– godnatt, sa jag och vände mig om för att slagga.
– vänta lite. jag vill ha en kram också.
– vad sägs om en highfive?
– nä du en kram, krävde frugan

Vad nu tänker bloggvärlden. Steffo under klacken? Kram och puss? Grejjen är det att jag normalt inga problem har att kasta iväg en mijard kyssar och köra lite avancerat lätt hångel då fru Sug och mr Sug ska somna in. Men detta är på hemmaplan.

Scenariot ovan utspelade sig häromhelgen, då vi tog famijelådan och gled iväg till landet för att käka primörer, ducka för fula jävla björkkvistar och skråla lite halvsurt för att skrämma ned nubben till magen så att den skulle hålla sillen sällskap. Allt detta i det glada sällskapet av regntunga jävla skyar.

Grejjen när man åker till landet första gången för säsongen är att flertal oinbjudna gäster har ockuperat huset.  Olovligt och i mina ögon oftast på olämliga ställen. Vis av erfarenhet brukar jag hoppa in i en allmän kroppsdress också känt under namnet pj.

– men
– se så kom hit och ge mig en kram
– åh…

och så hasar jag fram i beckmörkret som varit min vän under några minuter. Jag trodde jag osedd kunde smyga ned i bingen i mina fräcka i princip vattentäta pjyamas. Skitbra om man kissar på sig. Jag vet att jag kommer att avslöjas.

– men, kommer det vid en tveksam strykning av nacken som plötsligt möter tyg
– ja jag har pjyamas
– och
– ja ja…jag har en mössa
– och
– ja ja ja jag har sockor på mig
– men
– vadå men?
– det är ju högsommar
– och

och det är just det som är kruxet i denna story. Det är svårt att få acceptans för pjyamasmundering i mitten av sommaren. Speciellt om jamasen går från den första halskotan ned hela vägen förbi svanskoten till fotknölarna.

Och varför ska man ha pjyamas mitt i sommaren, tänker säkert någon granbarrsälskande naturfreak? Även om det är en befogad fråga tycker jag att den snuddar lite väl nära min integritet. Men jag är inte den som är den. Fuck integritet.

I kampen mot allt för nära encounter med naturen och då tänker jag främst med de som har fler tentakler och ben än vad jag anser vara nödvändigt är pjyamasen ett fantastiskt skydd. Peka på den spindel som tar sig förbi min krigsmundering och jag kommer att visa dig en död platt spindeljävel. Inom loppet av en mikrosekund. Han kommmer inte ens att hinna tänka tanken väv.

De ligger i min säng och väntar på att jag ska krypa ned men mohahah på er era äckliga kryp. Jag har pjyamas. Hade jag äget en rånarluva hade jag slaggat i den…

– men det är ju bara insekter
– kom ihåg den frasen nästa gång du ber mig ta bort en fästing
– men det är en annan sak. man kan få borelia
– och av kryp kan man få mårilla
– haha så lustig man kan vara
– haha på dig själv
– du skulle aldrig överleva en vecka i skogen
– jag skulle inte vara ens en kvart i skogen om jag fick bestämma
– frisk luft är bara nyttigt
– cement är också nyttigt, för att inte tala om asfaltens helande inverkan
– ja ja  vi åker hem imorgon
– och tills solen går upp går jag ingenstans utan min pjyamas….

[tags]pjyamas, midsommar, nubbe, sill, regn, kryp, spindlar[/tags]

5 Replies to “Dressed man”

 1. Varför denna konsekventa felstavning av pyjamas?

  Första delen av texten trodde jag att de oinbjudna jävlarna handlade om mänskliga midsommargäster och att du hade pyjamas för att du var blyg. Men där gick jag på en luring.

 2. Alltså, jag har inga som helst fördomar mot vad eller vem folk går till sängs med. Men sova i en pyjamas??? Är inte det lite på gränsen för vad som är accepterat, även inom det mer kinky? Det är liksom lite kramvarning och fluffigt på nå’t sätt. Steffe, skärpning!

 3. Helt rätt med en PJ! Pyjamas är fanimig det smartaste plagg som uppfunnits innan knähöga yllestrumpor kom till armén!

 4. Cliff Hanger åh….fan! är det så det stavas?

  *rodnar*

  med tanke på att man är the dictonary king liksom.

  😉

  Mr Blues Jag vet. Man jag skyller på yttre omständigheter som är bortom min kontroll där delar av dem är min moders hårda uppfostran, naturen i dess fulla läskighet och min träffsäkra känsla för det opassande.

  På tal om skärpning så har jag sytt in fållar så nu kan jag trä på ett fett schysst bälte. Jag har ett i läder med stora fina mynt på. Passar skitfint till det estestiska haveriet.

  😉

  Nini mmm…jag säger bara pyjamas- (ok nu Cliff?) party….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *