Jan “Dirty Harry” Björklunds hjärna måste ha lossnat och fått ett ordentligt spinn. För maken till ett snurrigare uttalande får man leta efter. I och för sig inte allt för länge eftersom Beatrice “Dirty Harry” Ask inte behöver anstränga sig för att droppa idiotkommentarer och förslag. Mot henne står till och med “ordning och reda” Björklund faktiskt slätt. Kan inte vara så kul för en sådan he-man att ha en liten ask som överkvinna.

Låt oss för sakens skull anta att Björklunds förslag går igenom – och att det är ok för skolan att “tvinga” en förälder att sitta med på sin stöka unges lektioner? Vad händer om föräldern vägrar? Ska han/hon bötfällas? Tvingas med piska till skolan? Eller ska man kanske tvinga mor och farföräldrarna att ta sig ned från sina pensionärsstolar för att:

1. Dra trilskande föräldern Ove i örat

2 Örfila trilskande barnbarnet Anita?

Hur många föräldrar får plats i en OBS-klass innan brandskyddsmyndigheterna säger ifrån?

Det konstiga med förslaget är att om fegisen och röstfiskaren Björklund hade haft stake nog för en hel karl och varit lite konsekvent med sitt gamla militära tänkande så hade han väl rimligtvis föreslagit att “de trilskande jävla ungarna skulle ut ur skolsalen“. Men det kanske man inte vinner röster med? Alltså begår Björklund våld på sig själv som ljuger för att få sitta kvar. Hade det varit i det militära så hade man väl knappt ringt upp föräldrarna för att vara med i skogen under ett låtsaskrig “eftersom Kenny vägrar skjuta på fienden. Han bara förstör för de andra och skjuter på sina kamrater“.

Som förslaget ligger nu menar alltså Jan “PK” Björklund att “istället för att hiva ut de omotiverade snorungarna barn som sabbar och stör de andra eleverna, så ska en lärare tvingas ha kvar den stökiga jävla ungen OCH dessutom tvingas ringa in en sur jävla förälder att sitta med på lektionerna? Hur spännande är det för de skötsamma kidsen att ha en sur förälder i klassrummet. Hur spännande är det för den stigmatiserade ungen?

Vet inte Björklund om att OM en förälder är intresserade av sitt/sina barn har finns idag redan den möjligheten att sitta med i klassrummen, hänga på dagis och vara delaktiga och nyfikna för att det går bra för deras små älskningar.

Jag tror Björklund behöver och har behövt en kram väldigt länge…så ser du honom krama honom från mig.

3 Replies to “Ge Björklund en kram…”

  1. Det Björklund gör med det här uttalandet är egentligen genialiskt ur ett retoriskt perspektiv. Han befinner sig nu i en fas före valet där han likt en Haubits på Vaxholm måste dundra iväg det ena 200 mm-skottet efter det andra. En del landar i havet, en del träffar mitt i prick. Hans syfte är inte att direkt göra sig populär genom sina uttalanden, utan att bygga på upprepning och lagom rubbade förslag som folk kommer att prata om i fikarummen runtom i Sverige. Vi kommer naturligyvis aldrig se några föräldrar i klassrummen, men om diskussionen kring detta uppstår kanske föräldrarna i fråga kanske vaknar upp. Det är ju trots allt de som har ansvar över de bråkande glinen. Typ.

  2. Och om tjuge år kommer FP att vara det största partiet när alla fuckade up kids vaknar till och inser att de har FP att tacka för allt. På ett avigt sätt har han en poäng – att päronen måste se till att fostra sina avarter innan de ruttnar ihop totalt. Om risken hade förelegat att morsan hade närvarat dagen efter att jag skickade märlan på Björnes nacke så hade jag sett till att märlan hade verkat komma ifrån min bänkgranne Anders händer 😉

  3. Vi kommer att bli bombarderade av retoriska fullträffar, men även en hel del felträffar, som kommer att ha ihjäl kvinnor och barn. Och när krutröken lagt sig står vi där, med byxorna nerdragna och känner oss blåsta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *