrivare nummer 333 ett tummat exemplar av den fina boken “Älska dig själv” av den fine författaren Wayne W. Dyer. Det saknas några sidor men de var så trista så jag rev ut dem, men bokens fina budskap kommer ändå fram.

93 Replies to “Gästbok”

 1. hehehe.
  Du som tycks trycka med en stadig gästbok. Är det bara jag eller vore det trevligare med omvänd ordning på inläggen?
  Alltså nyast överst och den här kommentars rutan med?
  En fundering från en lat jäkel.
  Ha det gött.

  beerbelly’s last blog post..Lite irriterad

 2. Yo din bastardo! Haha det var lite pinsamt att jag inte fattade vem du var först, jag var helt inställd på att det var någon som skulle mörda mig igen. 😀 Ursäkter ursäkter, men förbaskat trevligt att träffa minisugen och dagens bild, som jag nu ska gå och skicka ett elektroniskt hej till.

  WOOOO!

  drf’s last blog post..Filmdatorer is the shit

 3. drf fan du måste leva ett spännande Bond-Nemo-Bourne kind of liv, om alla treviga kvartersugare levererar ett vänligt “yo ho, mannen! här!”, först går under initial behandling någonvillmördamigpromto.

  🙂

  btw: mackan jag var inte så spännande. Tips är att glida ned til Svart Kaffe – de har feta mackishar. Söders fetaste imho.

 4. Michael Fan! Min första spons!

  *torkar bort glädjetår*

  vad sägs om följande slogans

  Sugbloggaren r(a)kommenderar Wilkinson Sword!
  för män med mer hår än behov™

  Sugbloggen shoppar Hemkört
  slut på kådis? Kört? Nejdå! Hemkört för fan!™

  för fan kanske upprör några men jag tycker att det är kryddan
  🙂

  *sjunger*
  när jag gräver guuuuld med suugblogga….

 5. Du är en sann Bertilsson. Tänkte själv servera torkat vatten på middagen i helgen. Suveränt.

  Värt att veta om Bertilsson:
  du känner ingen som heter Bertilsson för att 1) det inte existerar någon som heter Bertilsson, och 2) alla är en Bertilsson. Bertils son heter Bertilsson, och hans son heter således Bertil Bertilbertilssonson. Adieu.

 6. Ringer till SJ för att boka gruppbiljetter till min skolklass. Vi ska åka från Nyköping till Stockholm på studiebesök. Det är för kort sträcka för gruppbiljetter visar det sig. Jag frågar då hur mycket billigaste biljetterna kostar. Det kan SJ inte svara på visar det sig.
  – Det beror på hur många ni är som ska åka.
  – Vadå?
  – Ja, just nu kostar billigaste biljett 109 kronor. Men om ni är många som ska åka så blir biljetterna dyrare.
  – Vadå? Du menar att i stället för att få grupprabatt så måste vi betala mer om vi är fler som ska åka?
  – Ja, då blir det ju större efterfrågan på biljetterna, så då blir det dyrare.
  – Så du menar alltså att för elev 1 kostar det 109, men för elev 2 blir det dyrare och ännu dyrare för elev 15?
  – Ja, men dyrare än 169 kronor blir det aldrig.

  Tack och goodbye hade jag lust att säga, men tyvärr fick vi finna oss i prispolitiken eftersom vi inte hade något annat alternativ än tåget. Så jag knallade till stationen och köpte 15 biljetter med stigande pris. Eftersom jag pendlar och kan få så kallade PRIO-poäng för alla mina resor passade jag på att fråga hur mycket de var värda. SJ:s svar var lika svävande här:
  – För 2000 poäng kan du köpa ungefär en lasagne i bistron och för 4000 poäng kan du resa ungefär 10 mil.
  – Men jag vill veta hur mycket pengar varje poäng är värt.
  – Det kan jag inte svara på, det är ungefär som jag sa.

  Senare skulle jag köpa en ny tågbiljett och undrade då om jag kunde betala en del av den med mina PRIO-poäng.
  – Nej, det kan du inte göra här i kassan. Det kan du bara göra om du köper biljetten på internet.
  – Men jag kan inte köpa biljetter på nätet, jag har inget betalkort som SJ godtar.
  – Ja men då kan du i alla fall använda dina poäng i bistron på tåget.
  – Men jag gillar inte bistron. Det är bara mikromat man måste värma själv och nästan ingen stans att sitta.
  – Ja, det kan ju inte jag göra något åt.

  Förr i tiden, när jag var ung och tog tåget från Lindesberg visste man vad det kostade dit man skulle. Det fanns andra och första klass och studeranderabatt om du hade studentlegitimation. Inte ens det kan man vara säker på fungerar nu. När min skolklass skulle åka så frågade jag efter studentrabatt och det fick man kanske. Kanske därför att det berodde på vilket studentkort man hade. Inte ens CSNs kort var säkert, eftersom det fanns olika kort och det var olika rabatt på olika CSN-kort.

  Inte allt var bättre förr och buss är inte bättre än tåg, men nu tar jag Swebus i stället.

  Hata SJ!

 7. @ Lillemor – Förenade stå vi i kampen mot SJ sugande prispolitik. När man väl fått rabatt, sitter med sitt CSN kort och chillar på tåget, då kommer heil…öh jag menar herr konduktör och synar en, CSN-kortet så mycket i luppen så att en medel SL-kontrollant får akut självförtroendekris.

  Kul att se dig här. Hoppas att livet annars leker.

  /S

 8. Kanske var det Hallsbergs-Gestapo som du råkade ut för? En ökänd, rigid paragrafryttarkonduktör som en gång uppehöll tåget i en timme för att två killar hade fel biljett. De var inte svenskar och hade råkat kliva på fel tåg, men med rätt pris på biljettten till rätt ort. Polisen tillkallades, eftersom de stackars killarna inte förstod att biljetten inte gällde på just detta tåg, utan först på ett tåg två timmar senare. De vägrade kliva av och polisen tillkallades av Hallsbergs-Gestapo för att lyfta av dem. Följden blev att många passagerare blev försenade till sina anslutande tåg och SJ fick hyra in bussar för många sköna kronor. Vilket gav mest vinst åt SJ? Att låta killarna fortsätta sin resa eller hyra bussar?

  Jaja, hata SJ ännu mer!

  Annars, när man åker bil eller buss leker livet, liksom när man får hata och älska och vara delaktig i det.

 9. Tjenare. Helt sjukt så fick du faktiskt min oskuld, jag hade tråkigt och hamnade hos en (för mig) okänd bloggare. Och jag fastnade lika hårt som en fot i en bajshög. I love it! Mer taskiga människor åt folket! 🙂

 10. @ Sussi – huuu…fot i bajshög, tycker du att det ska vara vår nya slogan här på sugbloggen?

  SUGBLOGGEN™
  fot i bajshög aka bloggen som stinker

  🙂

 11. Jag lovar attt jag var tvungen att stänga av wp´s rättstavning. Till och med operativsystemet trilskades när jag med våld mot hela min person, kunskap, uppfostran och skolgång skrev ovanstående rader. De flesta ser felen här och rycker till för de flesta språkliga grodorna (kvääk). Men minst 70% (ja alltså…inte av läsarna här utan nu talar jag lite generaliserande om alla dem andra…) tycker att “de” och “dem” sitter som en smash i 225 kiloblås i timmen av Roscoe Tanner.

  Hej, Stefan!

  Vad i all världen skriver du??? “lite gemeraliserande om all dem andra…”. Detta uttryck är minst lika illa som: “dem kysstes”!

  Du kan inte generellt byta ut de – dem emot vi – oss. Det minskar naturligtvis felprocenten, om vi utgår ifrån rena gissningar, men “dem” är ett sjävständigt objekt, som inte kan förväxlas med en bestämning. Hur skuille det låta i engelskan: “all them others”. Tänk även på: “Ni måste hjälpa oss barn, som har det svårt. Detta är korrekt, men absolut inte motsvarigheten: “…hjälpa dem barn”! Formen “dem” ska alltså ensamt ersätta uttryck som står som objekt. Ex: Vi måste hjälpa alla fattiga barn … Vi måste hjälpa dem … eller vi måste hjälpa alla de fattiga barnen.

  Språkriktighet är intressant, men inte alltid så lätt. Jag har arbetat som lärare i svenska i 40 år på gymnasiet, komvux och förundras över att man ända upp till gymnasienivån kan få skriva talspråk. Sedan anses man mogen att uttrycka sig formellt. Naturligtvis är man även idag intelligent nog att lära sig korrekt skriftspråk redan på mellanstadiet; mycket enklare än att först lära in fel, sedan rätt.
  Med vänlig hälsning/William K.

 12. Jag lovar attt jag var tvungen att stänga av wp´s rättstavning. Till och med operativsystemet trilskades när jag med våld mot hela min person, kunskap, uppfostran och skolgång skrev ovanstående rader. De flesta ser felen här och rycker till för de flesta språkliga grodorna (kvääk). Men minst 70% (ja alltså…inte av läsarna här utan nu talar jag lite generaliserande om alla dem andra…) tycker att “de” och “dem” sitter som en smash i 225 kiloblås i timmen av Roscoe Tanner.

  Hej, Stefan!

  Vad i all världen skriver du??? “lite generaliserande om all dem andra…”. Detta uttryck är minst lika illa som: “dem kysstes”!

  Du kan inte generellt byta ut de – dem emot vi – oss. Det minskar naturligtvis felprocenten, om vi utgår ifrån rena gissningar, men “dem” är ett sjävständigt objekt, som inte kan förväxlas med en bestämning. Hur skuille det låta i engelskan: “all them others”. Tänk även på: “Ni måste hjälpa oss barn, som har det svårt. Detta är korrekt, men absolut inte motsvarigheten: “…hjälpa dem barn”! Formen “dem” ska alltså ensamt ersätta uttryck som står som objekt. Ex: Vi måste hjälpa alla fattiga barn … Vi måste hjälpa alla dem … eller vi måste hjälpa alla de fattiga barnen.

  Språkriktighet är intressant, men inte alltid så lätt. Jag har arbetat som lärare i svenska i 40 år på gymnasiet, komvux och förundras över att man ända upp till gymnasienivån kan få skriva talspråk. Sedan anses man mogen att uttrycka sig formellt. Naturligtvis är man även idag intelligent nog att lära sig korrekt skriftspråk redan på mellanstadiet; mycket enklare än att först lära in fel, sedan rätt.
  Med vänlig hälsning/William K.

  1. @ cliff – i knows! När jag uppgraderade drog länklistan och meta prylarna på en lång affärslunch. jag känner mig ensam nu, utan mina länkbuddies. Om det inte vore för rssfeeden vette fan om jag skulle klara en kvart ute på nätet…

   UPPDATERING – Vafan! Links finns ju till höger ser du väl? Komma här och få mig att skriva en konstig kommentar…

   *hytter*

 13. Citerar Mel Gibson i Braveheart
   
  FREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEDOOOOOOOOOOOOOM

 14. aj think aj lööööv you….(eller din blogg iallafall).
  vem fan sa att “lika barn leka bäst”? jag kan inte skriva för två spänn, och jag tror vi kan leka alldeles utmärkt.

 15. Jag fullkomligt ÄLSKAR din blogg!!
  jag sitter verkligen och läser mina egna cyniska bittra tankar!
  Så många saker jag oxå har tänk på!
  Du nailar det totaLt!!
  Underbart att hitta en blogg som inte suger röv.
  bravo!

  keep up the good work!

 16. Hittade precis via ditt inlägg “Blicken”.
  Det säger så mycket så jag kommer att länka den från min blogg.
  Hoppas du inte misstycker, hojta till i så fall.

 17. Hittade precis hit, och oj vilken cynisk blogg, och vilket språkbruk!!
  Kanske är jag för gammal för det här med blogg, men jag försöker i alla fall.
  Kram och tack!
  /Paulin

 18. Haha, kul se “dig” till sist..
  Skrattade som vanligt åt dina puckade inlägg..
  Min geek bangade till sist, jag rörde ihjäl hennes bekantskrets för mina vilda kommentarer så vi tog uppehåll men det klia utav fan om fingrarna o “killa” ner nån skriftligt istället för verbalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *