– Det enklaste är att den som utsätts för upphovsrättsbrott får möjlighet att skicka varningsbrev, säger Pontén…

…I stället efterlyser Pontén en oberoende organisation som i samarbete med internetleverantörerna kan skicka ut varningsbrev.

Smaka på dessa meningar en stund. Sug på dem. Låt de rulla runt i munnen och sakta låta sin illavarslande efterkänsla fylla ditt intellekt med avsmak. Tack och hejdå till budbärarimmunitet. Tack och hejdå till lagar/domstolar och det där vi larvigt nog föreställer oss gäller i Sverige, dvs att ingen jävel ska kunna gå omkring och hota dig hur som helst.

Pirate Pontén vill nu efter IPRED att våra folkvalda mähän ska skräddarsy en ny lag som gör att Pontens arbetsgivare ska kunna skicka ut hotbrev till svenska medborgare. De vill givetvis att det ska vara så enkelt som möjligt som Ponten uttrycker det. Jag läser det som “enkelt i betydelsen minsta effort från IPREDkramarnas sida”. Vidare vill herr Ponten att detta ska bekostas av våra skattemedel.

Det är i och för sig i linje med IFPIS linje att rövknulla allt och alla. Jag måste tillstå att det är skickligt att få oss att betala de hotbrev som vi själva kan drabbas av. Om det ska vara en “oberoende myndighet” så måste det självklart bekostas av staten. Annars kanske vi misstänker att det är något fuffens om de som bekostar HBM skulle vara privata aktörer…

Lagstiftaren måste våga modernisera systemet

drämmer han till med och utmanar skickligt lagstiftarna att de inte skulle typ våga. Hade jag varit lagstiftare hade jag tänkt” jasså du…tror du inte vi törs.” Snyggt Pontén.

Jag höll på att ta av mig hatten till Pontén eftersom hans mission att rövknulla Sveriges medborgare så här långt verkar gå som på räls men sen klantar Ponten till det och lyckas som vanligt gå vilse i logikens labyrinter. Så hatten på.

– Vi kräver inte att få ut identiteten, vi vill bara att varningsbrevet ska nå fram till rätt adress. En oberoende instans ska kunna skicka information till den som bryter mot lagen, möjligen en statlig instans eller en tredjepartsorganisation.

Hur ska du herr Ponten och ditt anhang KUNNA skicka ut varningsbrev VIA den oberoende statliga HotBrevsMyndigheten OM ni inte får tillgång till alla svenska medborgares identiteter SÅ att  hotbrevet kommer fram till rätt adress? Svara mig på den frågan.

Hur?

Eller menar du att APB ska bli den nya myndigheten? Så att du kan vara både bödel, giljotinsliparsnubben och begravningsentreprenören i en och samma snubbe? Henrik “the headhunter” Pontén?

Fundering: Varför kan inte journalisten ställa en sådan enkel motfråga? Ska inte journalisten vara någon som oberoende och kritiskt ställer följdfrågor? Enkla jävla frågor? Lär ni er inget på jounalistlallarskolan nuförtiden?

Fler som har redan kommenterat detta utspel från Antipiratbyrån.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 Replies to “Statlig HotBrevsMyndighet?”

 1. Tillverka hårdvaran själv.
  Ge mediamarknaden sina pengar.
  Och tjäna miljardkovan på köpet.
  Punkt slut.

  Ponten saknar nog en kram.
  Annars kan du alltid prova kasta ut han i vintersnön naken efter en dush.

  Eller borra han i ryggen med en elborr och köra lite eltortyr som Cia gjorde med folk lite oskyldiga männsikor lite varstans i Europa.

  Säkert Pontens idoler, han tror nog han är James Bond.

  Eller en tempelriddare som lever på 1600 talet och torterar folk och har djvulska seanser.

 2. Antar att Pontén menar att den oberoende instansen ska vara den “kurir” som har adressuppgifterna medan antipiraterna hålls ovetande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *