En tydlig uppgift. Samla skräp på ett organiserat vis. Inget som ligger i ser ut som skräp, men i samma sekund som de ligger på golvet utanför ser det skräpigt och skitigt ut. För att få hamna där behöver man inte höra hemma där utan det räcker med att man är en kladdig platsbit från en ostförpackning till exempel. Eller den sista delen på en ost. Hård, kantig och oaptitlig.

Den måste tömmas med jämna mellanrum och det gör att en tom papperskorg känns fräsch fram till den stund man lägger i det första skräpet. Jag har genom åren haft massor av papperskorgar. I plast, konstläder, metall och flätad korg. Med lock eller utan locka. Av någon konstig anledning minns jag starkt en cylindrisk metallkorg utan lock väldigt starkt. Har för mig att jag brukade putsa den med Vim då och då.

Men den slickackaste och mest hårt arbetande är den i köket som vi i familjen förlitar oss på ska hantera allt skit vi lyckas samla på oss. Den med matrester blir snbbt fylld och också den som är äckligast. Den i badrummet har ett lock som alltid låter när man med pedalen framför den tjongar in den in i det kaklade badrumsväggen. Odd nog så…

Detta är en del av ett projekt där jag skriver i precis 10 minuter om ett objekt. När klockan slutar ticka slutar jag där jag befinner mig. Syftet är att skriva och beskriva objektet med alla sinnen. Under sex veckor ska jag göra detta. Ska bli spännande att se hur skrivandet förändras.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *