Ja för fan, det kör vi på!!

I protest mot de senaste domsluten i tingsrätterna där upphovsrättsindustrin på veka grunder försöker få ut identiteten på personer bakom vissa IP-nummer samt mot IPRED-lagen kör vi igång “Inga plattor under granen”-kampanjen.
Den går (för mig) ut på att man inte köper några och aktivt undanber sig julklappar innehållande CD-skivor, DVD’s, biobiljetter, ljudböcker och andra format där upphovsrättsindustrin har sitt grepp om, samtidigt som man rekommenderar inköp av de kulturyttringar där artisterna åtminstone får en skälig del av inkomsterna.

Rösta med plånboken, inga plattor under granen i år.

Kopiera och publicera på era bloggar så länkar jag tillbaka i uppdateringen senare i veckan! Länka till varandra också. Länk-kärlek är en digital kram.

Detta är vad man ska och inte ska ge bort i jul!

Från olofB’s blogg. Själv rippade jag postningen från Scaber.

Tillägg: Andreas har en jävligt bra synpunkt att en blind bojkott kan slå lite fel -speciellt till de artister som anser att det är ok att dela ut deras musik, sprida det vidare, oberoende musiker etc. Och till en viss mån håller jag med. Men egentligen är det enkelt. Står det Warner Brothers på cd-konvolutet köp inte skiten – står det däremot Warna en brother och är ghetto hip hop style från Grödinge förort med och av artisten TraktorOlle och ni vill straffa en familjemedlem så köp skivan och slå in den i ett fint litet paket …:)Alla tre bilderna har CC_BY_SA-licens. Det betyder att du kan kopiera, återanvända, remixa som du vill, men lämna länk till källan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

5 Replies to “Inga plattor under granen! (julkampanj mot IPRED)”

  1. HUmoristisk sida med roliga kommentarer. Spännande diskussion om I-predlagen och att väga för och emot fri nedladdning eller inte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *