Alla dess olika $yst€m som byggs upp för att övervaka oss alla från vaggan till graven något som borde få även idioten med “jag har inget att dölja” argument att fatta att vänta nu…för vem ska makthavarna jobba för?

Man pumpar ned 20 miljoner Euro i ett pilotprojekt (STORK) för att man ska kunna chatta på ett tryggt vis?! Åh glömde vi nämna att man ska bygga upp något som heter eiD, dvs elektronska identitetskort? Och vad kan man göra med ID kort? Spåra användarna. Hejdå anonyma forum. Hej då yttrandefrihet – visserligen:

The aim of the STORK project is to establish a European eID Interoperability Platform that will allow citizens to establish new e-relations across borders, just by presenting their national eID

Döh…hela Internet är ju byggt på detta fundament, dvs bara genom att där det krävs hiva in userid och pw just etablera relationer.  Behöver man bygga ett system där man ska ha koll på vem som gör vad och med vem och vart och när? Ja det behöver man om man har för avsikt att kontrollera sina medborgare.

Chat rooms, blog, MSN and email make it easy to communicate with people from all over the world. However, the net can also be used for inappropriate communication; this includes for example approaching children with illegal and harmful intentions or online identity theft. It is thus essential to explore all possible means of making online communication as safe as possible for children…

Förstå mig rätt: Det kan vara hedervärt och helt rätt att säkerställa att till exempel “läskiga gubbar” inte kliver in på Lunarstorm och peddar loss, men hur är det med proportionaliteten mellan ingreppet i allas frihet och rätt till anonymitet och det önskade resultatet? Dessutom kan det verkligen garanteras att metoden är effektiv?

Tror någon på fullt allvar att när väl $yst€met är upp och rullar att aktörerna, säg Facebook, får välja att INTE vara med i Stork? Jag ser redan hur giganten Sarkozy ringer upp Mark Zuckerberg med

– Så här är det le amerique dude, ska ni finnas i europa måste varenda käft ta vägen förbi le stork innan de får le logga in i fözebuuk!
– But heey…what about our users privacy?
– Tröst me, we dont *host* save ani le information…
– If you say so
– That iz wat I say

Ja eller hur!?

Men för att folk inte helt ska ge upp hoppet om att det inte kan bli värre så presenterar Eric Hultin ” Storebror går bärsarkargång“. Kul läsning. Och meanwhile så lägger man munkavle på VÅRA folkvalda eu representanter så att de inte får yttra något om det  första bud  i förlikningsförhandlingen om telekompaketet. Kan det bli mer genomskinligt att EU inte vill ha transparens?

För övrigt är “System Of  Survival” är en fet låt med EWF. Jag ville länka till Youtube men…”Videoklippet är tyvärr inte tillgängligt i ditt land på grund av upphovsrättsbegränsningar“. Men ingen jävel kan än så länge hindra mig från att publicera vers 2:

A city night
I walk a street in fear
While politicians brag about
A paperwork solution
Another life
I shed another tear
I'm waiting for somebody new
To lead the revolution...
 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *