Jag hatar att träffa på folk som levererar oneliners snabbare, snyggare och mer pricksäkert än undertecknad. Det tar på något vis udden av självbilden som hovleverantör av snabbt i farten utlangade oneliners.

Eftersom den allmänna meningen är att få hinner upp i undertecknads skill och hastighet när det gäller snyggt förpackat och levererat munhugg så har det givetvis påverkat även min allmäna mening om mig själv. När jag då frontalkrockar med någon annan som är minst lika vass om än egentligen faktisk ännu vassare får det den effekten att jag då finner mig stå där med hakan i knäna. Det enda jag kan då göra är att toppa mig själv än mer. Vilket givetvis får den andre att toppa sig ännu mer. Och det värsta är när jag märker att den andra inte ens darrar på läpparna eller manschetten. Så där står vi på en armlängds avstånd från varandra och skickar oneliners till varandra. En verbal pingismatch med hårt slagna substantiv , toppskruvade verb och skickligt maskerade lågt servade adjektiv.

Och så slutar det med att jag står där svettig, blank panna och mental näsblod.  Att jag då begår harakiri i sådana här sammanhang och droppar en tvåliners kan jag bara hänvisa till att jag inte hade strechat ordförrådet innan jag gav mig in i kampen. Stretching är ju A o O o sådana här sammanhang och att bara sträcka sig till E straffar sig obönhörligen. Reglerna är glasklara här. Tvåliners är lika med en lång jävla utvikning. Är den dessutom osaklig och missar sitt mål så… Den som begår detta flagranta regelbrott är forloraren som står står med ömma käkmuskler och träningsvärk i ordförrådet.

Och när onelinern som sänker mitt goda humör är en trind gäddhängsbestyckad trött morsa, med djupa påsar under ögonen så att de lokala bagladyna skulle avundsjukt dra in andan, tre skrikandes barn i åldern 1-5 och med ena armen på höften utan att titta upp kör över en med snabba träffsäkerheter då ger till och med jag upp.

Ett hipp hipp “yougo!” till den snabbtalkande damen på bussen. Du vann!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

One Reply to “Oneliner’n”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *