*swish swosch*

Så låter det när jag går gatan fram som en vanlig avlurad surt förvärvade degs medelst bullshitdriven marknadsföring – aka rövknullad konsument. Undertecknad har införskaffat sig en täckjacka. Jag minns nu varför jag dissat alla satans täckjackor genom historien.

*swish swosch*

Inte nog med att morsan då det begav sig lurade ut oss barn till OBS i Fittja för att vinterhandla kläder – hon använde dessutom våra surt inpluggade studiebidrag till detta. Så när retstickorna i plugget fnös “öh…har din morsa betalat den där” så var man ju, ärligt uppfostrad som man var tvungen att säga sanningen. Det var en anledning till oviljan att begagna täckjacka. En annan det faktum att man var lika långt ifrån kreditkort och all den falska trovärdigheten som medföljer som man var ifrån ångande sex.

*swish swosch*

Så ser ni en attitydsburen individ gå med armarna i nitti grader från kroppen så vet ni hur jag ser ut.

*swish swosch*

och hur min jacka låter…

*swish swosch*

Konversation med Fru sug första täckjacksdagen:

– Täckjacka mitt i högsommaren?
– Mode vettu!
– Var då någonstans?
– Jag och Bowie. Rollmodeller. Långt före vår tid!
– Bowie skulle aldrig någonsin bära en täckjacka!
– Ja det förståss. Men då e jag till och med strået coolare än Bowie som vågar bryta mot alla mönster och kör täckjacka!
– Och förmodar jag en smula varmare. Säg svettas du inte?
– Lite men allt för konsten!
– Ja konsten att vara mest udda. Där finns det ingen som kan matcha dig…

swish swosh…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *