Häromdagen gled jag fram i korridoren på väg till mitt rum som ligger längst bort och längst in. I det mörka hörnet åt den livligast trafikerade gatan i hela stan till. Hmmm …nu när jag tänker på det så är det förmodligen ett underliggande budskap bakom orsaken till varför jag göms.

Nåväl. Jag gled som sagt korridoren fram, visslandes en munter melodi och var på det hela taget rätt så nöjd med min dag. Plötsligt hör jag det omisskännliga ljudet av en blöt en. En stinkare av rang. Faktum var att jag för ett par sekunder trodde att det var en väldigt våt liten sjö som gav i från sig ett ljud i rummet jag precis passerade. Wtmf, tänkte jag. Där sitter ju den nya superfräscha kollegan ju.

Ho ho det här blir kul. Jag väntade i ungefär de sekunder jag vis av erfarenhet från egna levererade blötisar vet att det krävs för att den ska hinna blomma upp och fylla rummet innan jag vred ned dörrhandtaget och gled in med ett:

– Tjena. Jag heter Stefan. Jag hörde att du börjar idag. Välkommen till skeppet!
– Öh…Liselott. Men jag kallas för Lisen av mina vänner.

Hon klämde fram ett krystat leende. Jag bet mig i tungan för jag var precis på väg att dra iväg ett par snabba rim på just lisen. Textförfattarskada. Tystnaden lägrade sig. Och med tanke på att hon precis hade krystat fram en kristallklar dräpare kändes det som om någon bara behövde tänka heta tankar så skulle hela rummet flyga i luften.

– Jag ser att du fick en Mac. De stinker, sa jag med ett rått flin.
– Öh…tycker du?
– Ja enligt min mening duger de bara som underlägg till doftljus.
– Doftljus?
– Eller vanliga ljus om man inte gillar sådana som luktar.

Jag såg hur ett par droppar svett uppenbarade sig på hennes panna. Jag sniffade ljudligt och rynkade min panna lite sådär förbryllat:

– Ja ja. Du är välkommen hit i alla fall. Jag ville bara morsa. Nu ska jag låta dig arbeta ifred.
– Tack, sa hon och såg lättad ut.
– Det e lungt. Vi ses senare, sa jag och tog tag i dörren för att gå ut. Jag vände mig om i dörren och sa:

– Om du behöver hjälp med något så sitter jag längst ned. Du kan inte missa det. Följ bara doften av nördarna. När du känner att det osar katt har du hittat rätt…

6 Replies to “Blötis”

  1. Nej, några julklappar blir det not inte i år, men väl några välriktade rundpallar från Lisen och det kanske före jul!
    Moahahahahaha! Schhmoockk!

  2. Hahha ja lika bra att klara av det med en ge5ng.Ska bli intressant och se om du badar, och jaaa fin soammr TACK!Kollade faktiskt lite pe5 serien (vad den nu hette) Men det var ju del tve5 se5 jag fattade inget.Ha en goo dag, kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *