Det finns något som heter linkbait – dvs en artikel eller postning skriven endast i ett enda syfte: nämligen  att samla in så många länkar som möjligt för att krypa upp på diverse listor eller för att dra till sig så många ögon som möjligt. Lite digital horeri sådär. Något som den gemene nätanvändaren fnyser åt. Men att det skulle vara så illa ställt i den politiska världen att man måste röstfiska genom att fara ut med osanningar av en sådan dignitet som Carl Bildt visar ju bara på hur desperat sorgliga regeringen är.

Sverige tillhör spetsnationerna när det gäller modern kommunikationsteknologi och vi bör redan av det skälet vara beredda att ta ett särskilt ansvar för att driva på det internationella samarbetet kring cybersäkerheten och friheten på nätet.

1 – Ni införde FRA
2 – Ni införde Datalagtingsdirektivet
3 – Får ni sitta kvar kommer ni att införa ACTA

Den regering du sitter i införde ett av historiens största övervakningsapparat som hade fått Orwell att bränna upp manuset till sin bok med ett “Ingen vill väl läsa en sådan här orealistisk smörja”. Denna apparat baxades in i sann hederlig demokratisk partipiska anda som hade fått Göran Person med sitt “alla ska med” att förvånat utbrista i ett “åh… fan kan man tvinga varenda inröstad jävel att dansa efter min pipa bara för att jag säger så?”. Glöm ej heller den skenheliga dramadrottningen som med tårar i ögonen rösta emot sin egen *host* övertygelse…

Städa upp hemma först innan du ger dig på så enkla banala mål som Kina. Det är ju liksom ingen hemlighet att Kina är en terrorstat och ja…vi fattar att det är röstfiske och inget annat.

Eloge dock till Bildt som lyfter fram problematiken med hur frihet kontra kontroll ska hanteras. Frågan är mångfaceterad och komplex. Dock faller delar av artikeln stumt i farstun när vi vet att Bildt sitter i regeringen och samma regering har infört de ovan beställda lagarna som inskränker på medborgarnas integritet. Visst kan vi bevakas och tro mig i en del av oss ska bevakas, men det är just det…

en del ska bevakas

en del bör bevakas

men det är stor skillnad på en del eller alla…

Blogge är lite inne på samma linje, Svensson har en annan infallsvinkel, Basic Personligt skriver också och är irriterad.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , datorer, internet, bodströmsamhället, säkerhet, fra, carl bildt,

One Reply to “Ett Ögonbildt!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *