..så fall ordentligt.

Gled upp till dagis häromdagen och skulle hämta minisugarna. Från vänster ser jag en annan vuxen som har det gemensamt med mig att ha kids på samma dagliga inrättning. Jag nickar och droppar med en menande blick på hennes mage:

– Tjena Lenita, dig lär man inte se vid den här tiden nästa år.

Frostigt – avlägset påminnande om hur det skulle låta om en medelmåttig glaciär tog till orda.

– Vad menar du? Tycker du att jag ser gravid ut?

Jag insåg att jag misstagit hennes trinda mage för en bebisvagga. Eftersom det inte finns någon bra exit från anklaga-dam-för-att-vara-gravid-när-hon-i -själva-verket-är-fet-och-förmodligen-högst-medveten-om-den-trinda-kistan, körde jag på.

– Det är lugnt, jag är också fet.

Ska man bli ogillad kan man lika gärna ge dem alla anledningar. Imorgon funderar jag på att nysa henne rakt i ansiktet…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

6 Replies to “Ska du falla …”

 1. Det är bra. Det gäller att finna sig i tid.
  Till följd av min tämligen kurviga/rultiga/överviktiga/feta (det beror lite på vem som har tolkningsföreträde och lite på dagsformen)lekamen har jag fått höra en och annan liknande kommentar. Då vill jag helst ta till våld och slå lite på vederbörande.
  Men nu, när det handlar någon annan kan jag inte sluta skratta.

  Har du någon plan för hur du ska följa upp nysattacken?

 2. Haha, vi pratade om det här på jobbet igår och kom fram till att man säger fan ingenting om magar förrän det är heeeeelt uppenbart att kvinnan i fråga är gravid. Dvs nånstans i 7-8 månaden.

  Innan dess säger man inte ett skit om hon inte själv outat att det är en bebismage och inte en ätit-för-mycket-och-druckit-lite-för-många-BiBs-mage.

 3. Nini: det där är lite jobbigt..till slut måste man fråga någon annan i smyg om hon bara är fet eller inte..och då får man alltid höra “jamen, hon är gravid, visste du inte det??”..som om jag var dum på något sätt..vafan, händer det en gång till kommer jag i fortsättningen alltid att fråga när bebisen kommer..

 4. Lenita var mig en mesig jävel. Frostig blick? Om det hade varit jag så hade jag haft dina punkkulor i ett sånt hårt grepp att du inte hade kunnat blogga på en vecka. Eller månad. Återkom när du växt upp och tror att du VET hur en gravid kvinna kan må eller känna sig. Eller föd barnjäveln själv. Om du kan?

 5. @ Helena – Såja andas in lite. Tagga ned! Var någonstans under uppväxten din missade du det där med att inte ta allting på blodigt allvar? Så nu kan du andas ut.

  Naturen har ordnat det så finurligt så att vi män inte kan föda barn. Dessutom har naturen fiffigt nog gjort de flesta men en aning plumpa OCH gjort oss så klumpiga så att vi inte kan skilja på en gravid kvinna eller en strandad val. Var sur på naturen istället eller ännu bättre gå ut och bränn ned en skog…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *