“Det förekommer rykten om att det i ACTA-förhandlingarna skulle diskuteras t ex utökade möjligheter för tullen att genomsöka mp3-spelare och datorer efter illegalt nedladdad material. Detta är fel. Förhandlingarna innehåller heller inget alls som gäller Internet. Vi skulle under alla förhållanden motsätta oss om sådana förslag kom upp.” Det skriver medlemmarna i Riksdagens Näringsutskott.

Detta skriver alltså medlemmarna i Näringsutskottet. Människor som av svenska medborgare är valda att ta hand om våra intressen. Dessa människor sitter alltså och ljuger svenska folket RAKT upp i ansiktet. Varför är det inte en endaste journalist som ställer dessa mot väggen?

I de dokument som läckt ut avslöjas att Acta diskuterar möjligheter att göra internetleverantörer ansvariga för den piratkopiering som sker över deras nätverk.

Varför tillåter den så kallade tredje statsmakten vars uppgift anses vara att granska de två andra dvs, regering och riksdagen, dess medlemmar att gå i land med rena rama lögner? Vad mer behöver ni innan ni gör ert jobb? Eller menar journalisterna att deras jobb numer ska utföras av bloggosfären? Har ni huvudet så långt upp i arslet på kungafamiljen att allt annat som är av vikt bleknar?

Värt att Notera: ACTA-förhandlingarna är så hemliga att inte ens våra riksdagsledamöter får ta del av vad som avhandlas där. De som får förtroendet av de smygande människorna i mörkret är de som utan att blinka kan ställa sig upp och ljuga dig och mig rakt i ansiktet. Frågan man ska ställa är – vad i helvete vinner de på det?

Värt att Notera: Trots att Näringsutskottet enligt svensk norm KAN offentliggöra ACTA utifrån offentlighetsprincipen så väljer man följande. Näringsutskottet har i bred majoritet (Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna) beslutat att inte ensidigt lämna ut underlagsinformation om förhandlingarna.

Värt att Notera: Kom ihåg att de som införde FRA och IPRED är samma ljugande patrask som ljuger om ACTA just nu…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *